Тема: Украйна

22 Октомври, 2017 15:14 22 171 62

Ликвидираха легендарна снайперистка

  • донбас-
  • снайперистка-
  • украйна

Анастасия Слободянюк е участвала в боевете за Донбас от 2014 г.

Ликвидираха легендарна снайперистка - 1
Снимка: Shutterstock

В Донбас е била ликвидирана Анастасия Слободянюк, съобщи украинското издание „Апостроф“.

Слободянюк е приятелка на покойния командир на батальона „Сомали“ - Михаил Толстих, известен още като Гиви.

Слободянюк е известна още като „Снежанка“. Тя е била ликвидирана от украински снайперист по време на боеве край Донецк.

Слободянюк е участвала в боевете за Донбас от 2014 г, насам. Два пъти е била ранявана в боевете за летището в Донецк. Самата тя е била снайперист.

Толстих беше един от командирите на силите на непризнатата Донецка народна република. Той беше един от най-яростните бойци по време на боевете през 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    141 208 Отговор
    Слободянюк е украинка,биеща се за руските сепаратисти.Информацията трябва да се потвърди и от руска страна,за да се приеме за истина.Тази жена заслужава уважение,заради смелото си поведение!

    Коментиран от #12

  • 2 юрист

    235 200 Отговор
    Браво на украинският снайперист! Всеки предател на Родината си заслужава “подаръкът“, който украинският снайперист му е предоставил - точен мерник и ликвидирана цел. Нека да е за урок на всички предатели и изменници на Родината си, включително и за българските такива, които срещу заплащане служат на русия срещу България. Една терористка по-малко на тази земя!

    Коментиран от #3, #9

  • 3 Тооооооооооооо

    149 201 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    То и ти заслужаваш такъв подарък...

    Коментиран от #4, #14

  • 4 юрист

    211 133 Отговор

    До коментар #3 от "Тооооооооооооо":

    Аз не съм изменила на България, за разлика от теб. Но това не те впечатлява, нали, защото ти самият НЕ ИСКАШ да се прогласява законното положение в България- че ВСЕКИ, който приеме да служи на чужда държава като шпионин, е ПРЕСТЪПНИК и се наказва за това свое предателство с 15 години лишаване от свобода. Опичайте си акъла, щото когато българите се събудим и установим, че лица от рускобългарски произход са били шпиони на русия ПРОТИВ България, и ваш путлер няма да може да ви спаси живота...

    Коментиран от #13

  • 5 Фалко

    61 39 Отговор
    Смърт за предателите и родоотстъпниците !
  • 6 червен каскет

    55 99 Отговор
    Долна предателка на родината! Руската сволоч трябва много добре да разбере, че украинци-предатели и руско говоряща паплач, ще бъде изнасяна в чували за степите!
    Никаква прошка!
  • 7 руснака

    10 17 Отговор
    серийни убийци
  • 8 хахаха

    57 63 Отговор
    Намерила е това, което е търсила, както и покойният й любовник! Не ми е жал за изменниците на Родината им! Подобна участ застигна и т.н. "бяла вдовица" - ирландката, която беше един от най-кръвожадните командири на ИД и на чиято съвест лежат стотици невинни животи, ЦРУ й видя сметката миналата седмица!
  • 9 Офицер

    77 36 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Ти като юрист много разбираш от стрелба със снайпер... предателски поведения... терористи и т.н. много злоба има в теб и в много други. Много живи заслужават да умрат и много мъртви да живеят, но не можеш да ги върнеш. Много лесно раздавате смъртните присъди.

    Коментиран от #16, #31, #32

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Барчо

    57 35 Отговор
    В Домбас нещата изобщо не са еднозначни. Най-голямата по територия и с най-мощна икономика държава от бившите Съветски съюз републики не може да реши териториалните и етностни проблеми по мирен или военен път вече толкова години, въпреки 10 000-дните жертви. Да избиеш над 10 000 човека от територия на собствената си държава??? Това действие си има име и някои се срамуват да го кажат на глас, защото засяга краварите. А тя е ясна: ГЕНОЦИД. Точно така. Направете си справка за цифрите и за времето за което тези животи са отнети и ще видите, че всеки ден са минимум по 8 на ден. Проста аритметика. В края на краищата проблема си остава както от 2014 г. Грам напредък няма. А жертвите са главно мирни граждани, които не знаят от коя страна се държи оръжието.
  • 12 Барчо

    67 37 Отговор

    До коментар #1 от "неутрален":

    Руската страна е обявила неутралитет с домбаския проблем и не е страна, за да потвърждава или не. Ако там има граждани на Русия и се бият на която и да е от двете страни, то те не го правят като военнослужещи, а по собствена воля. Знаем, че има и българи, които се сражават за ИД, но не са изпратени там от България. Ако Русия беше страна в този конфликт на страната на Донецката република, отдавна проблема щеше да е решен и да сме забравили за него. Знаете много добре след като Грузия нападна Южна Осетия през 2008 г как за 5 дни беше натикана еди къде си от руснаците. Там Русия взе страна и въпроса се реши за точно 5 дни. А тук нещата се проточват вече 3 години. И то защото Русия не взема страна, а краварите. Точно краварите имат сметка да се мотат нещата във времето, за да правят кървави печалби.

    Коментиран от #15, #61

  • 13 Любов необяснима

    44 33 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    Боли ме любовният мускул, относно твоите критерии , кой е предател и кой, не. Но виж един ден като се "събудиш" да не видиш нещо което да хванеш и поразкараш.
  • 14 Sergiy

    32 48 Отговор

    До коментар #3 от "Тооооооооооооо":

    както виждам, такива "подарки" само за теб, подлого на путьо

    Коментиран от #55

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Sergiy

    28 43 Отговор

    До коментар #9 от "Офицер":

    Който идва с оръжия на твоя земя, той от това оръжия и пада, нали "офицер"? А пак за предадели да не говорим. Колко са такива от Крим "воени"и каде са сега,които смениха Присяга, те са по ротация или в Сибир или Сирия.
    Така е- въднеж предадел си, това е до края на живота-винаги така беше.

    Коментиран от #44, #56

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ЯИзкарайГаноГоведата Говедата

    63 25 Отговор
    Като чета коментарите под статията, пропагандата добре ви е ошлайфала. Страх ви е от Русия, която не подозира за съществуването ви. Много сте си повярвали. Боли го един президент органа за балкански хейтъри със среден доход 300евро? Даже и за консуматори на петрол/газ не ставаме. Рашките масово почиват лятото у нас на 2000км от домовете си. Желая от сърце на долупишещите почивка на Тенерифе, Гран Канария. Ама почивка, не консерви и сандвичи в Северна Гърция!

    Коментиран от #34

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гошо

    27 31 Отговор
    Хора, рефрешвам коментарите от три минути и в рамките на тези три минути антируските коментари получиха десетки минуси и НИТО ЕДИН плюс, а проруските коментари - десетки плюсове и НИТО ЕДИН минус. Когато влязох най-харесвани бяха антируските коментари, а след тези три минути най-харесваните коментари вече са проруски. Много съмнително...

    Коментиран от #23, #24, #26

  • 23 NSA

    13 11 Отговор

    До коментар #22 от "Гошо":

    шшшшш!
  • 24 Гошо

    17 14 Отговор

    До коментар #22 от "Гошо":

    Например коментар 2 беше с около 50 минуса и 69 плюса. В момента е със 109 минуса и 69 плюса. При проруските коментари е обратното.

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Random

    22 9 Отговор

    До коментар #22 от "Гошо":

    Ами преди 30 минути бяха най-харесвани про-руските(с над 30 плюса отгоре), обаче отпреди 15 минути им бяха нашляпани 60 минуса.
    Пак странно.
  • 27 Random

    7 15 Отговор

    До коментар #24 от "Гошо":

    млък бе.

    Коментиран от #28

  • 28 Гошо

    16 4 Отговор

    До коментар #27 от "Random":

    Защо със лошо, да не те настъпих по мазола? Само казвам фактите - както виждаш, не заемам страна.

    Коментиран от #29, #30

  • 29 Random

    7 12 Отговор

    До коментар #28 от "Гошо":

    шегувам се.
  • 30 Random

    3 11 Отговор

    До коментар #28 от "Гошо":

    Профилактично, не те знам.
  • 31 юрист

    13 20 Отговор

    До коментар #9 от "Офицер":

    “....Публикувано във факти.бг: Ти като юрист много разбираш от стрелба със снайпер... предателски поведения... терористи и т.н. много злоба има в теб...“ КОГАТО БЪЛГАРСКИЯТ ЗАКОН ЗАГОВОРИ, руските офицери като теб трябва да замълчат завинаги и да си отварят устите само на руска държавна територия! НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС НА Р. БЪЛГАРИЯ Чл. 100. (1) (Доп. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Български гражданин, който във време на обявена или започната война, постъпи доброволно в редовете на неприятелска войска или въоръжена група или участвува във враждебно действие против Републиката, или под каквато и да е форма премине на страната на неприятеля, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.
    (2) Същото наказание се налага и на български гражданин, който по какъвто и да е начин подпомага чужда държава или обществена група в чужбина при провеждане на военни или други враждебни действия против Републиката.

    Коментиран от #48

  • 32 юрист

    10 15 Отговор

    До коментар #9 от "Офицер":

    НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС НА Р. БЪЛГАРИЯ
    Чл. 104. (1) (Доп. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) Който издаде или събира с цел да издаде на чужда държава или на чужда организация информация, представляваща държавна тайна, се наказва за шпионство с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.
    Чл. 105. (1) Който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да й служи като шпионин, ако не е извършил деяние по предходния член, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.
    Раздел II.
    Предателство и шпионство
    Чл. 98. (1) Който подбужда чужда държава или обществена група в чужбина към война или друго враждебно действие против Републиката, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.
    (2) Същото наказание се налага и на онзи, който извърши действие с цел да предизвика война или друго враждебно действие против Републиката.
    https://lex.bg/bg/laws/ldoc/1589654529

    Коментиран от #58

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 antimediator

    14 21 Отговор

    До коментар #19 от "ЯИзкарайГаноГоведата Говедата":

    Смешник рашките масово не почиват защото денгите не стигат !
    Може да се ограмотиш и да провериш колко им е минималната заплата,калко са като процент от населението алкохолиците и наркоманите, каква е средната продължителност на живота и т.н., и т.н....
    Това ,че руски трол и подлога не ти прави чест !
  • 35 Фюрера

    13 5 Отговор
    Лека и пръст
  • 36 Гост

    18 9 Отговор
    Браво хамерикански подлоги, открихте че през инкогнито се цъкат плюсчета и минусчета.
  • 37 диди

    7 17 Отговор

    До коментар #33 от "юрист":

    Аз не повярвах,че Вие сте писали пост 10.Русофилите,както винаги пишат с по няколко ника.

    Коментиран от #38

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 СерГей

    14 8 Отговор

    До коментар #16 от "Sergiy":

    За каква твоя земя плещиш, краварска подлого? Вие, т.нар.укри не сте нито народ, нито нация, полски остатъци сте, а че русите са ви дали земя, си е тяхна грешка...Той Сталин се опита да я поправи, ама сте като зайци, и не успя. Жалко.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Бат Мишо

    4 5 Отговор
    дали москалите няма да си отмъстят 5 кратно
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Бат Мишо

    5 3 Отговор
    за моторолата наредиха 24 трупа за 24 часа на шосето дето го взривиха в колата укри терористи.....има ти в тубата
    ся сигурно няма да наредят нееееее
  • 50 наблюдател

    6 4 Отговор
    Само да не е като новината за лидера на ИДИЛ.Колко пъти го убиваха и той все жив,повече животи от котка изкара.
  • 51 кирилица

    8 10 Отговор
    Айде да и е честито на Снегурочка.
    Явно е можела да държи по добре други неща отколкото пушката.
  • 52 стоян георгиев

    11 14 Отговор
    снегурачка,гиви...и т.н. измислени от руската пропаганда герои заминават от там дето бяха и създадени.ни тая е била няква снаипериска ни гиви някакъв военачалник.тва като историята с калашников!играчите в донбас са други и сега просто сменят марионетките щото им са нужни загинали герои.подобно на ситуацията с партизаните у нас .пълна измама!
  • 53 Вили

    10 5 Отговор
    Само 17 процента от руснаците имат международни паспорти. По губерниите е тъмна Индия.

    Коментиран от #62

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Kcaniba

    14 6 Отговор

    До коментар #14 от "Sergiy":

    Бандеровци само и можете срещу жени и деца да се биете!!!
    Щом и жените ви бягат от вас, що за държава сте??!!
    Usраина....
  • 56 Сиргей

    7 4 Отговор

    До коментар #16 от "Sergiy":

    Присягата на Нудънд, нали колега!!
    Победа!!!!
    Славаукраинехероямслава!!
    Колко сепарски деца тепахме, можем го това!!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 B52

    12 3 Отговор

    До коментар #32 от "юрист":

    Олеле, и сега как ще си заработваш "центовете"? Нали още имаш да изплащаш заем за юридическото си образование, че нали комунистите те бяха репресирали, като ти забраняваха да учиш право. Щом не си влязла по нормалния начин, значи си влязла по "ненормалния" и вероятно все още има да връщаш парички. Само внимавай да не се поставиш в прекалена услуга на чуждите интереси ........
    А да се радваш на чужда смърт (независимо чия) си е признак на садизъм и шизофрения едновременно.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Kcaniba

    2 1 Отговор
    Тази новина е от фалшифите новини.
    Деза!!!
  • 61 Шопа

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Барчо":

    Само да те светна Барчо, " кървавите печалби" са двустранни.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: