21 Септември, 2017 17:07 6 683 37

US изтребители съпроводиха руски бомбардировачи

  • изтребители-
  • бомбардировачи-
  • сащ-
  • русия-
  • съпроводиха-
  • самолети-
  • норвежко море

От Русия посочиха, че не са нарушили международните правила

Американски изтребители съпроводиха руски бомбардировачи Ту-22М3 при отделни етапи от полета им над Балтийско и Норвежко море.

Освен бойни самолети на САЩ, в „съпровождането“ са участвали изтребители на Белгия, Финландия и Швеция, съобщи ТАСС, позовавайки се на информация на руското министерство на отбраната.

На 20 септември 2017 г. екипажи на бомбардировачи Ту-22М3 извършваха планови полети над неутрални води в акваторията на Балтийско и Норвежко море. Учебните полети се изпълняваха в съответствие с планирани мероприятия по бойна подготовка в летния период, съобщиха от министерството.

От ведомството добавиха, че в определени периоди от полета над неутрални води на Балтийско море самолетите в продължение на 70 минути били съпровождани от изтребители Ф-16 на ВВС на Белгия, Ф-18 на ВВС на Финландия, Ф-15 на ВВС на САЩ и JAS-39 на военновъздушните сили на Швеция.

Ту-22М3, които изпълнявали полет над неутрални води на Норвежко море в продължение на 27 минути, били съпровождани от изтребители Ф-16 на ВВС на САЩ.

От министерството на отбраната подчертаха, че полетите на Ту-22М3 се изпълнявали в пълно съответствие и с международните правила на използване на въздушното пространство без да се нарушава границата на други държави.

Пилоти от авиацията постоянно изпълняват полети над неутрални води в акваторията на Атлантика, Арктика, Черно море, Тихия океан, отбелязаха от министерството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    64 19 Отговор
    Не е имало за техен късмет наблизо двойка СУ-35 да им покаже леко коремче на тези вехтории от отдела по изпращане на НАТО

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Kcaniba

    18 37 Отговор
    Империята на злото и лъжата!

    Коментиран от #4

  • 3 Kcaniba

    22 58 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Какие СУ 35, деньги нет,не понимаеш?
  • 4 123

    43 15 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Фащ ли имаш в предвид???
  • 5 ЪТЪКЪ

    11 45 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    И един мармот завиващ.. Ами ако имаше Ф22 ?

    Коментиран от #8

  • 6 Иванов

    13 44 Отговор
    Трябвало е да ги свалят, а не да ги съпровождат - явно американците и руснаците уж са врагове, ама май си делят света...жалко за глупаците които ги подкрепят и им се връзват...

    Коментиран от #35

  • 7 Kcaniba

    17 44 Отговор
    началото на последния валс на Путин

    Министерството на Финансите на САЩ има шест месечен срок, за да каже кои руски олигарси и приближени на Путин колко пари са откраднали и къде са ги изнесли в офшорни фирми. Беше назована и шокиращата цифра от един трилион и двеста милиарда долара /1.2 трл $/! За толкова поне сега имат сигурни сведения.

    Това означава, че през януари 2018г. САЩ официално ще обявят имената на най-големите руски крадци и ще искат международен запор над авоарите и имуществото им по целия свят! Те ще трябва да се приберат барабар с домочадията си в Русия и никога повече няма да могат да пътуват извън нея.

    Като лек политически ордьовър САЩ спряха да издават визи на всички руснаци през август, а от септември се дават само в Москва след специални записвания и събеседвания. Вероятно след януари 2018 г. ЕС също ще спре да издава визи на обкръжението на Путин и ще забрави и него да го кани.

    Коментиран от #9, #10, #13

  • 8 Бесен Язовец

    48 17 Отговор

    До коментар #5 от "ЪТЪКЪ":

    Ако имаше ф-22 статията щеше да започне така: Двойка Су-35 рзхвъля за норматив 6-ф22 над Балтийско море

    Коментиран от #15

  • 9 Бай хой

    41 17 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Министерството на финансите на сащ преди седмица поиска 350 милиарда кредит. Защо ли? Ами естествено денги нет. А фащ фалира, нямат пари за заплати. Естествено че ще искат и да откраднат от тук от там.
    Например до преди два месеца пейтриът не се продаваше и беше само за сащ. Сега се чудят къде да ги пробутат та да изкарат някой и друг долар. Панимаеш друг. Какой тъй хароший парень.

    Коментиран от #16

  • 10 Скорпион29

    14 28 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    А Кремъл можели да извади на светло как е назначила Доналд Тръмп за президент на САЩ и да ги докара до гражданска война?
  • 11 Чавдар войвода

    14 30 Отговор
    Спите рублерасти-българофоби, хъркате и цветни сънища, довели ви до полюции, сънувате.
  • 12 Гост

    33 8 Отговор
    Тия ф16 още ли ги пускат да летят? Те не бяха ли от отминалия век?
  • 13 да се вземе предвид

    33 10 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    КАКВОТО И ДА КАЖАТ САЩ НА НИКОЙ НЯМА ДА МУ ПУКА! Поне на никой важен, а накрая руснаците и китайците ще им видят сметката на тия нагли краварски мърльовци и ще си поделят територията им и всичко дето им е останало.
  • 14 Барчо

    23 6 Отговор
    И къде е новината? Всичко си е както пише по дебелите книги. Няма плашени, няма свалени. Летели са си по план и нищо повече. Утре и в вруги ден и т.н. пак ще бъде така.
  • 15 ЪТЪКЪ

    14 31 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    Хахахаха на какво основание твърдиш това? Въобще как сравняваш американски с руски изтребители? Смешно е. Руснаците вадят първия си Стелт самолет през 2017 година и от него имат няколко бройки. Самият самолет се очакваше да е 5-то поколение, но се оказа че и до 5-то не стига. Нужно ли е да ти казвам от кога Lockheed правят самолети със стелт технология? Ф22 е самолет от миналия век и все още няма конкуренция в небето. Това е и причината Американците да не вадят на показ най-новите си разработки. Я си представи какво се крие под хангарите в момента? И мамка му, и слепец ще види че T50 e явно копие на Ф22! А самият Ф22 е спрян вече от производство. Смятай колко назад са Руснаците.

    Коментиран от #17

  • 16 Kcaniba

    15 26 Отговор

    До коментар #9 от "Бай хой":

    През 2018 г. в Русия би трябвало да има президентски избори. Дотогава международният имидж на Путин ще бъде абсолютно сринат. Нищо чудно да се водят и дела в някои държави срещу него, за отнемане на авоарите му из офшорните зони. ХЛАДИЛНИКЪТ на обикновените граждани ще става все по-празен заради санкциите,

    недоволните ще почнат да излизат по улиците...

    Какво ще предприеме тогава управителят на Кремъл? Ще се откаже ли от пореден президентски мандат, като пробута на изборите свое протеже, което да му гарантира физическо оцеляване? Или ще се пробва отново като измисли някакъв фамозен политически трик, за да привлече поне част от гражданите доброволно да гласуват за него? Лошото е че, политическите трикове на Путин са съпроводени с доста войни – обявени или необявени. Така дойде на власт през далечната 2000 г. Дано не си отиде по същия начин...

    Човечеството предстои да изживее едни фамозни месеци! Събития с огромни измерения ще следват едно след друго на цялата планета. Диктаторските режими ще се опитват да оцеляват на всяка цена дори и с цената на военен и ядрен шантаж.

    Никак не е случаен фактът, че „любимия вожд“ на Северна Корея започна отново опити с ракети и водородна бомба от август месец насам. От само себе си е ясно, че крайно изостаналата държавица няма откъде да разполага с технологии, материали, техника за оръжейната си програма освен ако някой не ги дава на „приятелски“ начала.

    Коментиран от #19, #30, #31

  • 17 киро

    13 27 Отговор

    До коментар #15 от "ЪТЪКЪ":

    Остави го този,сигурно има руска жилка ,сбъркан е като тях.А за руската техника какво да кажа всички сме се сблъсквали с нея и много добре знаем какъв боклук е.
  • 18 Бесен Язовец

    12 33 Отговор
    Руският тролаж е в пълна сила на амбразурата , което значи че на путин наистина му се вижда края ! Ако наистина се готви мащабна операция по олигарсите , бъдещето на путев ще се реши много бързо и по всяка вероятност фатално . Миналата година подозирайки че ще има сътресения, путин си назначи национална гвардия от 500 000 човека която въоражава постоянно . Това пък означава че той няма голямо доверие в армията . Така че има логика в разсъжденията на автора . Има само един проблем който може да спре замяната на путев . И , това е кой ще дойде след него ? В русия има и по големи лунатици от него , и никой не иска да рискува в този смисъл . Та може и путин да не падне от власт , но ще е силно зависим ако се кандидатира отново!

    Коментиран от #22, #23

  • 19 Бай хой

    12 7 Отговор

    До коментар #16 от "Kcaniba":

    Алоооооу, тоя филм с компроматната война и офшорните сметки го гледахме вече. Ако и следващата година ще ни развличат със мухлясали нпо лозунги няма да постигнат нищо повече. Като развалена грамофонна плоча си съсел. Само никовете ти са различни.
  • 20 ЦРУ

    4 14 Отговор
    Грипени нямаше,не стават за тая работа!:):):)Червения генерал не разбира от Бойни самолети на НАТО,а само от туристически за разходка около Пернишките села!:):):)
  • 21 ЦРУ

    3 15 Отговор
    Както виждате в реална бойна обстановка,Шведите не ползват Грипен на СААБ,а JAS-39!?????????????

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Варна

    9 2 Отговор

    До коментар #21 от "ЦРУ":

    Най- добре е да не правиш подобно изказване понеже те компрометира сериозно.
    JAS e съкращение от Jakt (въздушен бой), Attack (наземни удари) Spaning (разузнаване). - Сиреч това е абревиатура за многоцелеви изтребител в случая на Грипен или ако ползваме преводача трябва да му казваме Грифон!

    С 39- ки са оборудвани всички клиенти на ССАБ Чехия, Унагрия , Англия, ЮАР, Бразилия и т.н.
    Системите на СААБ са интегрирани в голяма част от модерните американски самолети произведени от Боинг. Сиреч Новите Ф15 и Ф18, както и при Бомбандировачите им...
    Чети пич! - Не е добре да се изказваш неподготвен!
  • 25 Джо Пеши

    3 0 Отговор
    Ей....Графинята тича с изменено лице към езерото...сипете по едно питие и не се занимавайте с глупости,навън е прекрасна есен
  • 26 Хохи

    21 3 Отговор
    Много простичък и заблуден е българина.
    Крайно време е да се стреснете малко. Какви коментари жал ми е за вас. Скъпите ви ЗАПАДНЯЦИ унищожават България, а вие ги боготврите. Живеете в голяма ИЛЮЗИЯ
    СЪБУДЕТЕ СЕ!!!

    Коментиран от #28

  • 27 Хохи

    7 1 Отговор
    И всички пропускате един мнооого важен играч в цялата свевна Г..НАРНИЦА!!!

    UK

    Коментиран от #29

  • 28 Гост

    1 4 Отговор

    До коментар #26 от "Хохи":

    Заблуден скрии се някъде и не се показвай по вече, твоите другари с фалшивия комунизъм ☭ унищожиха България.
  • 29 USA

    1 5 Отговор

    До коментар #27 от "Хохи":

    UK и USA,руснаците със смешните си съюзници нямат шанс срещу тях.
  • 30 Барчо

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "Kcaniba":

    Не знам дали си спомняш, че преди време - година или две, имаше публикувани сметки в офшорки и т.н. на държавни служители милионери. Колкото и да ти е чудно, въпреки усилията да изровят нещо подобно за президента Путин, нищо не се намери. И не защото не са и стигнали възможностите, а защото няма подобно нещо. Нали се сещаш отколко години Путин е на кормилото на Русия? И щом за толкова години не са намерили парите му, значи ги няма.
    А за благосъстоянието на един народ, може да си направиш справка по показател "прираст". Когато Путин става президент през 2000 г заварва Русия с почти един милион ОТРИЦАТЕЛЕН прираст на година. През следващите години отрицателния прираст започва да намалява, като 2013 г вече е положителен от тогава до сега никога не отива в червения нюанс. Само че от 1992 г до 2013 г всяка година има отрицателен прираст, като от 1992 г до 2000 г той непрекъснато расте с всяка година и след 2000 г започва да намалява. Руснаците като няма сигурност и няма какво да ядът, спират да се размножават, също като българите. Така че всеки здраво мислещ може да си направи извода кой как е ръководил държавата.
    ПС данните са свободнодостъпни за всеки. Не съм си ги измислил аз.

    Коментиран от #32

  • 31 Барчо

    8 3 Отговор

    До коментар #16 от "Kcaniba":

    Ако през 2018 г Путин не се кандидатира за президент, то ще е поради умора, както физическа, така и психическа. Даже и сега му се чудя как 17 години издържа на това напрежение. И все пак да се надяваме той да се кандидатира, защото не дай си боже да седне някой на неговото място и да е войнствено настроен, а не да е политически. Както виждате в новия бюджет парите за въоръжение са намалени, а не увеличени като при краварите.
  • 32 Гост

    3 6 Отговор

    До коментар #30 от "Барчо":

    Барчо бягай при путин той ще те приюти под крилото си, вие русофилите сте много сбъркани за скапаната русия ви е по мило отколкото за България.

    Коментиран от #34, #36

  • 33 гост

    4 1 Отговор
    ..."в пълно съответствие и с международните правила на използване на въздушното пространство без да се нарушава границата на други държави"... Е, щом е в пълно съответствие, кво цвилят медиите и ония ?
  • 34 123456789

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "Гост":

    А ти, си пий хаповете по-редовничко!!!😂😂😂
  • 35 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Иванов":

    Тъпото си е тъпо. "В международни води", чат ли си? Или вече си приел, че Сащ са Великата сила, която може да си позволи всичко? Е, ще те разочаровам - не е точно така, дори съвсем не е така. Затуй слушкай тези, дето знаят, а не тез, дето плащат.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.