Last news in Fakti

10 Ноември, 2017 15:20 1 161 5

Тръмп създава огромна нестабилност

  • зигмар габриел-
  • доналд тръмп-
  • сащ

Загимар Габриел атакува президента на САЩ

Политиката на Доналд Тръмп създава „огромна нестабилност“. Това заяви германският външен министър Зигмар Габриел, цитиран от Frankfurter Neue Presse.

Според Габриел Тръмп е подчинил външната политика на САЩ на вътрешната такава. Той упрекна президента в липсата на важна външнополитическа програма. Според него тази програма трябва да съответства на политическите традиции, формирани след Втората световна война.

„Тръмп сключва двустранни отношения с различни страни по отделно. Той сключва временни сделки и забравя формирания световен ред. САЩ вече се съобразяват с международните право, само ако според Тръмп това е своеобразно“, заяви Габриел.

Той добави, че по този начин САЩ „оспорват формирания от тях либерален световен ред“. Габриел заяви, че в момента опазването на този ред пада изцяло върху раменете на Европа.

Според него европейските страни няма как да се справят сами. Той отново призова за подкрепата на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трапер

    2 10 Отговор
    Хер Габриел , Доналд Тръмп е президент-бизнесмен .Няма ли право да сключва сделки с партньори желаещи това? Или ще се отрази негативно на германската икономика?
  • 2 Диди

    2 5 Отговор
    Що се отнася за икономиката на Германия,то тя е също важна и за нас.Да се има предвид,че Германия плаща най големият дял в сравнение от страните членки в ЕС.А след като Англия отпада,Германия ще плаща 16% повече.Така,че дано икономиката на Германия да остане стабилна.Знаем,че Трамп каза,че на първо място ще слага интересите на Америка...така,че Зигмар Габриел е прав с упрекът си към Трамп.

    Коментиран от #3

  • 3 Ббббб

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    Не се притеснявай за икономиката на Германия-тя няма да повлияе на цената на памперсите-ще си работиш и занапред...

    Коментиран от #4

  • 4 Диди

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ббббб":

    На такъв просташки коментар,как мислиш,какъв отговор заслужаваш?
  • 5 Дивуй

    1 0 Отговор
    Тоя ще напълни гащите .