23 Август, 2017 17:06 3 131 22

Ким Чен-ун: Искам повече ракети

  • ким чен-ун-
  • северна корея-
  • ракета-
  • сащ-
  • гуам

Севернокорейският лидер нареди да се увеличи производството на бойни глави за балистични ракети 

Ким Чен-ун: Искам повече ракети - 1
Снимки: БТА/АР

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун разпореди да се увеличи производството на бойни глави за балистични ракети и ракетни двигатели с твърдо гориво. Ким говори при посещение в научен институт на националната Академия за военни науки, съобщи държавната агенция КЦТА, цитирана от ТАСС.

Напрежението около ядрената и ракетната програма на Северна Корея нараства все повече през последните месеци. През юли Пхенян извърши под наблюдението на Ким Чен-ун два опита с междуконтинентални балистични ракети, след които обсегът на оръжията му изглежда вече обхваща голяма част от американския континент, отбелязва Reuters.

Вашингтон и Пхенян си размениха заплахи, после тонът леко се смекчи, но тази седмица САЩ и Южна Корея започнаха годишното си общо военно учение, което КНДР винаги окачествява като репетиция за нахлуване на север.

Ким Чен-ун: Искам повече ракети

Експертите не знаят дали Северът вече притежава технология за връщане в атмосферата на изстреляните бойни глави, без да се разрушават. Пхенян уверява, че е разработил такава. КНДР заплаши да изстреля ракети в близост до американския остров Гуам в Тихия океан, но впоследствие заяви, че ще изчака.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 lol

    12 9 Отговор
    Я си седни на трите букви и се успокой
  • 2 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    19 18 Отговор
    Браво на Ким истински опълченец на империялистите..така се управлява и гради силна държава

    Коментиран от #7

  • 3 Малкия Мук

    12 14 Отговор
    "Колкото повече, толкова повече"
    Прасчо
    ...а населението да му яде ракетата
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Да го кажем направо

    24 10 Отговор
    Просто жълтия лудак разбра,че атомните ракети които сега ги има спряха военната агресия на САЩ. И това му даде сили и кураж-от години САЩ все ги заплашва и реално те предизвикаха корейците за направата на ядрено оръжие за да гарантират суверенитета си. В днешно време само ядреното оръжие гарантира целостта и суверенитета на притежателя му.
  • 6 Бесен Язовец

    19 9 Отговор
    Може да си прави колекция и кво толкова,САЩ може да имат 5600 ракети а С.К не може да си има 560 и що?
  • 7 Кики

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Опълченец!? Нее...опълченци много. Той е ВОЖД! А вождове в днешно време, почти няма. Язък за " ироничната " похвала на Тилърсън преди малко, че Ким спрял тестовете-бил се стреснал от санкциите. Дано намеря видео на изказването на Ким в научния институт в Академията за военни науки. Няма да е лесно.

    Коментиран от #8

  • 8 onq s konq

    4 13 Отговор

    До коментар #7 от "Кики":

    Ха!И като намериш видео с изказването на Ким КВО ЩЕ РАЗБЕРЕШ?А ти КИМСКИ ЗНАЕШ ЛИ?А след като Ким е ВОЖД ЗА ТЕБЕ,явно психиката ти е "по-особена"...Та любопитно ми е КАК СЕ ОТНАСЯТ БЛИЗКИТЕ ТИ имайки придвид тия твои "странности" ...да ги наречем?

    Коментиран от #11

  • 9 реалист

    18 5 Отговор
    Нищо лошо не виждам в повечето ракети . Всяка суверенна държава има правото да решава с какво количество оръжие да се защитава . Още повече на фона на последните краварски заплахи .
  • 10 tomahawk unstoppable

    6 11 Отговор
    Ееееее ракети да искаш ,бе Кимчо ! Толкова ще получиш,че акъла ще ти се вземе - а ти май си получавал вече.
  • 11 Кики

    14 12 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Близките ми се отнасят повече от добре. Когато дъщеря ми беше по - малка, вече изучаваща история в училище ме попита: Каква е разликата между социализма и капитализма? Като на малко дете и обясних с две думи, по - простичко: При социализма винаги имаш мръвки в чорбата, а при капитализма все ще се намери някой да ти вземе мръвките и ти остава само чорбата. Дъщеря ми вече е по - голяма и често слага снимки на Путин и Ким във Фейсбук, защото е научена да разграничава добрите от лошите!

    Коментиран от #12, #13, #14, #15

  • 12 onq s konq

    7 11 Отговор

    До коментар #11 от "Кики":

    Ами освен да пожелая да случи на читав мъж,щото изненада ли те със някай северокореец...току виж сте направили и БГ ядрена държава.
  • 13 чушкопек

    10 17 Отговор

    До коментар #11 от "Кики":

    Защо си лъгал така детето ? Имат ли в Северна Корея мръвки . Имат к**. Имат ли в Русия мръвки ? И там така . И във Венецуела , и във Куба . Е кой им взима мръвките питам ? КОЙ ?
  • 14 непромит мозък

    11 13 Отговор

    До коментар #11 от "Кики":

    Снимки на Ким....... Горкото момиче, дано осъзнае сама кое е по-доброто, като поотрасне, да е жива и здрава!
  • 15 непромит мозък 2

    10 10 Отговор

    До коментар #11 от "Кики":

    Малко ли са ни българските възрожденци, революционери, държавници в миналото ни (преди соца), които истински са искали доброто за България, че и създаваш идоли на извратени диктатори и я правиш чуждопоклонничка...

    Коментиран от #16

  • 16 Трезвомислещ

    14 3 Отговор

    До коментар #15 от "непромит мозък 2":

    Истинските възрожденци загинаха за идеята на Левски! Останалия гнилоч гледа да намаже от постовете който са заемали.
    Направи една справка за Ловешкия и не само революционен комитет каква е съдбата на членовете след освобождението, кои кмет кои заместник кмет кои депутат, стражар. Ето ти и писмото на "предателя" поп Кръстьо до вестник Марица!
    Памфлет на поп Кръстьо

    „Ако тези народодвигатели се наемаха да събудят народа на въстание, то с обиране на къща и хазни, и с убиване невинни хора ли трябваше да биде? …Разумный человек може да нарече народно движение само ония дързновени юнаци, като Х. Димитра, Ботя, Панайота и др.,които ги последваха и излизаха да се бият с тиранското правителство и изгаснаха за отечеството си, както и толкова братя в Тракия, а не такивато съмнителни потайности, които ся вършеха по явна посока към съсипителни следствия… Хей, господиновци! Вие на времето с голи ръце се канехте да се биете с неприятеля, като ся обещавахте да пожертвате всичко, а в последно време шарлатанията ви излезе налице, защото когато велика Русия кръв проливаше зарад нас, вие след гърбът й тичахте по плячки, по грабежи и спекулации, като продавахте едно парче хляб за 1-2 франка и то на оногова отруденого рускаго солдатина, който върви напред с пушка в ръка и тегли най-големи трудности, за да ни освобождава!…

    Вие тикнахте други /българчета/ да отидат да се бият, да страдат и да гинат; от които днес живи останалите презирате да се скитат голи и боси, а вие
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Трезвомислещ

    12 1 Отговор
    Продължение

    като се бояхте да не би новоосвободеното ни отечество да остане без управители, държахте се за такива и, още ся не освободило едно място или град, вие се събирахте на тумби зад гърбът на освободителите руси и правехте съвещание за кой какъв пост ще замести в управлението, като ся превземе това или онова място… Кой е този, който ще отрече, че днешните училища и черкви са в много по-лошо състояние, отколкото в миналото? Наместо да поддържате читалищата и дружествата, де ви читалища и дружества на днешно време?”

    С нещо да се е променило положението от тогава?

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ЗАЩО само САЩ има врагове по цял свят?

    10 3 Отговор
    ЗАЩО С Корея има проблеми само със САЩ? КОЙ Е ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО?

    Коментиран от #22

  • 22 гост

    3 6 Отговор

    До коментар #21 от "ЗАЩО само САЩ има врагове по цял свят?":

    Империята на злото е Русия и това го знаят и малките деца
Новини по държави: