19 Август, 2017 08:32 1 612 11

Главният прокурор на Венецуела избяга в Колумбия

  • главен прокурор-
  • венецуела-
  • луиса ортега
Главният прокурор на Венецуела избяга в Колумбия - 1
Снимка: БТА/АП

Отстраненият главен прокурор на Венецуела Луиса Ортега е избягала заедно със съпруга си Герман Ферер в Колумбия, предаде АП.

Колумбийските миграционни власти потвърдиха, че семейството е пристигнало в Богота с частен самолет от Аруба.

Двамата дълго време подкрепяха социалистическото правителство на Венецуела, но неотдавна се разграничиха от президента Николас Мадуро и станаха едни от най-яростните му критици.

Върховният съд разпореди в четвъртък ареста на Луиса Ферер заради повдигнато обвинение за изнудване от $6 млн..


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    17 13 Отговор
    до тук води социализма,разруха и страдание за народа!
  • 2 Чепа

    8 14 Отговор
    Да...защото демокрацията много добре води...вече 30 г. и гледаме "ползите"!!!
  • 3 на ЧЕПа

    7 6 Отговор
    много си ограничен, че какво и е на демокрацията, свободен си да правиш каквото си пожелаеш, а като си смотан и некадърен за това не ти е виновна демокрацията, тук има ФАСАДНА демокрация и причината за това са многото прости българи, които гласуват за БСП и за тяхното отроче бате ти Бойко

    Коментиран от #4

  • 4 Бай хой

    5 8 Отговор

    До коментар #3 от "на ЧЕПа":

    Демокрацията е анти Българска. Разрушава държавата България. Изтребва Българите и ги прогонва. Отвори си очите и пригодени. Свали си розовите очила и виж реалността. На калпавия все някой му пречи. Ту комунистите, ту ДС ту фашистите ту империалистите. Виновни за положението в България са единствено наложените от сащ крадливи демократи. С нищо не са заслужили власта която им се дава от окупаторите а да не говорим че повечето са или бивши комунисти или от котилата им. Който предаде веднъж ще продължи да предава.

    Коментиран от #5, #9

  • 5 кроко

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "Бай хой":

    Ми той ти енаписал човека бре, Хойчо, че и с големи букви - ФАСАДНА.
    Тоест, заради твоите комунисти, дет си смениха боята и си скриха на времето партиините билети под дюшека и заради техните наследници, няма в България истинска демокрация !! А ти като някоя развалена плоча си заповтарял, за всичко ти били виновни наложените от сащ, лъжливи демократи ! Във Венецуела, между другото демокрацията им е наложена от твоята любима Русия, понеже през последните 10-15 години те са неразделими дружки-братушки ! Е, пак ли хамериканците са ти виновни за днешното окаяно състояние на най богатата страна в Ю. Америка ??

    Коментиран от #6

  • 6 Бай хой

    5 8 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Според теб кой налага санкции и провежда гнойни революции във Венесуела? Май са сащ. И как да не са те виновните? А как са разцъфтява о останалите централно хамефикански държави със марионетни правителства. Всички те са с огромни ресурси. Русия защо това омразна, защото е причина за създаване на Българската държава? Ти какъв си? А не всички които са против съсипването на България, прогонването на Българите и унищожАването на Българската нация са комунисти нито любители на комунизма. Комунисти са в Китай и Виетнам.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хермес

    4 2 Отговор
    Бай х.й и здрав разум- и двамата имате нужда от лечение и то много
  • 9 Контра

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бай хой":

    Бай хой ти по природа си роб, робско ти е мисленето. За това демокрацията се теб е нещо мъгливо, неясно и страшно.

    Да ти кажа -от проглеждане очевидно ти имаш нужда. Нас ни грабят Лукойл, Газпром и Росатом ,ама те не са американски компании ,а от твоята матушка Рассия. Целия преход в българия е по руски модел- и мутрите, и създаването на олигарсите -всичките до един с произход БКП.

    Коментиран от #10

  • 10 Бай хой

    2 6 Отговор

    До коментар #9 от "Контра":

    Роб е този който се слага на реалните окупатори и врагове на всичко Българско. Що не си купуваш евтини горива от Шел и омв.Преди всичко бе Българки и на Българите. Сега всичко е на окупаторите а Българите са роби в собствената си родина. Говориш за робска психика а си клакьори на управляващите и колонизаторите. Къде ти е свободолюбиви? Да се кланяш на господарите си и да плюеш по техните врагове?

    Коментиран от #11

  • 11 Помнещ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бай хой":

    Само да напомня, че "демокрацията", за която говориш врели-некипели, я строиха точно тези, които управляваха по Тошово.
    Като почнеш от конституцията, която направиха, минеш през приватизацията - пълен аналог на национализацията, само че наобратно - и завършиш с децата и внуците им, които продължават да управляват днес.
    Ти като си късопаметен, сляп или заблуден, ние не сме... :)
    А по-евтини горива от ШЕЛ или ОМВ никой не си купува, защото акцизните складове (нещо говори ли ти?), през които всяко внесено гориво ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да мине, почти изцяло са собственост... познай на кого от три пъти! :)
    Не знаеш?
    Подсказвам - на Лукойл!
    Можеш ли да ми кажеш за последните 10 години колко е счетоводната печалба на Лукойл Нефтохим и колко данък печалба са внесли в държавната хазна?
    Точно така - 0.00 лв.
    Честит ти носталгичен русофилистичен патрЕотизъм... :)