17 Октомври, 2017 15:31 1 348 1

Австрийският президент към Курц: Спазвай европейските ценности

  • австрия-
  • президент-
  • ценности-
  • избори-
  • себастиан курц-
  • ван дер белен

Себастиан Курц ще е следващият премиер на Австрия

Австрийският президент към Курц: Спазвай европейските ценности - 1
Снимка: БТА/ AP

Австрийският президент ще възложи на консервативния лидер Себастиан Курц да състави ново правителство и го предупреди, че трябва да „спазва европейските ценности“, съобщи „Ройтерс“..

Александър Ван дер Белен благодари на настоящите министри в кабинета за свършената работа и им заръча да спазват своите задължения до сформирането на ново правителство.

Според конституцията на Австрия президентът трябва да започне консултации с партийните лидери след парламентарните избори и да възложи на победилата политическа сила да състави кабинет. „Ще възложа на лидера на Австрийската народна партия Себастиан Курц мандат за съставяне на ново правителство, ако резултатите не се променят", каза Ван дер Белен.

На парламентарните избори в неделя партията на Курц спечели близо 31.5% от гласовете на австрийците. 31-годишният Курц е сочен за сигурен нов премиер на страната. Не е ясна политическата насока, в която ще поеме консервативният лидер.

Политическите анализатори не изключват сценарий да приеме по-твърд курс надясно. Александър Ван дер Белен заяви, че Курц трябва да следва европейските ценности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Олигарха

    3 6 Отговор
    Краят на ЕС е близо, където се появим ние трева не никне!
Новини по държави: