Last news in Fakti

10 Септември, 2017 11:07, обновена 10 Септември, 2017 11:21 2 515 5

"Ирма" настъпва заплашително към Флорида

  • ирма-
  • флорида-
  • ураган-
  • куба

Очаква се щетите да са катастрофални

Ураганът „Ирма“ е все по-близо до американския щат Флорида, засилвайки се до четвърта категория. "Ирма" се е приближил на 115 километра от разположените наблизо острови Флорида Кийс, а в щата скоростта на вятъра се доближава до 200 км/ч.

Окото на бурята ще достигне до архипелага след броени часове, а малко по-късно и до бреговете на щата, където по крайбрежието се се очаква вълните да достигнат до 5 метра.

Силни ветрове и дъжд като из ведро вече удариха южната част на американския щат Флорида около полунощ. В щата се извършви най-голямата евакуация в историята на САЩ, след като природното бедстие отне живота на 24 души в Карибския регион, а в събота вилня в Куба.

В събота вечерта губернаторът на щата Рок Скот предупреди, че времето за евакуация е приключило и онези, които все още не са напуснали домовете си към по-сигурни зони, вече е късно да тръгват на път и е по-добре да посрещнат бурята в укрития, заедно с приятели. Към момента 6.3 милиона души – или повече от една четвърт от населението на щата, са се евакиурали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    3 12 Отговор
    Русофилнята в трепетно очаквана, хамерика май ще потъва !
  • 2 Зорница

    3 8 Отговор
    Горките хорица,какво нещастие...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бисер

    5 0 Отговор
    Сигурно ИДИЛ ще поемат отговорност???
    Все пак горко на хората.
  • 5 Beil

    10 1 Отговор
    Да им върнем жеста - да им пратим един кораб с мухлясала царевица, както те направиха с нас преди години...А после, за да си покрият разходите за щедрия жест, им подарихме няколко ТЕЦа с обещание да им плащаме до живот на max. Да се задавят от лакомията си, дано!