21 Август, 2017 13:49 2 755 33

Вашингтон спира визите за руснаци 

  • сащ-
  • русия-
  • визи-
  • санкции

Мярката е следствие на руските ограничения върху броя на американския дипломатически персонал в Москва

Вашингтон спира визите за руснаци  - 1
Снимка: БТА/АР

Вашингтон спира от 23 август за неопределено време издаването на неимиграционни визи за САЩ в консулствата из цяла Русия. Процедурата ще се извършва отново от 1 септември единствено в Москва.

Това се казва в съобщение, качено днес на сайта на американското посолство в руската столица, предаде ТАСС.

Мярката на Вашингтон е следствие на руските ограничения върху броя на американския дипломатически персонал в Москва.

Насрочените вече интервюта за визи ще бъдат анулирани, а подалите документи ще бъдат информирани с имейли как ще може да получат нови дати, се казва в съобщението.

Посолството допълва, че вече е започнало да подготвя съкращения на персонала и заминаването на някои служители, изпълнявайки изискването на Москва.

След като в Конгреса на САЩ бяха гласувани нови санкции срещу Русия, руското външно министерство нареди на САЩ до 1 септември да намали броя на дипломатическите и техническите си служители в посолството в Москва и генералните консулства в Санкт Петербург, Екатеринбург и Владивосток, за да се изравни техният брой с този на руските дипломати и техническия персонал в САЩ.

Това означава числеността на американския дипломатически персонал в Русия да се съкрати със 755 души от сегашните 1200. Освен това федерацията забрани достъпа до използвани от мисията на САЩ недвижими имоти, след като през декември същата мярка бе приложена към руски дипломатически имоти в САЩ.

Визовите мерки, за които съобщи мисията на Вашингтон в Москва, ще останат в сила, докато са в сила руските контрасанкции срещу САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    11 10 Отговор
    Только так, поезжай, вот и всё, будь здоров.
  • 2 Путин

    24 13 Отговор
    Местя го в другия крачол.
  • 3 Kcaniba

    17 13 Отговор
    Леле, те щото като пуснат ракетите, ще им трябват визи..
    Хахаха

    Коментиран от #8

  • 4 КГБ

    22 14 Отговор
    Хахахахах на Краварите им намаля стадото и нямат персонал! Нека се затварят и ограничават. Старата Българска поговорка гласи " СЪРДИТКО ПЕТКО ПРАЗНА МУ ТОРБАТА"
  • 5 шлемник байкалскии

    14 8 Отговор
    Недоволните да се жалват на /от/ Путин!!!
  • 6 стоян георгиев

    24 19 Отговор
    в краина сметка пак руснаците се прецакаха сами.сащ им сложи икономически ограничения ,те пък намалиха американския персонал в русия .сега няма визи,няма почивки за родатата на путин и компанията в маями и лас вегас,няма визи за децата дето учат в гадните американски университети,не може да се ходи и в гадните замъци и къщи купени там с откраднатите пари абе прецакана работа.сега може да наложат и те ограничения американци да не ходят в русия!!!!да видим ще има ли потърпевши :)))))))))))))!

    Коментиран от #7

  • 7 РеРеРе

    21 16 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Стоянчо, мислиш ли, че си по умен от Путин,а.
    а той незнае какво върши? Не се притеснявай за родата му. Визи няма за такива като теб! И зелените карти от лотарията ги намалиха заради Русия??? Хайде да мислиш малко преди да пишеш глупости!!!

    Коментиран от #11, #28

  • 8 Kcaniba

    10 27 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Какви ракети са ти в главата бре,бояришинков, сега издаването на визи на Руснаците за свободния свят, ще стане мисия невъзможна! Империята на злото с всяко свое действие става за смях в своята безпомощност,до която ядоведе режима на товорищ ВВП!

    Коментиран от #17, #20

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Барчо

    19 9 Отговор
    Ако четете внимателно статията, ще видите, че става въпрос за ДЕВЕТ дни през които няма да се издават визи. Този който иска да ходи по почивки там, ще дойде в България. Според мен това е страхотна простотия от американска страна. Сами си режат доходоносно перо. И е прав тук КГБто за СЪРДИТКО ПЕТКО.
  • 11 стоян георгиев

    9 14 Отговор

    До коментар #7 от "РеРеРе":

    има визи за мен 10 годишни многократни ,както и за жената ама не ми се ходи.европа е моето място.що се отнася до путин ,управлява ли те милиционер няма кво да ми го хвалиш,но ако те кефи билета куфара и прав ти път.само че не си чак толкова изперкал със сигурност!

    Коментиран от #15, #23

  • 12 Кики

    10 20 Отговор
    Не само визите да спрат,а да блокират и сметките на разни готвачи,виолончелисти ,пиянисти и вся сволочь около товорищ ВВП,и неговите лични млрд-и долари !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Стефан

    21 5 Отговор
    Тотална глупост! Спрете визите за черните и арабелите, че от тях нищо не става...... Ще го установите след известно време, ако вече не го знаете...
  • 15 Петко

    19 5 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Подлогите винаги са нужни на ползващите ги
  • 16 БуМ

    24 7 Отговор
    А пък ние - истинските соросоиди, искаме да ядем големите евроатлантически фашкии, щото те са най-сладките фъшкии на света!

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Владимир

    22 8 Отговор
    Какъв свободен свят те гони бе мухльо.Свободни са само Руската Федерация и Сащ и донякъде и Турция
  • 20 Мунчо

    18 4 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    Ми ти си ми куту близнак! Благодаря мамо чи си ми родила братче амсалак.

    Коментиран от #24

  • 21 BILL

    10 27 Отговор
    Русофилистиците не са на себе си от яд. Другаря Путя, пак ще трябва да обяснява, на хората защо всъщност не им трябва да пътуват до най-великата демокрация, САЩ.
  • 22 ROKIKI

    11 19 Отговор
    Е нали в Ръша е страхотно! За какво им е да ходят в империалистическите щати?
  • 23 Знаещ

    23 8 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Каква Европа е за теб? Нали онзи ден ми обясняваше колко било хубаво да е претъпкано с тълпи от мъжки мюслита в Ница. Никой, който е стъпвал в Европа не би казал такова нещо. Както никой, който живее близо до цигани не твърди, че е много хубаво. Това го говорят или хора, които не са виждали цигани, или тролове. P.S. Попитай някой близък на загиналите в десетките атентати направени от мюслитата какво мисли за тях. Помисли си и ти ако загубиш детето или жена си докато се разхождаш по главната улица на туристически град или по време на коледен пазар как би се чувствал. Попитай някоя от жертвите на 69000 престъпления извършени в Германия (само за три месеца) от гостите на Меркел как се чувстват.

    Коментиран от #32, #33

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 лавров

    9 14 Отговор
    Правилно! Американци чакащи за руски визи май май няма! Виж Ватенки колкото щеш! Най-вече млади труженички или такива готови да се оженят в прогнилия запад! Ех мъко москалска, край нямаш!!!
  • 26 кирил

    7 10 Отговор
    нова вълна рускини ще се предлагат в нета на всякакви патладжани само да ги изкарат от руската кочина. в момента в крим най търсеното нещо е новият украински безвизов паспорт. цените тръгват от 100 000 рубли.
    за български паспорт-4000,5000 евро

    Коментиран от #30

  • 27 к нинова

    3 6 Отговор
    дреме ми на п--та,синът ми вече е американски гражданин
  • 28 Сабакеевич

    6 5 Отговор

    До коментар #7 от "РеРеРе":

    По- умен от вожда и учителя Путин!!!

    Ооооо ,кощунство !!! Как можа да ти мине подобна мисъл през празната глава???
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 NATO

    3 3 Отговор
    Много правилна политика на Вашингтон - малко закъсняла даже !
    Следващата стъпка трябва да е да изгонят руснаци и комунисти от САЩ. За какво да стоят и да се мъчат да живеят в упадъчния капитализъм вместо да се върнат в процъфтяващите комунистически държави като Русия и Северна Корея ?
  • 32 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Знаещ":

    харесва ми в европа и тя никога не е била претъпкана с мюсулмани.жалко че лъжеш два пъти веднъж като твърдиш че съм искал да е претъпкана веднъж като го обясняваш че е така.та както казах и в преден пост европа е супер.готина храна ,готин стандарт,добър климат ,готина инфраструктура,ниска престъпност дори с атентатите.та убавецо я сметни колко процента са да речем 500 убити за една година от атентати в европа на 500 млн.много по-опасно е да те бутне кола или да ти падне саксия на главата от това да умреш от атентат свързан с ислямисти.ако обаче на теб европа не ти харесва както и останалия бял свят моля да ни освободиш от присъствието вместо да мучиш колко е гадно,но да не мърдаш от тук.та я ми обясни къде е по-добро място за живот ?чакам!!!
  • 33 Барчо

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Знаещ":

    Когато един човек, независимо дали е физическо или юридическо лице направи грешка е нормално да си я признае и да я поправи. За голямо съжаление оная държавна изменничка от Германия не иска да признае огромната грешка с чалмите, с които наводни европейските държави и най-вече собствената си. Дори най-нагло заявява, че било правилно. Това означава, че ще продължава да се пълни с чалми мимоходом. И сега продължават да прииждат, а турците пък чакат сгоден момент да пуснат тези които са при тях. За още по-голямо съжаление се крият умишлено от обществеността информацията за престъпленията извършвани от тях, както и колко струва хрантутенето и на европейците. Това са много като количество млади хора, които 24 часа в денонощието няма какво да правят. Даже не мога да си го представя. 24 часа лежиш и пърдиш и то откакто си се домъкнал тук. И не говорим за ден два или три, а за години. Съвсем естествено е, че тези бушуващи хормони ще искат да избият нанякъде. И тъй като нищо друго не могат да правят освен да лежът и пърдът, ядът и колят, не можеш да очакваш нищо хубаво.