Last news in Fakti

20 Октомври, 2017 08:35 2 504 0

Отломка от църква уби испански турист в Италия

  • италия-
  • турист-
  • отломка-
  • църква-
  • флоренция-
  • санта кроче-
  • трагедия-
  • испанец

Трагичен инцидент в един от най-красивите италиански градове

Отломка от църква уби испански турист в Италия - 1
Снимка: Shutterstock

Паднала отломка от църква уби испански турист в Италия, съобщи агенция АНСА. Загиналият е 52-годишен мъж, който със съпругата си е посетил готическата църква „Санта Кроче“ във Флоренция.

Изданието посочва, че откъснал се „архитектурен елемент“ е паднал върху испанския гражданин. Загиналият е жител на Барселона. Отломката е паднала от близо 20 метра върху главата му. На място бяха изпратени медицински екипи, които обаче само са констатирали смъртта на мъжа. Отломката е била парче камък, който е използван за подсилване на дървена конструкция, заяви експерт.

Прокуратурата във Флоренция започна разследване по случая. Към мястото на трагедията бяха изпратени полицаи и следователи, които трябва да изяснят всички обстоятелства около смъртта на испанеца.

От италианското министерство на културата обявиха, че е започнато криминално разследване, за да бъде подведено под отговорност лицето, отговарящо за поддръжката на популярната сред туристите църква във Флоренция.

От кметството във Флоренция изказаха своите съболезнования на близките на починалия мъж. Базиликата „Санта Кроче“ е една от най-известните църкви в Тоскана. Строителството й е финансирано от най-заможните фамилии на Флоренция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: