Last news in Fakti

18 Септември, 2017 17:54 3 579 29

В Германия: Ислямът е несъвместим с демокрацията и мира

  • алтернатива за германия-
  • германия-
  • берлин-
  • ислям-
  • избори

Според лидер на "Алтернатива за Германия" - "ислямът е и политическа доктрина"

Дясната националистическа партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) смята, че ислямът е несъвместим с демокрацията. Това заяви в Берлин един от лидерите на формацията по-малко от седмица преди парламентарните избори, предаде Reuters.

Според Александер Гауланд "ислямът е също и политическа доктрина", която е "несъвместима със свободния демократичен ред", а разпространението му е "непосредствена заплаха за вътрешния мир" и затова няма място в Германия.

Гауланд, чиято партия е на прага да влезе за първи път в националния парламент, ако събере подкрепата на около 10% от анкетираните избиратели, каза, че иска да предотврати "ислямизацията на Германия".

Той се обяви също за задължителна регистрация на джамиите, за забрана на минаретата и на публичното свикване за молитва с мегафони от джамиите, за забрана на забрадките за жени на държавна служба, на учителки и ученички.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерастията е вредна

    71 0 Отговор
    Тъжното и лошото е че все още много малка част от германците осъзнават, какъв е размер на бедствието и се противопоставят! Дано бързо изтрезнят и се измъкнат от репресивната толерастия с която ги мачка Меркел и нейните вврошвестери ! !!!

    Коментиран от #2

  • 2 ДДД

    31 2 Отговор

    До коментар #1 от "толерастията е вредна":

    че и тука националистите
    нямат по висока подкрепа
    но може да не ни е опрял още ножа до кокала
    и да се ослушваме
  • 3 ХАСАН

    25 29 Отговор
    Това е работа на евреите ...разбиха близкия изток,побгониха хората към Европа...и така си отмъщават и на Европа и на мюсюлманите..пет миьиона евреи а правят неразбории-и в цял свчт

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Патриот

    16 8 Отговор

    До коментар #3 от "ХАСАН":

    Абсолютно е прав Хасан.
    Отмъщава тая измет. Но за какво?
  • 5 Бат Саше

    32 2 Отговор

    До коментар #3 от "ХАСАН":

    Е нали плюеше Хитлер, че избил "невинните" евреи. Кога както ти изнася- фурнаджийска лопата!
  • 6 реалист

    49 0 Отговор
    Прав е човека . Е това вече е здравомислещ германец . Значи разпалването на пещите е близо .
  • 7 юрист

    27 5 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: смята, че ислямът е несъвместим с демокрацията....“ А доброютро- това ще ви го каже всеки немски юрист, особено ако разчепка ислямската правна система- шериата, и надълго и нашироко, с юридически методи и сравнения, ви обясни ЗАЩО исляма и ислямската правна система- шериат- са несъвместими с демокрацията, принципа на правовата държава, принципа на върховенство на закона и принципа на разделение на властите. Не откривайте топлата вода, а се обърнете към германските юридически институти- в тях работят много добри специалисти, на чието обективно професионално мнение може да се разчита.

    Коментиран от #8

  • 8 Пазарен Либерализатор

    18 2 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    Изписва се шАриат.
    Иначе си права, но това няма кой да го обясни на чалмите, които имат за цел да посеят шариата по целия свят.

    Коментиран от #9

  • 9 юрист

    11 6 Отговор

    До коментар #8 от "Пазарен Либерализатор":

    Аз пиша на български език, не на арабски. http://rechnik.info/%D1%88%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B0%D1%82 Шариат - Шариатът (на арабски: شريعة – пряк, правилен; на български изписвано и като шериат) ... Мисля, че от езикова гледна точка, шЕриат и шАриат са дублетни форми на изписване на български език на арабската дума “ شريعة

    Коментиран от #10

  • 10 Пазарен Либерализатор

    1 9 Отговор

    До коментар #9 от "юрист":

    Правилно е шАриАт.
    https://youtu.be/uoy8HdC96w4
    Интерпретирай го както искаш.

    Коментиран от #11

  • 11 Weiss

    25 0 Отговор

    До коментар #10 от "Пазарен Либерализатор":

    Да водиш спор на тема шЕриат или шАриат под тази публикация си е импотентност, анализаторе.

    Коментиран от #14

  • 12 АШУЕ

    10 2 Отговор
    Американски шпиони управляват Европа
  • 13 Равин

    20 4 Отговор
    Евреите не са виновни,че религията им не е агресивна към другите,точно както и Христянството,Будизма,Шинтуизма,Хиндуизма и т.н.Единствената религия в която аосновополагащото не е Доброто е Исляма-призоваващ за избиването на "неверниците"! Всеки,който изповядва дадена религия обаче не е Неверник!Неверник може да се нарече всеки Атеист,но Исляма няма необходимото интелектуално ниво за да направи разликата между Атеист и Вярващ!Ислямът е религия на ограничението,контрола и завладяването=Злонамерена в генезиса си!Религия на Злото!За това е Забранена в Япония,а както е тръгнало и по целия Свят!Исляма няма бъдеще,защото не може да се реформира и да насочи последователите си да следват Доброто,което е смисълът на всяка Религия!Ислямът е идеология на Злото,каквито са Комунизма,Фашизма и Нацизма!

    Коментиран от #16

  • 14 Пазарен Либерализатор

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "Weiss":

    Тук няма спор.
  • 15 ЦРУ

    24 1 Отговор
    Хасанчетата и всички други овце нямат шанс да убедят Българите,колко е мирен исляма!Българите имат 500годишен опит с исляма и не могат да бъдат излъгани на тая тема!Хасанчетата,които са били принудени насилствено да си сменят религията точно от исляма,трябва да мълчат гузно защото са жертва на религията на Злото!
  • 16 юрист

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "Равин":

    “...Публикувано във факти.бг: !Неверник може да се нарече всеки Атеист,но Исляма няма необходимото интелектуално ниво за да направи разликата между Атеист и Вярващ!...“ Рави, ти какво сега- съгласяваш се с исляма, че в ЕВРОПА трябва да има ГОНЕНИЕ СРЕЩУ АТЕИСТИТЕ , ЛИ? Колко атеисти извън комунистите и фашистите, извършиха атентати в Европа? Я ми посочи бройката? Аз съм атеистка и на секундата ще изправя пред съда всеки, който поиска чистка/ холокост на атеистите в Европа. Да ти кажа под секрет, ПИСНА МИ от всякакви религиозни хора, които искат физическото ми унищожение само заради това, че съм атеистка. Чудя се дали аз да не поискам аналогично на твоите внушения, всички европейски държави да приемат законодателства, в които всички техни религиозни граждани да нямат право да носят религиозни символи на обществени места и да има усмиряване на религиозните послания...Много станаха маймунките на клона и всяка маймуна взе да крещи “Утрепете тогова, понеже е неверник“...Приеми думите ми на принципа “Казвам ти, дъще, сещай се снахо“

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Европеец

    3 1 Отговор
    Юристе,ти не си Атеист-ка,защото Вярваш на Закона!А първите Закони са Божии,докато се трансформират в общочовешки от вас Юристите!В този смисъл всеки Юрист е по-голям Богослужещ от всеки Вярващ!Юристът е Пазителя на Божиите Закони!Та колкото и да се мислиш за Атеист,не си!Просто не си осъзнал на Кой Служиш!-:)
  • 19 Атеист

    2 1 Отговор
    Атеист е всеки,който не Вярва в нищо друго освен в себе си!Но дори и тогава пак не си абсолютен Атеист,защото си Божие чадо и не си се пръкнал от нищото,някоя Висша сила те е съзфала!Атеист може да бъде само самият Бог,както и да го наречеш!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ха ха

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "ХАСАН":

    Ататюрк е бил евреин за това ги обичаш толкова.
  • 22 Консултюрист

    3 0 Отговор
    Юристе,кажи някой Закон по който да санкционираме хасанчето за пропаганда и проповядване на Злото!Той иска Българите да станат помаци,което макар и идиотско е подсъдно!

    Коментиран от #23

  • 23 истината

    10 1 Отговор

    До коментар #22 от "Консултюрист":

    Хасанчо е платено тролче.Всичките му писания са като на официалната турска пропаганда.Преди хвалеше и ДОСТ,но вече няма смисъл Ердогрух видя че не са перспективни.
    Хасанчо трябва да го изучават в училище като пример за "мекере".
  • 24 Рави

    7 1 Отговор
    Името е символ за Мъдрост,а не за принадлежност!Щастие за мен е,че не съм хасан обречения овчар на простолюдието,продал вярата си на Сатаната!:)Препоръчвам му да прочете "Сатанински строфи" за да мине на по-горно ниво от овцата!
  • 25 Битпазар

    5 1 Отговор
    Хасанчо,колко гроша искаш за да станеш поне Будист,а не да служиш на Сатаната и неговите ислямистки строфи?

    Коментиран от #28

  • 26 Шаран БГ

    5 1 Отговор
    Без фантазии и заблуждения!! В Германия безспорно има умни хора, които виждат как стоят нещата. Те ги казват и на своите политици и ръководители. Последните не могат да "гъкнат", дори да разбират прекрасно , за какво става дума. Американският колт е опрян в главата на Меркел!! Не мога да повярвам, че тя и обкръжението и са толкова безмозъчни и не виждат до какво води нашествието на "високоинтелигентните и готови да се интегрират" мигранти и друговерци!! Френци и немци вършат това, което им нарежда чичо Сам - нема лабаво !!!
  • 27 Колю

    3 1 Отговор
    Те германците ще се усетят и ще направят нещо ,но ние какво ще правим с най -демонстративното и масово спазване на беззаконието и държава в държавата наречено " Мешере" . И по телевизиите ги даваха и в интернет има достатъчно данни прокуратурата да се задейства ,но никой -нищо с години не е предприел. Тези така наречени " хора " явно заявяват ,че не ги интересува държавен съд,закони ,правила ,парламент , кой какво право има, собственост , чуждия живот и здраве и всичко каквото се сетите ,та чак до това на коя дата е Нова година.
  • 28 ХАСАН

    0 7 Отговор

    До коментар #25 от "Битпазар":

    Имаш много продажно съзнание..май родата ти опира до поп Кръстьо дето за шепа жълтици....
  • 29 дядоЯго

    0 0 Отговор
    Никой не слуша "патило" ей ! Никой !
Новини по държави: