22 Август, 2017 13:05 1 602 6

Убиецът от Турку очаква съдбата си (СНИМКИ)

  • турку-
  • финландия-
  • атентат-
  • абдул рахман мешках

Финландски съд постанови, че Абдул Рахман Мешках трябва да бъде задържан под стража по подозрения в убийство, извършено по терористични подбуди

Убиецът от Турку очаква съдбата си (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Финландски съд постанови, че нападателят от град Турку, убил две жени и ранил осем души, трябва да бъде задържан под стража по подозрения в убийство, извършено по терористични подбуди, и опит за убийство, предаде ТАСС.

Нападателят е в болница, след като бе прострелян от полицията след нападението. Той чу решението на съда чрез видеоконферентна връзка от болницата.

Вчера стана ясно, че заподозреният се казва Абдул Рахман Мешках. Той е на 18 години и е кандидат за убежище от Мароко. Мешках пристигнал във Финландия миналата година. В края на 2015 г. и началото на 2016 г. бил в Германия, но според германското вътрешно министерство не е кандидатствал за убежище там. Освен 18-годишния кандидат за убежище полицията задържа още четирима мароканци, заподозрени за атаките, в които отричат да са замесени.

Убиецът от Турку очаква съдбата си (СНИМКИ)

Убиецът от Турку очаква съдбата си (СНИМКИ)

Финландската служба за разузнаване Супо съобщи, че в началото на годината местната полиция и тя самата са получили сигнал за Мешках, че се е радикализирал и се интересува от екстремистки идеологии. Не е имало обаче информация, че той може да извърши атентат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига права и свободи,има и задължения!!

    16 0 Отговор
    Трябваше отдавна да си брои девиците.Само губене на време е тази толерантност към хлебарките!
  • 2 Сталин е бил прав

    11 1 Отговор
    Разстрел
  • 3 Свинско Краченце в Джобчето

    10 0 Отговор
    Да го хвърлят на свинете!
  • 4 АЙДУКРАТ

    9 0 Отговор
    ЕВРОПА НЕЗАБАВНО ТРЯБВА да промени
    политиката си на толерантност към мюсюлманите - иначе загива!!!
  • 5 Гошо

    0 0 Отговор
    Те смятат че оттатък ги чакат девици...нека вярват но не ги убивайте,просто ги оставете гладни докато проядат свинско и край с девиците...
  • 6 незнайко

    0 0 Отговор
    Сега е момента ! Една доза в болницата и го изкарват в ковчег ! Какво му се маят ?
Новини по държави: