Last news in Fakti

10 Ноември, 2017 14:45 2 300 3

САЩ не искат Сърбия да избира между ЕС и Русия

  • сърбия-
  • сащ-
  • русия

Посланикът в Белград Кайл Скот призова страната да покаже, че може да допринесе за Европа

САЩ не искат от Сърбия да избира между ЕС и Русия. Това заяви американският посланик Белград Кайл Скот, цитиран от „Нови магазин“.

„Ние силно подкрепяме стремежа на Сърбия към ЕС. Ние не смятаме, че това изключва добри отношения с Русия. Това е нашата позиция“, заяви Скот.

Според него САЩ не възразяват срещу военното сътрудничество между Москва и Белград. Той обаче подчерта, че Сърбия трябва да убеди страните – членки на ЕС в това, че страната може да допринесе за развитието на ЕС. Според него страната трябва да се включи в общата външна политика на Съюза.

През последните седмици Белград и Вашингтон си размениха остри реплики. Това стана, след като американски представители призоваха Сърбия да направи избор между Запада и Русия. Сръбските власти заявиха, че не смятат да развалят отношенията си с Москва.

Сърбия отказва да влезе в НАТО, но е кандидат за членство в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БРЕЕЕХ НАГЛЕЦИ

    8 6 Отговор
    ТИЯ ГОВЕДАРИ
  • 2 Бесен Язовец

    4 2 Отговор
    Сърбия е Европа !
  • 3 Те искат Сърбия да

    2 3 Отговор
    избере тях, и само тях... Пък ако ли не, може пак да им подари малко уран под особена форма...
Новини по държави: