Last news in Fakti

26 Септември, 2017 17:31 932 0

Полицията обяви война на каталунски сайтове

  • каталуния-
  • полиция-
  • сайтове-
  • референдум-
  • испания-
  • арести

Броени дни до референдума в Каталуния

Силите за сигурност обявиха, че са разпитани 15 души, заподозрени в разработването на незаконни сайтове в Каталуния, съобщиха испанските медии.

В електронните страници се прокламират призиви за независимост – дни преди референдума, който беше определен като незаконен от властите в Мадрид.

Испанската полиция ограничи достъпа до над 140 сайта, подкрепящи допитването за независимост на Каталуния. Прокуратурата даде зелена светлина за арести и преследване на хора, разпространяващи такава информация.

Това е последната серия от мерки, взети от Мадрид в опит да се блокира каталунския вот. Задържаните лица ще бъдат разпитани пред прокурор.

Премиерът Мариано Рахой заяви, че допитването нарушава конституцията. Испанският министър-председател заяви, че референдумът цели разделение и радикализиране на населението. Сепаратистките настроения в Каталуния бушуват от дълги години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: