Last news in Fakti

10 Ноември, 2017 23:30 3 224 33

Дутерте: Ще купувам оръжия от Русия

  • филипините-
  • оръжия-
  • родриго дутерте

Той благодари за руските военни доставки

Дутерте: Ще купувам оръжия от Русия - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на Филипините Родриго Дутерте благодари на руския президент Владимир Путин за оръжието, което неговата страна представи на филипинската армия, съобщи Rappler.

По-рано филипинската армия получи руски пратки с оръжие, за да се бори с терористите, верни на „Ислямска държава“ в страната. Към страната бяха изпратени 5000 автомата и 20 военни камиона.

„Това са наистина прецизни оръжия. В момента водим нов тип война. Бием се със снайперисти, укрили се в сгради.

Вашата навременна помощ за моята страна ни помогна да подменим старите оръжия и да възстановим изхабените боеприпаси и да имаме нов запас.

Искам да изградя сила армия и полиция, а Русия може да ни помогне в това. Ние искаме да купуваме оръжия от вас“, заяви Дутерте.

Той разговаря с Путин по време на Азиатско-тихоокеанския форум за икономическо сътрудничество, който се провежда във Виетнам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бесен Язовец

    26 12 Отговор
    САЩ губят влияние И във Филипините както на всякъде по света, човеците на са това което бяха, само тука не им светва на 80%
  • 4 Сеан

    18 7 Отговор

    До коментар #1 от "681 БЪЛГАРИЯ":

    Зеленко, си пиленце, още. Дугерте е повече мъж от теб. Чилячеца знае какво прави - този е от малкото лидери, дето биха гръмнали и сина си, ако сгафи в престъпност. Да си видял някой от нашите да има някаква подобна нагласа? Родните и повечето по света биха разпалили война, но не биха наказали своето чадо. Дугерте е мъж, не е росна китка като теб. А руските оръжия са доказано добри - доколкото четох една статия, дори американски оръжейни експерти признават това. Новите АК, са подобрени. Всъщност, Дугерте ти прави услуга, воювайки срещу терористите от ИД и наркокартелите - но ти не разбираш от политика. Ти просто си си лепнал като сляп лъжепатриот едно име - всъщност България не е създадена през 681 година а много по-рано със столетия преди това. Но историята е сложно нещо. Всъщност българите са тук от поне милион години преди това - виирам Българите, а не комунистите, фашистите, глистите, БКП, СДС, ГЕРБ, ОДС, ДОСТ, ДПС, БСП и останалите. Ти всъщност стрелял ли си с автомат освен в компютърните игри? Пусни го преди това в тинята в реката и ако стреля след това, значи е добър! Поне аз не съм чул АК да не е можел да стреля след това. Друг е въпроса, дали е добре за оръжието?

    Коментиран от #5, #30

  • 5 onq s konq

    3 23 Отговор

    До коментар #4 от "Сеан":

    Ти кво разбираш от АК.,АК съкратену е Американска Картечница и Роснаците са гепили от някаде 5000 такива и са ги подаряват на Филипините, аман тука от менте разбирачи значи

    Коментиран от #7, #8, #9, #11, #12, #18

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сеан

    16 5 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Не казвам, че "разбирам"... Но съм стрелял с АК няколко модификации. А и работех с АК - произвеждахме го в Арсенал и го нествахме на стрелковото, пак не е до разбиране, ами просто опит. Ако си мислиш, че съм Роки Балбуа - Рамбо, не съм! Но и той не е тествал АК, така че не разбира ни от оксидация ни от останалото... После Ваньо Костов дойде и изрева - Кой не скача е червен! Хората скачаха, скачаха, а това мафиотче противно съсипа и Шейново и какво ли не - нарочно гонеха арабите клиенти, за да съсипят комплекса. Сега се пооправиха нещата. Не разбирам, човече, наистина! Но потопи смазано АК в праховото и после зареди и стреляй! Бас държа, че доста автоматчета по света няма да могат. Но АК стреля, вярно с отклонение, защото завихрянето в цевта вече не е със същото триене,а и други неща се променят, но стреля... Питай арабите надолу, кое е най-практичното за техни условия! Бас държа, че ще ти посочат АК, въпреки, че по света има много уникални автомати и Берети Узи Томпсън и какво ли не. АК е евтино, здраво и доказано решение. Щом лека му пръст лично Калашников дойде и каза, че ние правим едни от най-качественните АК, смятай за какво става дума.... Новите АК, които приеха на въоръжение руснаците, са с подобрени показатели. Шойгу разбира от войната....затова е и министър. Но ти не разбираш ни от война, ни от оръжие май?
  • 8 Сеан

    13 4 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Ти караш "БМВ" - Баварише МоторВерке - не са лоши. Ти мразиш всичко руско и даже не знаеш как се наричат в Российская Федерация? Ами? - "россияни". Там имат над 70 народности, иначе. Оръжието е многообразно и сложно нещо, въпреки простичкото наглед съдържание. Даже и не знаеш какво значи термина "оръжие"? Това е всеки предмет, който се използува като средство за манипулация, чрез ръчичката-те... И клавитураа е оръжие "експерте". Но и това не разбираш, ала за теб всичко русско е май враг и скапано? Смея да твърдя, че въпреки не съм експерт, нито екшънгерой то разбирам доста от оръжие - даже и от траектории, балистика и какво ли не. Не е фукане, просто уточнявам, че да се подиграваш на русското оръжие е малоумна глупост. В момента новият им далекобоен снайпер стреля с точност над 2.6 мили, тоест над 4 км. Представи си, какво е това....! То се доказа и на състезанието, където русснака постави рекордче. бил ли си на тестове на АК? Аз съм правил...нищо не минава ако не мине теста. Като при японските коли е - не издържи ли теста, обратно на конвейра....! Ала за маниак "руссофоб" с БМВ Секънд Едишън и манията за преуспял чиляк, това явно няма значение. Всъщност и Лада Гранта не е лоша, въпреки присмеха на много хора. Когато тестваш на еднакви условия всички съвременни модификации автоматични огнестрелни оръжия - не броим импулсните, защото има и такива..., тогава присмивай АК-то на русснаците! Но едва ли ще се смееш? - добри са, много са добри!

    Коментиран от #10, #33

  • 9 Сеан

    14 6 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Учудващо глупаво нещо като мислене си, според мен. От Россия изпратиха войски срещу джихадистите в Сирия, ето, подкрепят Дугерте, който води битка, срещу тия терористи, срещу наркокартелите, а ти вместо да си на страната на тези, които се борят срещу варваризма - в случая Дугерте и русснаците като политика говорим, защото има и джихадисти от Россия, които са заминали в ИД, ти вместо да подкрепиш, воюващите срещу вандализма, дори и морално, ти ги оплюваш? На това аз му казвам "висша простотия". Ами ти, "експерте", би ли воювал срещу такива терористи? Или би си продал натрюфената виличка и Баварката и би драснал зад океана в топлите обятия на Ню Йорк или поне в Мичиган, хленчейки, колко са "лоши" русснаците? Лично мисля, че си бил женен за русскиня и тъща ти е била шампионка по "БейзБоулл" и те е млатила с бухалка вечер, задето си играл до късно на покер машини, а булчето ти е ронило сополи пред сериалите у вас? Няма причина да си чак толкова руссофоб, ако не е било нещо лично подобно? А, че Захарова се чеше с родния елит на тема "БГ евреи", това са техни спорове - ония нещо искат, нашите не дават - политически му игри. При теб обаче руссофобията е вкоренена - отдавам го или на нещастен брак с мамаша и тъща и или си зарязал унучката на КГБ дженерал и сега се криеш бегайки от гнева на унучката и татето и?
  • 10 Призрак

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Сеан":

    Какви 70 ?! В Русия са над 150 народности, само в Дагестан са около 15.

    Коментиран от #13

  • 11 автомеханик

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Ти, като не си бил войник що се обаждаш? Я ни разкажи нещо за квантоната механика!
  • 12 смяяяях

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    "АК съкратену е Американска Картечница"?!

    "American Kartechnitza" предполагам, нали!...хахахаха

    КАК ГИ ИЗМИСЛЯТЕ тия глупости бе! УНИКАЛНИ СЕ!

    "Mashine gun", horse, "mashine gun"!

    То и Мерцедес има американски сигурно според теб?! "AMG" American Mashine Gun!

    хахахаха

    Намажи си една филия с лютеница "OLINESA AnEmUmKA"

    Коментиран от #14

  • 13 Бесен Язовец

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "Призрак":

    Според тебЕ всяка махала е народ нали?
  • 14 OMG WTF

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "смяяяях":

    А що кво е беее да не би да е Арменска Катерица случайно ? Боже тука има мнооо прости ора Божеее

    Коментиран от #15

  • 15 смяяяях

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "OMG WTF":

    Гледам, че си падаш по съкращенията от английски! Дай го цялото "АК" на английски, което да означава "американска картечница" в точен превод, а?

    Коментиран от #16

  • 16 OMG WTF

    2 5 Отговор

    До коментар #15 от "смяяяях":

    Оня ден дъваха точно за АК 56 сас згаваем приклад как го зглобяваът в заводите на Смит и Уесън в щата Джорджия по Експлорър в Екстрем Инженериг

    Коментиран от #17

  • 17 смяяяях

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "OMG WTF":

    Пич, не схвана забавната част на поста ми от русофобтсво. Изобщо не споря за произход. ;)
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 юрофайтър

    3 3 Отговор
    Новия снайпер стреля грънци. Защото се оказа,че е разработен за муниции -натовски стандарт. В Русия такива патрони не се произвеждат. Експериментите са правени с американски патрони.
    Сега - за да бъде пуснат в производство ,трябва да бъде пусната и линия за муниции за него- Което обаче е -я камилата ,я камиларя.Или Русия да внася патроните ,което ще е по евтиния вариянт - за да кажем 2000 карабини.

    Или ,ако това не стане,инженерчето да си грабне чертежите и сметките и да го продаде там, където ще го пуснат в производство.
  • 20 Румяна Костова

    5 0 Отговор
    Акцента е,че това е един президент,който на дело се бори с престъпността и тероризма.А откъде ще купува оръжие за тази цел е второстепенен въпрос.
  • 21 Трапер

    1 5 Отговор
    Сеан щом си толкова вещ на тема оръжие , я ни обясни защо руските Алфа и Спецназ освен с калашници и драгуновки са оборудвани със западно стрелково оръжие . А именно - Glock17(Austria),H&K MP5(Germany),M4A1(USA),L96A1(UK) . Има някаква причина , нали?

    Коментиран от #22, #23, #24, #25, #26

  • 22 малката русалка

    7 3 Отговор

    До коментар #21 от "Трапер":

    Щото като им свършат мунициите, докато трепят тюлени, делфини и морски крави да си зареждат от техните патрони.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Сеан

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Трапер":

    - Хей, човече, аз откъде да зная, защо са си взели подобни играчки? Ако бяха на мисия е ясно защо? - за да не си проличи, че са от моржовете на Рашън. Ала откъде да зная, защо не са носели местните им на учението? Глок, Берета, Смити и другите доказани марки не са в никакъв случай за подценяване. Което не означава, че русските са лоши. мотива ми е неизвестен. Аз бих си взел според ситуацията - има някои по-подходящи за определена ситуация, а други не. В случая не мога да отговоря на такъв въпрос. Ако обаче говорим за качествата на автоматите АК, а те са различни по предназначение и модификация - добри са! Не забравяй също, че всяко оръжие в ръцете на отделен човек е с различна полезност! Няма двама еднакво боравещи индивида, нито може да се сравни всичко по еднакъв начин. Затова е добре тестовете да се правят от едни и същи индивниди, на едни и същи тестови ситуации и полигони и тогава може да се определи наистина в такава ситуация кое е по-ефективното? И това не е лесно...
  • 25 Сеан

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Трапер":

    Човече, аз не съм някакъв голям експерт - за да си такъв, трябва да стреляш и изследваш всякакви оръжия от цял свят, а аз нямам такава възможност. Но и малкото опит и познания, които имам, ми дават възможносттха да преценя, дали едно оръжие е добро или не става....? Говорим за качествата на оръжието, нали? Експерти постоянно тестват и съветват производителите на оръжие, те си имат и щатни експерти и искат данни и от армия, Полис, от военни стрелби учения - те искат да разберат реалните му качества, не само от полигон и своите експерти. Затова и няма най-добро оръжие - всяка система е подходяща за определени условия, за определени действия. А, че Глок, ХендКох и останалите са доказано надеждни системи спор няма! Аз просто твърдя, че русските оръжия са добри, а не, че останалите са лоши. Има специално разработени оръжия за различни условия. Масовото въоръжение в армията се търси оптималната боеспособност, изгодната цена и универсалното приложение. Армейските автомати на пехотата не са добри за близък бой примерно в сграда, но пък малките АК и Узита не са добри на средна и голяма дистанция. Всяко оръжие е оптимално за определена среда и условия.... Затова и ме учудва подигравката ви с русското оръжие, та там има отлични разработки. Както и световноизвестните концерни, произвеждащи оръжие също са доказано надеждни. Например в пясъци и в мокра среда доста автоматични пистолети не са ефективни, но револверите са безотказни. Но пък са тежки и бавно се презарежда
  • 26 Сеан

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Трапер":

    Не забравяй също, че всяко тяло на индивида има различни пропорции, на някои са им по-удобни къси ръкохватки, дълги ръкохватки, лява ръка, дясна ръка, пълнител отдолу, пълнител отпред, отзад. Всичко е индивидуално. Затова всеки сам трябва да си намери оптималното и за дрехи и за оръжие! В случая с баретите не зная каква е целта им на учението? Ако обаче е била да се докажат качествата на оръжието, а не уменията на командосите, предполагам, че щяха да са с русски пистолети. Трябва да попиташ командира им...! Затова има хиляди модели въоръжение само от пистолетите, да не говорим за останалото - за всеки влак, да си намери пътници... Само пробата може да ти покаже какво е за теб! Експертите също си имат предпочитани оръжия, нищо, че тестват различни системи и модификации. Те също са индивидуални пропорции, оттам и някои им пасват повече от други. Но боравят с лекота с всичките, защото опита им е огромен и постоянно с това се занимават.
  • 27 Трапер

    1 0 Отговор
    Свен наистина си вещ на тема оръжие . В коментарите т и има няколко
    пасажа изтъкващи причините, която са сходни с ояснението и на руските оръжейници. По същите причини се използват и от SWAT.Останалите коментари на другарите 22 и 23 са си жлъч и простащина.

    Коментиран от #28

  • 28 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "Трапер":

    руснаците нямат прецизни оръжия за прецизна стрелба.затова спецчастите им ползват западни образци.руското се ползва там където трябва да е по-евтино и по непретенциозно.демек основно в третия свят.демек за дуерте ще бъде добро .

    Коментиран от #29

  • 29 Kcaniba

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "стоян георгиев":

    ???
    Куречи
  • 30 истината

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сеан":

    АК се използва от всички мафиотски и екстремистки групи само защото е лесен за набавяне-Опитайте се да доставите западно оръжие и ще разберете че някъде има и ред-

    Коментиран от #31, #32

  • 31 Сеан

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "истината":

    Защо мислиш, че ми трябва огнестрелно, лично? По-опасно е да носиш огнестрелно, отколкото да нямаш, защото ако си в рискова ситуация и не е законно ще трябва да стреляш. После почват неприятностите...откъде го имаш и т.н..? Защо мислиш, че търговците на оръжие няма да ти намерят каквото има и искаш? Ако им платиш сумата, която искат, ще ти намерят и подводница... Въпроса е - за какво ти е скъпо оръжие, когато същата работа ще ти свърши и по-евтино и с по-масово разпространени муниции? Евтино не е синоним на некачественно, нито скъпото на качеството.... В момента превъзнасяните преди Мерцедеси са далеч по-нежелани като покупка, поради далеч по-качественните доказано Киа, Хонди, Тойоти и други. А цената е с голяма разлика.... Същото е и при оръжията. Ако търсиш, дори последни модели оръжие могат да ти доставят. Парица за търговеца е царица! Ако искаш да плашиш някого, не ти трябва и огнестрелно даже - маскирай се като Цецо, с размахващ пръст и ще изтръпне всеки мафиот в света! Само размаха пръст и Наглите изчезнаха... Но грешиш - руснаците имат богат асортимент от прецизно оръжие. Но не забравяй, че всяко оръжие е подходящо за опредерлена цел - не е практичен за разнасяне снайпер, по улиците, нито пък да плашиш брониран полк с Гьордза в ръка...!
  • 32 Сеан

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "истината":

    Нашите оръжия също са много добри, освен това са в различни модификации и с доказано качество - на Експото бяха показани интересни неща.... по нищо не отстъпват на световни еквиваленти. Освен това са с лесно намиращи се муниции родно производство и стандартни. Въпроса е, за какво предназначение е оръжието? Тогава вече може да се замислиш за цена, качество. За какво примерно ти е един супер модерен автомат, ако няма да намираш лесно муниции? Оръжието е конкретно нещо. Понякога, като политиците, с един подпис убиваш милиони, а с един автомат я убиеш няколкостотин човека, я не, докато и теб гръмнат. Ето, ратификацията на родните подлизурковци, за "Правата на човека" без да се уточни, че рецидивите крадците не спадат под категорията "човека" доведе до много дела в Страстбург от престъптици, които платихме всички ние - "държавата България", която бе осъдета заради неправилните структурни организационни решения и на Брюксел и на родния елит и на други - дадоха правото на корпорации и индивиди да съдят държави, а трябва да се съдят конкретни хора, за конкретни престъпления! Затова, че не е въпроса дали можеш да си купиш - ако платиш, ще ти намерят и ракети, но е въпроса - За какво би ти било необходимо оръжието? Тогава вече се търси нужното! Ако можеш да си решиш проблемите и със слово, не ти трябва и оръжие!
  • 33 снайпер

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сеан":

    Снайпера е ,,Драгунов''