Last news in Fakti

27 Ноември, 2017 16:14 924 3

Меркел: Спешно ни трябва стабилно правителство

  • ангела меркел-
  • мартин шулц-
  • германия-
  • коалиция

Канцлерът заяви, че нейният консервативен блок е готов да поеме отговорността да управлява отново

Меркел: Спешно ни трябва стабилно правителство - 1
Снимки: БТА/АР

Германия има нужда от стабилно правителство възможно най-скоро, за да отговори на предложенията за реформиране на Европейския съюз и за справяне с несигурната глобална среда, заяви на пресконференция канцлерът Ангела Меркел, цитирана от Reuters.

"През 2019 г. ще има европейски избори, така че има големи очаквания да обявим позицията", каза канцлера, имайки предвид предложенията на председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер и на френския президент Еманюел Макрон за бъдещото управление на валутния и икономически съюз.

Сред факторите, които налагат Германия да бъде в "състояние да действа", тя спомена също конфликтите в Близкия изток, напрежението в отношенията с Русия и връзките със САЩ.

Меркел заяви, че нейният консервативен блок е готов да поеме отговорността да управлява отново, признавайки наред с това необходимостта от някои компромиси.

Меркел: Спешно ни трябва стабилно правителство

След заседание на ръководството на нейния Християндемократически съюз (ХДС) Меркел каза, че ще се срещне с водача на социалдемократите, който след първоначалния си отказ, все пак, подложен на натиск, се съгласи да участва в преговори за коалиция с лагера на канцлера.

Меркел изрази задоволство, че ще разговаря със социалдемократите - коалиционния й партньор в сегашното правителство - и надежда за сформиране на стабилно правителство.

Канцлерът каза, че започва да приема виждането на лидера на Свободната демократическа партия, че тристранна коалиция между Зелени, либерали и консерватори няма да има.

Меркел: Спешно ни трябва стабилно правителство

Подкрепата за социалдемократите, които се отказаха от решението си да бъдат опозиция и в петък обявиха, че са готови да преговарят, спадна под рекордно ниското равнище, регистрирано на изборите през септември. Според огласено допитване на института за социологически проучвания "Форса", подкрепата за партията на Мартин Шулц е спаднала на 19 процента от 20,5 на сто през септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крум

    7 0 Отговор
    Марто Шулц е нашият Сидеров.....уж,нямаше да си партнира с Меркел...и,оп изненада,,,,,щял да води разговори в името на стабилността....А ако Меркел иска да се научи на политически и всякакви трикове да попита мазника от Банкя,,,,,

    Коментиран от #2

  • 2 МММ

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Крум":

    А нашият Сидеров е това което крещеше преди няколко месеца по улиците за тиквата.
  • 3 The TRAPPER

    0 0 Отговор
    Дръж се- идвам...
Новини по държави: