Last news in Fakti

6 Декември, 2017 21:00 1 731 1

Мелета в Атина

  • гърция-
  • полиция-
  • атина

Сблъсъци между полиция и анархисти

Мелета в Атина - 1
Снимка: БТА/AP

Групи младежи влязоха в сблъсък с гръцката полиция при демонстрация по повод деветата годишнина от полицейското убийство на тийнейджър в Атина, пише "Български новини".

Фаталната стрелба по 15-годишния Александрос Григоропулос през 2008 г., година преди началото на икономическата криза в Гърция, предизвика най-тежките бунтове, виждани в южната ни съседка от десетилетия. Напрежението възникна преди студентската демонстрация, която се проведе по обяд в центъра на столицата.

Друг протест на предимно анархистки групи е планиран за вечерта. Около 2 000 полицаи са разположени в Атина.

За предотвратяване на размириците, в 12.00 часа затвори станцията на метрото на Синтагма, в 16.00 часа ще затвори и станцията на метро на Панепистимио. Причината е, очаквани сблъсъци между полицията и анархистите и вечерта! Припомняме,че на последните размирици имаше запалена млада жена-адвокатка. Препоръчително е да не ходите по центъра! И в следващите дни централните улици на Атина ще бъдат с проблемен транспорт и ограничено движение, поради визитата на Ердоган в Атина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АНАРХИСТ

    1 1 Отговор
    АНАРХИЯТА Е МАЙКА НА РЕДА.....

    БИЙ ЧЕРВЕНИЯ ДОКАТО ПОБЕЛЕЕ...

    БИЙ БЕЛИЯ ДОКАТО ПОЧЕРВЕНЕЕ...
Новини по държави: