Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Декември, 2017 15:30 1 975 3

Бойна зона: Киев (ВИДЕО)

  • киев-
  • михаил саакашвили-
  • украйна

Видео от сблъсъците между украинската полиция и привържениците на Михаил Саакашвили

Бойна зона: Киев (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/AP

В интернет се появи видео от атаката на украинската полиция срещу лагера на привържениците на Михаил Саакашвили, съобщи РИА Новости.

През вчерашния ден властите се опитаха да арестуват бившият грузински президент. Той обаче беше спасен от полицейската кола от свои привърженици. Последваха нощни сблъсъци пред Върховната Рада.

Полицията атакува палатковия лагер, в опит да открие укрития опозиционен лидер. Те получиха сериозен отпор от хората в лагера. Последва атака със сълзотворен газ, в която пострадаха поне 10 души.

По последни данни в лагера са се намирали няколкостотин души. Саакашвили е обвинен в незаконно финансиране на протестни действия.

Той е бивш губернатор на Одеса, като се завърна в страната през септември. От тогава той се опитва да оглави опозиционно обединение.

Видеото можете да видите Тук.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Справедлив

    12 1 Отговор
    Тотални идиоти. Развалиха си страната. От 42 милиона граждани през 2014 г....след 3 години останаха 34 милиона---от хубав живот...
  • 2 стоян георгиев

    1 5 Отговор
    тва трябваше да стане и у нас преди 20 години ама тук хората с топки са малко.за да се отласне един народ от комунистическото наследство трябва воля за това.украинците показват че са такъв народ и ако се наложи ще лети и порошенко.

    Коментиран от #3

  • 3 ибрахим

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    стоене какво ще се случи в щатите ако полицията отиде да арестува някого и няколко стотин човека и попречат.

    иначе си прав.май без трепане работата не става.ама трепане не по площадите ами у радата.
Новини по държави: