Last news in Fakti

16 Ноември, 2017 09:42 2 152 2

Холандия ограничава продажбата на марихуана край училищата

  • канабис-
  • марихуана-
  • холандия

Кметът на Амстердам вече има правото да съкращава работното време на специализираните кафенета

Холандия ограничава продажбата на марихуана край училищата - 1
Снимка: Shutterstock

Държавният съвет на Холандия разреши на местните власти в Амстердам да ограничават работното време на намиращите се близо до училища кафенета, в които се предлагат леки наркотици, съобщи Reuters.

"Съдът на Амстердам постанови, че кметът има правото да ограничава работното време на специализираните магазини - решение, което трябва да бъде потвърдено", заяви говорител на Държавния съвет.

Най-висшата инстанция за административно правораздаване в Ниската земя подкрепи по този начин желанието на кметството да направи така, че тези заведения да не са толкова видими за учениците.

Кафенетата, които продават канабис и се намират в радиус от 250 метра от учебните заведения, вече нямат право да отварят в 07.30 ч., както беше досега, а чак от 18.00. Те ще могат да работят до 01.00 часа след полунощ.

Собственици на такива кафенета, които са особено популярни сред туристите, обжалваха разпоредбата в съда.

Потвърждавайки съдебното решение, постановено на първа инстанция, Държавният съвет даде на кметството на Амстердам свобода в кампанията.

В Холандия продажбата на малки количества канабис - под пет грама на човек - беше декриминализирана през 1976 г. В момента въпросният наркотик се продава легално в около 600 кафенета в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rusensata sekciq

    4 4 Отговор
    Ако живеех в Холандия . щях да ритам козата всеки ден брат !
  • 2 Иван

    3 0 Отговор
    Просто трябва да наложат забрана да не се продава на лица под 18 годишна възраст . Кога ще ги стигнем холандците с тези ДС агенти в управлението дето държат и тревата и бялата и кафявата химия .
    В Холандия всичко освен тревата е строго забранено . Но хората правят милиарди от зелен туризъм всяка година . А тъпите комуняги в България акъла им стига само коя банка да фалират да вземат на хората парите . Примитивите могат само да грабят , не очаквайте от тях градивни неща .
Новини по държави: