8 Септември, 2017 07:30 3 098 16

Макрон: Европа я чака разруха, ако не се реформира

  • еманюел макрон-
  • макрон-
  • европа-
  • реформа-
  • разруха-
  • гърция-
  • франция-
  • еврозона

Мрачни прогнози от френския държавен глава

Макрон: Европа я чака разруха, ако не се реформира - 1
Снимка: БТА/ AP

Европа рискува да стане подвластна на Китай и Съединените американски щати, ако не бъде по-суверенна и демократична, заяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран от „Ройтерс“.

В реч, изнесена символично на хълма в Атина, където древните гърци са създали демокрацията преди няколко хиляди години, Макрон заяви, че континентът е изправен пред разруха без радикална реформа на управлението му.

„За да не бъдем управлявани от по-големи сили като китайците и американците, вярвам в един европейски суверенитет, който ни позволява да се браним и да съществуваме", каза държавният глава на хълма Пникс под Акропола.

Френският президент иск да се направи гигантска стъпка в европейското сътрудничество, която в икономически план да даде на еврозоната собствен бюджет, финансов министър и парламент.

Макрон заяви, че едни по-демократични институции ще помогнат да се реагира на настроенията, която издигнаха крайнодесни лидери като Марин льо Пен, която беше победена на балотажа във Франция.

Макрон: Европа я чака разруха, ако не се реформира
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    57 35 Отговор
    Европа отдавна е под управлението на САЩ.Това е факт. А Китай със своята икономика е доминатор в цял свят-също факт. Та тоя палячо много късно се е сетил...

    Коментиран от #9

  • 2 макарона

    43 28 Отговор
    макарона под "реформиране" разбира разширяване диктатурата на брюксел и париж над всички други държави. Още по-голяма концентрация на власт на бюрократите във брюксел и заличаване на всички политически опоненти като пряко се цитира Марин льо Пен и така наречените "крайно десни". Отдавна в Европа да си десен е равносилно да си престъпник. Най-голямата гордост там е да си социалист със странна сексуална ориентация.
  • 3 Европеец

    34 37 Отговор
    Доброто е , че веднага след като дойде на власт, Макрон казва на висок глас кои сили вилнеят над света и стария континент.
    Все още не е късно Европа да бъде отново силна и обединена, въпреки насочените атаки за пълен погром.
  • 4 Европеец

    30 13 Отговор
    Стига с тия "десни" , десните на всякъде по света живеят в свят от миналото на планетата, който отдавна не е на дневен ред.
  • 5 Бате любо

    7 6 Отговор
    И той иска да е цар.
  • 6 юрист

    31 44 Отговор
    Всеки си тълкува думите “суверенна Европа“, както му кефне- троловете- като вид имагинерна еманципация на ЕС от “гадния“ сащ;ЕС политици- като засилване на правомощията на брюксел; “левите“ - като тържество на соца в ЕС, а никой не иска даже да спомене, че “повече Европа“ означава “по-малко или никаква национална държава“ и загуба на държавен суверенитет. И всичко това- защото всеки се занимава с това, което не му е работа...Що се отнася конкретно до ЕС, то този съюз НЕ Е под диктата на сащ- както ни го представят руските тролове, а под диктата на германия + франция, но нали меркелица, в противоречие с ЕС закони иска северен поток-2 да се реализира, руските тролове МЪЛЧАТ оглушително за закононарушенията й, защото тези закононарушения са в пряка полза на държавните интереси на русия. Ако обаче в германия изведнъж нещо се промени и официално германия се откаже от сп-2, ще се вдигне такъв вой от руските тролове, че прехвалената сега от тях меркелица, ще бъде обявена за враг № 1 на русия и смачкана и хвърлена на лъвовете:)

    Коментиран от #8, #13

  • 7 Хайдут Сидер

    8 9 Отговор
    Дениз Джамбазов, Европа дали подвластна или равна на САЩ и Китай ми е все едно.
    А ти какво искаш за Европа - Турция ли? - Не си познал!
  • 8 шовинист

    32 24 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Не знам какъв юрист сте, но написаното от вас е смешно, меко казано. Разбира се, че европа и особено Германия, са много зависими от уса. Борбата отдавна не е между импвриализми, защото към момента британо. варварската империя, включваща сащ, ес и частично русия и китай, е без алтернатива. Борбата ще е между новия феодализъм и новия комунизъм. Интересно ще стане ако в русия и китай зауправляват по-радикални елементи, а още по-интересно ще е когато започне голямата расова война към 2030 - негри /над 2 млрд./ срещу бели и жълти.....
  • 9 дДД

    1 12 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    мен ме кефи на сащ управлянието
    ако е прав този
    от едно друго управление по ме е страх
    маи някаква религия беше
  • 10 Хасан

    5 7 Отговор
    Началото на края на националните държави...ще имаме Европейски щати

    Коментиран от #14, #16

  • 11 Лупи

    4 1 Отговор
    С такива мижетурки, като теб Европа наистина я чака разруха подлого на САЩ.
  • 12 ЗБЗ

    3 2 Отговор
    На Макрон такъв хаос му е в главата! С Меркелица се целува, с Боцко също на гърците да се хареса, на румънците да се хареса! Нещастник без позиция и визия за Европа!
  • 13 Трол

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Ей голяма каша ти е в чутурата! Чета темата и никъде не виждам Макрон да е споменал Русия. К'ъв СП2, к'ъв руски интерес, к'ви руски тролове! Някакъв руски комплекс ли избиваш?
  • 14 Бат Саше

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Вие ще имате анадолски щати, с фереджета и шалвари. Османлия и Европа са две паралелни вселени, които никъде не се пресичат. Та къде се буташ и ти не знам:)
  • 15 ели

    2 1 Отговор
    Лично мое мнение е че Китай като свръх държава отново се изгражда.Да не забравяме ,че като империя е съществувала повече от 1000 години.Спомнете си само преди 25-30 години най-многолюдната и една от най-бедните страни .Сега - след 30 години по всяка верятност " Световното зло " ще се распадне и светът ще бъде многополярен. И вярвам, че светът ще бъде по-хубав отколкото днес.
  • 16 Morgoth

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Което може би е правилният отговор на съвременните предизвикателства в световната икономика.
Новини по държави: