Last news in Fakti

6 Септември, 2017 10:51 7 646 33

Скандални препоръки за брака в Турция

  • турция-
  • учебник-
  • брак-
  • атеист

Нов учебник осъжда брака с атеист

Скандални препоръки за брака в Турция - 1
Снимка: Shutterstock

"Скандални препоръки" за брака се съдържат в нов ученик в Турция, става известно по-малко от две седмици преди началото на учебната година в тази страна, предаде ДПА.

Според учебника, който разказва за живота на пророка Мохамед, бракът с атеист е недопустим, пише в. "Джумхуриет", критично към правителството опозиционно издание.

Брачният ви партньор трябва да бъде религиозен, отбелязва вестникът в публикацията по темата.
В един брак мъжът е глава на домакинството, пише в учебника, а съпругата му трябва да му дава "нужното уважение", за да се запазят "редът и хармонията в семейството".

Критиците на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), която има ислямистки корени, обвиняват партията, че се опитва да направи по-религиозни светските училища в Турция.
Учебната година в страната започва на 18 септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    56 6 Отговор
    Обратно, в средневековието.
  • 2 Фалшиви новини

    32 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В един брак мъжът е глава на домакинството, пише в учебника, а съпругата му трябва да му дава "нужното уважение" От мен имат лайк.
  • 3 Мдаааа

    26 6 Отговор
    Турчин заснемал документален филм за зебрите в Бърчъл, заедно с двама други служители на National Geographic и пет местни жители, След известно време колегите му го потърсили и открили- да се занимава със сексуално сношение с едно от животните.
    Според Южноафриканската полицейска служба 32-годишният Ахмед Таъарлъ от Турция, примамил млада мъжка зебра с парчета плодове, преди да го закачи с въже и да го «надупи».

    Коментиран от #5

  • 4 зевзек

    11 1 Отговор
    Интересно РЕДАКТОРЪТ/КАТА прави ли разлика между УЧЕНИК и УЧЕБНИК? Дали пък не са СИНОНИМИ?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хасан

    37 13 Отговор
    В Европа учат за гейове,еднополови бракове,еднополова любов,осиновяване на дете от гейове или лесбийки...а в Турция за традиционни семейни отношения....да се чудиш кое е нормално

    Коментиран от #9, #10, #25

  • 7 Радо

    17 3 Отговор
    Посланието на апостол Павел до Ефесяните: Глава 5
    22 Жени, подчинявайте се на своите мъже, като длъжност към Господа;
    23 защото мъжът е глава на жената, както и Христос е глава на църквата (като само Той е спасител на тялото).
    24 Но както църквата се подчинява на Христа, така и жените нека се подчиняват във всичко на своите мъже.
  • 8 Антитурцист

    13 5 Отговор
    Явно е пропусната буква в думата и става въпрос за учебник. Не знам защо занимават учениците с шамията на госпожа Ердоган и защо всички туркини трябва да се забраждат? В България им трябваше десетки години, за да свалят фереджетата, сега в Турция им придават "нужното уважение".
    Моето мнение е, че ако мъжете са грозни непременно трябва да носят качулки.
  • 9 ключаря

    8 5 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Турчеляко, в коя държава и в кой учебник го учат всичкото това, което си написал?
  • 10 ключаря

    9 7 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Кои са традиционните семейни отношения, бе ч...к?Жената да е никой, а мъжът царят - така ли?Не средновековие, в света ви няма, безподобни!

    Коментиран от #12

  • 11 Кума Лиса

    8 1 Отговор
    Всички религии ЛИЦЕМЕРНО проповядват състрадание и любов, но не гледат на жената като на човешко същество. Според религиите всеки божи пратеник е роден от жена, но демонстрират отвратителна липса на уважение към жената. И причината е ясна – СТРАХУВАТ СЕ ОТ ЖЕНИТЕ. Всяка религия се страхува от жената, защото преди всичко се страхува от магическата сила на привличане, от секса. Единственият пункт, по който всички религии са единодушни. Страхуват се от секса, защото това е най-могъщата енергия в човека, най-властната сила на природата, въпрос на биология. Тази сила е непобедима. Цялата човешка история доказва, че религиите колкото повече се опитват да я подтискат, толкова повече фанатизирани идиоти създават.
  • 12 Хасан

    13 6 Отговор

    До коментар #10 от "ключаря":

    Скоро и в България гей браковете ако станат официални обясни на детето си защо батковците се целуват в парка
  • 13 Хасан

    7 2 Отговор
    Права си ..може би защото жената е също Създател...почва ново начало..дава живот ....може би това е философията
  • 14 Кума Лиса

    5 1 Отговор
    Жаждата за власт е изопачила религиите и проповедниците им трябва да се страхуват, защото изопачават истината за абсолютната сила ,която е създала вселената и е благословила жената да ражда живота .

    Коментиран от #15

  • 15 Хасан

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "Кума Лиса":

    Именно плитическото християнство отдалечи християните от техниие ценности...Религията не успя да спре Хитлер,не успя Сталин...

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Адолф

    12 3 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Хасанчо, ти мирни и толерантни ми гражданино. Няма ли да напишеш нещо под статията за Съединението? Онзи ден чакаше статии за Байрям... Да не би да няма нищо българско в теб и не почиташ родината си?
  • 17 Кака Гинка

    4 3 Отговор
    Аз не би нарекла тези препоръки скандални,а едностранни.Докато мъжът и жената са представени като главен и подчинена,а не като равностойни личности,винаги ще има място за "законни" унижения - във всяка една религия...

    Коментиран от #19, #21

  • 18 Кума Лиса

    13 5 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    В името на Аллах е изклан толкова народ, че и Хитлер+ Сталин + т.п. направо бледнеят

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Хасан

    7 6 Отговор

    До коментар #18 от "Кума Лиса":

    Дай пример...сигурно мюсюлманин изби индианците в Америка,инките,аборигените...мюсюлмани измислиха атомна бомба и я използваха...те измислиха концлагерите..те използваха напалм в Виетнам...Ирак,Либия,Сирия,Алжир,Судан,Камбоджа...или в тия страни не живееха бели хора

    Коментиран от #31

  • 21 Хасан

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "Кака Гинка":

    На запад жената трябва да се конкурира с мъжа...да работи тежка работа,да прави кариера,да прави свалки,да прави бройки...и просто става "мъжко момиче"

    Коментиран от #23

  • 22 реалист

    2 2 Отговор
    То от към анадола какво друго да очакваш .
  • 23 Кака Гинка

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    Ако жената мечтае да бъде само домакиня и майка,няма нищо лошо,но това трябва да е НЕИН избор,а не да ѝ го вменяват.Ако иска освен това да бъде и професионалист в дадена област - тук пак трябва тя сама да го реши и това не я прави лоша майка,съпруга или пък жена изобщо.Религиозните стереотипи представят жената като втора ръка същество,което разбира се е угодно на доста елементарни мъже,умните търсят интелектуално равностойна партньорка.Бракът не е само секс,нито само манджи и шетане в къщи,а една жена специалист в работата си няма защо да се бои от конкуренция - поне при мен и до сега е така.И си имам чудесно семейство,честна дума!

    Коментиран от #24, #26, #27

  • 24 Хасан

    9 0 Отговор

    До коментар #23 от "Кака Гинка":

    Аз също съм за свободния избор..но съм против 15 годишна да бъде модел Фейшън ТВ...или пък 14 годишна Сузанита да иска да пробие в шоу бизнеса с долно бельо...против съм жената да бъде експлоатирана ,да се фетишира гърдите й,дупето й...
  • 25 Знаещ

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Надявам се, че ги учат ако се оженят за християнка да уважават нейната религия и да празнуват и Коледа и Рамазан, а не само рамазана. Нали така Хасане?
  • 26 батко бугар

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "Кака Гинка":

    А бе, не му опонирай на "човека"! Той си знае неговото - затова му плащат, затова говори. А ако случайно е представителна извадка на това, което твърди, че представлява - българомохамедани и си вярва на приказките, то държавните институции трябва да се самосезират и да осъществят малко полева работа в съответните региони!
    Личното ми мнение е, че е достатъчно геннозаложено неумен българомохамеданин, който слуша "мазните" приказки на тия дет вият от минарето. И това само по себе си не е проблем! Такива има много и не само в България, но и по целия свят. Проблемът според мен е, че съответното същество се опитва да налага мнение в българското интернет пространство. Просто се замислете, че не се "изхожда" под всяка статия, а само под тези пряко или косвено свързани с южната ни съседка и водената от нея политика.
  • 27 Хасан

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Кака Гинка":

    Поздравявам ти че си успяла да съчетаеш семейство и кариера.

    Коментиран от #28

  • 28 Знаещ

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Хасан":

    Надявам се, че ги учат ако се оженят за християнка да уважават нейната религия и да празнуват и Коледа и Рамазан, а не само рамазана. Нали така Хасане?

    Коментиран от #29

  • 29 Хасан

    0 6 Отговор

    До коментар #28 от "Знаещ":

    Какво лошо има в това да се празнува Коледа стига да няма прасенце върху масата..пиене може..но прасе...

    Коментиран от #32

  • 30 111

    3 2 Отговор
    Всеки има право на избор! На жените който се присъединява към исляма да не забравят думата СЮНЕТ! Преведено на български -обрязване на мъжкия член,а на жените отрязване на клитора!
    Така се доказва предаността към АЛЛАХ

    Коментиран от #33

  • 31 Кума Лиса

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Коранът изисква :“Коли идолопоклонниците (немюсюлманите), където и да ги намериш... Побеждавай ги и приготвяй за всеки един от тях засада”
    Няма индианци, няма аборигени, бели или черни - всичко под ножа, омраза и унищожение на всичко различно от исляма.
    Изчисли си сам колко СТОТИЦИ МИЛИОНИ хора са това
  • 32 Знаещ

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Хасан":

    Прасенцето е мноооого вкусно. Естествено е, че ще го има на масата. Радвам се че мислиш, че Ердоган одобрява празнуването на Коледа с алкохол и носенето на кръсче от съпругата, но мисля, че не си много в час. Доста ти куцат познанията.
  • 33 Хасан

    0 5 Отговор

    До коментар #30 от "111":

    ...сюнет е само мъжете...при жените няма...и пет минути болка цял живот удоволствие
Новини по държави: