Last news in Fakti

29 Септември, 2017 15:21 852 1

Рокада на върха във ФБР (СНИМКИ)

  • фбр-
  • директор-
  • джеймс коми-
  • кристофър рей-
  • робърт мълър

Кристофър Рей официално встъпи в длъжност като директор

Рокада на върха във ФБР (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Кристофър Рей официално встъпи в длъжност като директор на ФБР, съобщи Reuters. Медията отбелязва отсъствието от церемонията във Вашингтон на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Церемонията в двор от комплекса на централата на ФБР беше до голяма степен чиста формалност, тъй като Рей заема длъжността от близо два месеца. Освен Тръмп отсъстваха двамата преки предшественици на Рей на поста - Джеймс Коми и Робърт Мълър.

Тръмп уволни Коми през май, а Мълър бе назначен на следващата седмица за специален наблюдаващ прокурор в разследване на ФБР за възможна координация между предизборния щаб на президента на САЩ и Русия за повлияване на изхода от президентските избори от 2016 г. Част от това разследване включва проверка на обстоятелствата около уволнението на Коми.

Рокада на върха във ФБР (СНИМКИ)

"Задачата ни е проста, но важна - да защитаваме американците и да налагаме спазването на конституцията", каза Рей. По-късно, говорейки за задачата на ФБР, той добави: "Ще следваме фактите по независим начин, без значение докъде водят и на кого това се харесва".

Главният прокурор и министър на правосъдието Джеф Сешънс, който през март си направи отвод от руското разследване и впоследствие имаше роля в решението на Тръмп да уволни Коми, нарече Рей "американски патриот".

Рокада на върха във ФБР (СНИМКИ)

Рокада на върха във ФБР (СНИМКИ)

"Директорът на ФБР трябва да знае, че нещата не опират до него, а до сигурността, правосъдието и закона", каза Сешънс на церемонията.

Кристофър Рей е ръководил криминалния отдел на Държавния департамент при управлението на президента Джордж Буш-младши. В последните години е работил като частен адвокат в Атланта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    На първата снимка, само трябва да си протегнат ръцете, разбирате защо. Това си е като нацистки поздрав.