11 Октомври, 2017 10:33 826 1

Животните в Кипър вече имат своя партия

  • кипър-
  • партия-
  • животни-
  • кучета-
  • бездомни-
  • права

Проблемът с бездомните кучета в Кипър е сериозен

Животните в Кипър вече имат своя партия - 1
Снимка: Shutterstock

Докато повечето партии в Кипър са ангажирани предимно с разрешаването на проблема с етнически разделения остров и икономиката, една различна от тривиалната политическа схема формация претендира за влизане в парламента.

Това е партията за животните, която в последно време привлича все повече вниманието на кипърските гласоподаватели, определящи старите политически партии като вече остарели, съобщи БНТ.

Създадената партия за животните се надява на силно присъствие и на изборите за европейски парламент. Тя има кандидати във всички градове на острова, a останалите партии, вперили поглед в предстоящите президентски избори в началото на следващата година, възприемат сериозно новата формация.

Това личи и от реакцията на държавния глава Никос Анастасисадис, назначил наскоро лидера на собствената си партия за съветник в президентството по правата на животните.

Новата партия за животните си е поставила за цел да преразгледа всички закони за четириногите и да се заеме с решаването на сериозния проблем с бездомните кучета, тъй като се предполага, че в момента в Кипър броят им надхвърля 200 хиляди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обичам ви

    0 0 Отговор
    Моите мили приятели-котенца,кученца и тн-дано да им помогнат в Кипър.А ние в България-какво?Срам ме е от бездушието на хората у нас.Как самодоволно се разхождат по улиците и не виждат мъката в очите на горките животинки....Те не могат да си помогнат сами.Хора,бъдете добри!Помогнете им и ги обичайте!