Last news in Fakti

21 Септември, 2017 12:39 4 572 35

Москва: Подкрепяни от САЩ бунтовници стрелят по руски командоси (СНИМКИ)

  • дейр аз зур-
  • сирия-
  • сирийски демократични сили-
  • командоси-
  • башар асад-
  • ефрат

Москва обвини подкрепяните от САЩ сирийски бунтовници, че са обстрелвали руски командоси и сили на Дамаск близо до град Дейр аз Зур, съобщи ТАСС. Руското военно министерство предупреди американските военни, че при следващ подобен инцидент ще има "безмилостен контраудар".

"Сирийските войски на два пъти бяха подложени на ожесточен обстрел с оръдия и миномети от позиции на източния бряг на река Ефрат", заяви говорителят на въоръжените сили на РФ генерал Игор Конашенков.

Той подчерта, че в момента при войските на Башар Асад в обстрелваните зони има военни от руските специални части, които помагат на сирийската армия в битката за стратегически важния град Дейр аз Зур.

Кампанията за освобождаването на големия сирийски град е обхваната от надпревара между правителствените сили и подкрепяните от САЩ бунтовници.

През последните две седмици правителствените войски, подкрепени от руската бойна авиация и съюзени с Иран милиции, поеха контрола над по-голямата част от града и прекосиха река Ефрат, навлизайки в зоната на действие на Сирийските демократични сили.

Москва е уведомила високопоставен представител на американската армия чрез канал за връзка в Катар, че занапред "опитите за обстрел от зони с бойци на Сирийските демократични сили ще бъдат спрени незабавно", съобщава още ТАСС.

"Местата в тези зони, откъдето се стреля, ще бъдат незабавно ударени с цялата налична военна техника", предупреди Конашенков.

С прекосяването на Ефрат сирийските войски се доближиха до зоната, където действат подкрепяните от Пентагона бунтовници. В събота Сирийските демократични сили обвиниха руската авиация, че ги е бомбардирала североизточно от Дейр аз Зур, което Москва категорично отрича.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Справедлив

    89 10 Отговор
    То вече цял свят разбра какви"бунтовници" подкрепя САЩ--брадатите главорези на ИД. Факт-който вече е неуспорим.
  • 2 Осман

    50 12 Отговор
    Взе да става интересно , май кюрдската сган ще се разминат с държава , а и Турция не е навлязла от север още . Ще трябва доста памперси да се изнасят за Сирия и Ирак, че след 25-ти ще става още по-голямо мазало а краварите са го го закъсали яко .
  • 3 некойси

    46 10 Отговор
    Снимката с излитащата ракета от кораба кърти, предвещава почти неминуемата кончина на въпросните позиции на подкрепяните от щатите главорези. Гледайки снимката вече знаем, че след броени минути развръзката е факт.
  • 4 Kcaniba

    16 66 Отговор
    Когато Руснаците говорят,детекторите на лъжата дават на късо!Империята на злото!Подкрепя терористичния режим на асады

    Коментиран от #5

  • 5 Kcaniba

    8 28 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Бойзурлата в огледалото!! Трола е на колене!!
    Когато пие парцуца, някъде в главата му дава на късо и виновен в това е Путя!!!
  • 6 Kcaniba

    34 8 Отговор
    Брадатите чалми - главорези и човекоядци, ако не карат амерски самолети са бунтовници!?!?
    А кои са терористите, прощавайте!?!
    А да, жителите на Донбас!!
    Предполагам вече и Каталуня също...
  • 7 стоян георгиев

    9 29 Отговор
    новите директиви на масква са че и кюрдите са терористи.при това брадати.почнаха в началото леееко да го намекват тролчетата тук ,но днес вече го пеят в хор.само че в армията на кюрдите около 30% са християни.кво правим в тази ситуация ,нали путин за тва доиде да пази християните в сирия ,а сега се оказа че ще ги унищожава.всъщност нарушението на договорките е от страна руснаците и то е заради концентрацията на нефтени кладенци в региона на боините деиствия.руския спецназ вчера загуби още няколко убити и явно путин е решил на всяка цена да се добере до въпросните кладенци,но тва определено няма д му помогне в краиния резултат.

    Коментиран от #10, #12

  • 8 Барчо

    31 6 Отговор
    Някой да е чувал за "демократични въоръжени сили"???? Много интересно. Ние сме демократи и постигаме демокрацията с оръжие в ръка. И каква е гаранцията, че това просто не е борба за власт и да лапат едните вместо другите?
  • 9 Ушанков

    7 30 Отговор
    Рашките защо винаги си мислят, че са на правилната страна?

    Коментиран от #15

  • 10 ххааххааааахххххааа

    15 5 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Господин "ТО" пак коментара ти прелива от изключителни умозаключения..хаааххазхххааа
  • 11 Козлодуй 90

    8 28 Отговор
    Съобщи ТАСС

    "С прекосяването на Ефрат сирийските войски се доближиха "
    А това ,че разделителната линия минава по р. Ефрат и асадистите са я пресекли неправомерно ТАСС случайно е пропуснала да го съобщи

    Империята на лъжата е отново в действие

    Коментиран от #13, #14

  • 12 Бай хой

    24 5 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Деоооу пак ръсиш небивалици. Помниш ли как говедарите си изнесоха фърчилата след като си позволиха терористичен удар срещу сирийската армия? Те сега ще се наложи да си изтеглят и главорезите от района. Откога почна да ривеш за комунистическата партия? Ах да откакто ги прекръстиха на сдс. Твърде познато и от близката Българска история.

    Коментиран от #16

  • 13 а стига бе....

    29 5 Отговор

    До коментар #11 от "Козлодуй 90":

    Какво неправомерно пресичане бе те са си в държавата бе...

    Коментиран от #17

  • 14 Бай хой

    30 7 Отговор

    До коментар #11 от "Козлодуй 90":

    Алоууу, вземи та се ограмоти маааалко. Източния бряг на Ефрат в този участък е територия на Сирия. Там сирийската армия си е напълно законно у дома си. Напротив престъпно там са се настанили хамерикански агресори и подкрепяни от тях терористи. Неграмотник.
  • 15 Боби КОЧА

    26 6 Отговор

    До коментар #9 от "Ушанков":

    Опа краварите стъпиха на криво
  • 16 стоян георгиев

    6 21 Отговор

    До коментар #12 от "Бай хой":

    които не е с русия е фашист ,капиталист или терорист.сега има нова лъжлива директива при теб и компанията щото я повтаряте в хор.кюрдите са били комунисти,терористи и са били брадати .смяхххх!както писах в сдс има 30% християни и те ли са брадати,комунисти и терористи?ако не вярваш на тва дето ти пиша отвори им във феиса профила.ежедневно там се публикуват снимките на убитите от страна на кюрдите както и част от погребенията им.на всеки трима загинали поне един е хирситянин.нямат и бради :))!ама с вас кво да спори човек,то се спори с хора с капацитет ,а вие сте с нулев такъв.на вас само може да ви се набива канчето .

    Коментиран от #18, #20

  • 17 Коневръз

    5 14 Отговор

    До коментар #13 от "а стига бе....":

    В коя държава бе "грамотния" в Иран ли ,в Ирак ли -в коя държава са ?

    Щото при Асад сирийци няма

    Коментиран от #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Трол

    18 5 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    Публикувано във факти.бг: които не е с русия е фашист ,капиталист или терорист.
    Ееее, Деси не се надценявай, ти си само една многодетна майка, доскоро безработна, тролеща освен в този сайт и в Пик и в Блиц. Прост/о едно шорошко тролче.

    Коментиран от #22

  • 21 Бай хой

    26 3 Отговор

    До коментар #17 от "Коневръз":

    Сирийци няма в сдс. При законно избрания президент Асад са само граждани на сирия и повикани на помощ от законното правителство руснаци и иранци. При Асад всичко е законно и демократично за разлика от радикалния ислям насаждан от сащ.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Бай хой

    22 3 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Я ксто си тплкова запознат разкажи кой разриши умишлено хилядолетни исторически ценности при Ракка? Май бяха сащ и коалиция вярно че се пишат християни макар иот различни секти.
    Не само се обясняваш но го правиш и по най нещастния и жалък начин.
    Пак питам пачему краварите не нанесат въздушен удар в защита на своите партньори главорези както преди месец. Така лу защитават партньорите си? Набутват им фитилите и после бягат като бит пелераст. Така ли ще защитават и нас след като ни поставиха в безпомощно състояние?

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Gost

    4 18 Отговор
    Да ги изтрепат, смърт за руските бандюги!
  • 28 Време

    9 1 Отговор
    Тука едни и същи хора пишат едно и също и получават едни и същи отзвуци.
    Единственият смисъл, е че няколко лентяи си запълват времето.
  • 29 бой по тиквата с чирпака

    9 2 Отговор
    Бой по тиквата с чирпака
  • 30 Тъпак

    19 2 Отговор
    Американците пак имат сърбел. Дали са нареждане да се стреля по руснаците, да не би случайно да отидат до "нефта им". Уж бяха в Ирак само, оказа се че са в Сирия. Турция да се готви, че и в турски Кюрдистан ще се намесят. Тия кравари са най-големите дразнители на този свят. Лошото е, че да ги сложиш да си седнат на г@за, ще трябва някой като Ким да му избие чивията. Иначе няма отърване от тия мародери.
  • 31 Петко

    18 1 Отговор

    До коментар #24 от "стоян георгиев":

    Драги ми Стояне, ссср-то е ционистско творение, насочено срещу Православието и славянството. Финансирано е от банки на ФЕД на ФАЩ. Парите ги пренася лично Лейба Бронщайн - Троцки.Така наречения социализъм осъществява 75 годишен геноцид над най - голямата Православна държава, където над 95% от ръководните и силови структури са жидове. Това лесно може да се провери. Но за жалост на хазарите не успяват да унищожат Православието.
    Сега жидовете банкери, узурпирали властта в САЩ, се правят на световен жандарм и под мнима демокрация сеят войни, грабежи, смърт и разруха по целия свят. Цел - пълно световно господство. Само наивен, глупав или продал се им играе по свирката. Дано не си от третите.

    Коментиран от #35

  • 32 Бай хой

    12 5 Отговор

    До коментар #24 от "стоян георгиев":

    Десооооу само ти ли не разбра кой една седмица бомбардира древната крепостна стена на стария град в Ракка? И не смо нея. Същите които бомбиха и София.
    Кво си седнало да пишеш мухлясали нпо лозунги като нв знаеш кой какво.

    Коментиран от #34

  • 33 Демократ

    2 6 Отговор
    Искрено ги съжалявам, знам какво е да служиш по задължение без никакво желание, горките русначета.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 стоян георгиев

    1 5 Отговор

    До коментар #31 от "Петко":

    тва дето си писал са пълни гпупости.много са удобни за простите хора дето не са чели история или само повърхностно са се занимавали със някви аматиорски скандали.ссср е държава направена от именно православните вследствие огромната дискриминация в русия .евреите там са активни участници в процесите ,но те не са някакви фокусници за да могат да предизвикат въпросните процеси.когато идва сталин на власт се разправя с евреиската група в партията си.дискриминацията към евреите продължава до 1990 година.тва за троцки също е пълна щуртия .както и за управлението на сащ.просто за глупаците е удобно да се създаде черен и страшен звяр ,които да е хем тъп хем много умен .тази история хитлер също я ползваше ,щото нямаше как да обясни ,как при арииците подчовеците са 70 % от лекарите във виена да речем.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания