Last news in Fakti

30 Август, 2017 17:31 2 180 20

САЩ тестваха противоракетна система над океана

  • сащ-
  • пентагон-
  • ракета-
  • тест-
  • хаваи-
  • противоракетна отбрана 

Използвани бяха управляеми ракети от типа "Стандард Мисайл-6"

САЩ тестваха противоракетна система над океана - 1
Снимка: БТА/АР

Агенцията за противоракетна отбрана и военноморският флот на САЩ успешно проведоха изпитание на системата за противоракетна отбрана край бреговете на Хаваите в Тихия океан, предаде Reuters.

Тестът, насрочен много по-рано, беше извършен от борда на военния кораб "Джон Пол Джоунс" само ден след като Северна Корея изстреля балистична ракета над Япония. Използвани бяха управляеми ракети от типа "Стандард Мисайл-6", които прехванаха балистична ракета със среден обсег, използвана като мишена.

Според Агенцията за противоракетна отбрана извършеният тест показва по-високата способност на военноморския компонент на системата да прехваща балистични ракети във финалната фаза на полета им.

Северна Корея заяви, че изстрелването на нейната ракета е отговор на американско-южнокорейските военни учения и първа военна мярка в Тихия океан към "сдържане" на заплахата от остров Гуам - американска територия, където САЩ имат военни бази.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    11 23 Отговор
    Тая нощ мужиците няма да спят спокойно ...
  • 2 Бесен Язовец

    20 10 Отговор
    Ракетите на С. К са два пъти по бързи така че тези са безполезни.

    Коментиран от #8, #10

  • 3 Трезвомислещ

    24 6 Отговор
    Използвани бяха управляеми ракети от типа "Стандард Мисайл-6", които прехванаха БАЛИСТИЧНА ракета със среден обсег, използвана като мишена.

    От къде е изстреляна балистичната ракета, разстояние, скорост, височина? С колко бойни глави е 10, 20, 40? Какво е становището на ООН и какви санкции са приети срещу САЩ???
  • 4 Барчо

    23 4 Отговор
    И какво от това????????? Правят си някакви тестове, а на практика ракетите на СК си летят където си искат над чуждо въздушно пространство и то на съюзници. И какво показват НАТО??? Че нищо не могат да свалят, освен самолети и дронове на чалмите.
    Да ти имам съюзниците!!!

    Коментиран от #7

  • 5 И хиляди слънца да засветят Орхан Мурат

    16 2 Отговор
    Да свалите най-накрая една ракета на Сев. Кор. Големи сме, велики сме , само удряме боксовата круша, а на ринга не излизаме. Туй дет мина над Япония , ако беше с водородно-бомбен пълнеж, сега друга държава ,щеше да посреща първа слънцето.

    Коментиран от #14

  • 6 Трезвомислещ

    14 2 Отговор
    Ракетата за да не вреди на околната среда е направена от дървен материал по последна технология!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Onq s konq

    10 8 Отговор
    Скоро ще имат възможност в реална война да ги ползват!

    Коментиран от #18

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бесен Язовец

    3 20 Отговор
    САЩ тестваха , а рублоидите побесняха !

    Коментиран от #12

  • 12 Трезвомислещ

    12 2 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    Какво са тествали, че нещо не ми е ясно?
  • 13 Morgoth

    9 1 Отговор
    СМ-6 достига скорост Мах 3,5 и височина 35км. Корейската ракета от друга страна на версия на Скъд и евентуално достига скорост Мах 5 и поне тази е летяла на височина от 500км.
    Това не означава, че не може да я прихване, но ще бъде трудно и несигурно. Ще бъде необходима бърза реакция, а евентуална ядрена ракета взривяваща се на високо ще съкрати още времето.
    Като цяло това което показват не е това с което биха защитавали собствената си територия.
  • 14 Morgoth

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "И хиляди слънца да засветят Орхан Мурат":

    Не могат да я свалят докато лети на максималната си височина. Свалят се при излитане или малко преди поразяване на целта. За да свалят експериментална ракета трябва да знаят предварително къде ще падне и да я чакат точно там.
  • 15 mediator37

    10 0 Отговор
    Балистични ракети има с до 12 глави, от които 6 фалшиви. Доста преди финала се разделят и всяка от 12-те е със собствено мнение по въпроса, лети по променлива нейна си траектория. Няма опазване. Няма спасение.
    Балистична ракета не се ли думне в първите 5 минути след старта й, докът не е набрала скорост, хич не я гони.

    Коментиран от #20

  • 16 Трезвомислещ

    9 0 Отговор
    Ракета "Топола-М"
    В края на активния участък – след като набере необходимата скорост, от ракетата„Топола-М“ се отделя необикновена бойна глава, която по такъв начин маневрира по курс и височина, че е немислимо да бъде прехваната от системите за ПРО. Нещо повече, вместо да се издига както обикновено на височина около 1000 км, новата бойна глава се движи в диапазона от 30 до 90 км, където ПРО не действа.
    Тя не лети по традиционната балистична крива като хвърлен камък, където би могла да бъде прехваната, а по сложна змиевидна траектория, която не може да бъде предвидена и бойният апарат да бъде ударен. Американските специалисти разбират, че нито сега, нито в бъдеще е възможно подобна цел да бъде улучена от антиракета – съвременната електроника не я вижда, а противоракетите нямат подобна скорост и маневреност.
  • 17 Трезвомислещ

    10 0 Отговор
    Ракета Х-90 известна в НАТО като AS-19 „Koala“, предназначена за изстрелване от стратегическия бомбардировач Ту-160 напълно обезмисля американската ПРО. Тя притежава три двигателя и лети на разстояние 8000 км с хиперзвукова скорост, превишаваща тази на звука 15 пъти на височина 30-90 км над планетата. Това е най-подходящият коридор за пробив на ПРО. Х-90 има генератор за плазмена радионевидимост „Марабу“.
    Благодарение на този прибор летящият апарат е обгърнат от слой плазма, която поглъща и отклонява радарните лъчи и го прави невидим.
    Подобна крилата ракета може да стартира от самолети и дори тайно маскирана от морски търговски кораби, от всяка точка на Световния океан и да поразява цели с ядрения си боен заряд.
    Тя превръща американската ПРО в безполезна играчка.

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Патриот

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "Трезвомислещ":

    Трезвомислещ, дълбоко уваженеи към писаното от теб! малко хора пишат тук такива коментари. 99% са "Само Русия", "Да живее Америка!" без грам мисъл.
    В този ред на мисли да предложа още малко материал, въпреки че предполагам си чувал за ракетите Циркон.https://www.youtube.com/watch?v=ZV79ZVemccU
    Жалко, че повечето пишещи тук са глупаци-фанатици на САЩ и най-вероятно няма дори и да разберат за какво става дума.

    А иначе да пожелаем на САЩ да продължат да тупат крушата и да се мислят за велики, но никога да не излизат на ринга. Защото там ще се наакат сериозно, както в момента се наакват тук-таме.
  • 20 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "mediator37":

    И е така и не е така. Балестичните ракети с малък и среден обсег на действие са по-малки като размер и обикновено носят една глава и малко на брой залъгалки за ПВО-то. Огромна междуконтинентална ракета като SS-19 може да носи една термоядрена глава или 10 ядрени или една ядрена и до 40 залъгалки или различни комбинации от горните. С такива обаче разполагат само двете големи сили. Корейските ракети са по-малки и много по назад като технология.