Last news in Fakti

11 Декември, 2017 14:16 1 405 17

Ердоган: САЩ са виновни за жертвите в Ерусалим

  • ерусалим-
  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • сащ-
  • израел

Турският президент обвини колегата си Доналд Тръмп, че е станал съучастник в кръвопролитие с решението си

Ердоган: САЩ са виновни за жертвите в Ерусалим - 1
Снимки: БТА/АР

Турският президент Реджеп Ердоган обвини САЩ, че са станали съучастник в кръвопролитие с решението си да признаят Ерусалим за столица на Израел, предаде Reuters.

"С решението си да признаят Ерусалим за столица на Израел САЩ станаха съучастник в това кръвопролитие", каза в Анкара Ердоган. Турският президент побърза да подчертае, че изявлението на американския президент Доналд Тръмп няма обвързващ характер.

Ердоган заяви също, че предстоящата среща на лидерите от Организацията за ислямско сътрудничество (ОИС) ще стане повратен момент по въпроса за Ерусалим.

Ердоган: САЩ са виновни за жертвите в Ерусалим

По думите му мюсюлманските страни "няма да прекратят своята борба, докато не бъде създадена независима и суверенна държава Палестина в границите от 1967 г. и със столица Източен Ерусалим".

Ердоган: САЩ са виновни за жертвите в Ерусалим

По инициатива на турския президент беше свикана извънредна среща на ОИС на 13 декември в Истанбул, която да разгледа въпроса за Ерусалим. Очаква се на срещата да бъде приета специална пътна карта за разрешаване на кризата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Нено

    9 22 Отговор
    Тръмп не взима прибързани решения и това също е добре обмислено. Така че, връщане назад няма. Тая земя е на евреите още от стария завет и някакви си мюсюлмани хич няма да ги уплашат, колкото и да им се репчат. Най-много да станат на сапун. А евреите да стават на сапун са свикнали през вековете , така че са готови на всякакво решение.

    Коментиран от #5, #17

  • 3 така

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "samo edno":

    и кипър и цариград
  • 4 гост

    10 8 Отговор
    Ердоган-ага е заклет радикализиран ислямист - какво друго може да каже ...
  • 5 Хасан

    13 8 Отговор

    До коментар #2 от "Нено":

    Само по времето на Османската империя Йерусалим е бил мирен,толерантен и спокоен град..Всички религии и етноси са живели в съседски отношения...и при християните и при евреите само кръв и насилие

    Коментиран от #12, #14, #16

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 комшулук

    2 2 Отговор
    опс, хватката се затяга......
  • 8 вярващ

    4 11 Отговор
    слава на България, Америка и Израел!
  • 9 Джентълменът русофил

    14 4 Отговор
    Евродоган всъщност е прав. Тръмп разпали етнически конфликт и трябва да понесе отговорност за действията си пред трибунала в Хага. Ако беше Путин, целият запад, щеше да подскочи срещу него, но понеже е Доналд Тръмп и всички си траят. Ето това е на практика западната демокрацияа за едни може, за други не може.
  • 10 Али Раза

    5 8 Отговор
    А после и Кюрдите като поискат част от Турция ще го питам Реджеп бей кво е станало.
  • 11 OMBRÉ

    10 5 Отговор
    Почвам да го харесвам този султан все повече, той е ЛИДЕР . Дреми ми кво мислят простолюдието, тя политиката не е за неграмотни.
    Казвам че този този е стратек и много добре умее да сплотяеа доста държави. Много добър оратор , бих казал супер оратор. Ние умираме от завист и злоба , ама трябва да виждаме фактите.
  • 12 Pax Romana

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Само по времето на Римската империя Йерусалим е бил мирен,толерантен и спокоен град..Всички религии и етноси са живели в съседски отношения...и при мюсюлманите и при християните и при евреите само кръв и насилие
  • 13 батко бугар

    4 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ...докато не бъде създадена независима и суверенна държава Палестина в границите от 1967 г. и със столица Източен Ерусалим".
    Интересно е, как пледира от позицията на силните на деня. Иска неща, които е невъзможно да се направят, та да са само те на печалба!!! Това е поведение на ЛИЦЕМЕР! И всички фанатизирани мюсюлмани са същите! Гледат с влажен поглед към западната демокрация и в същото време всячески се мъчат да я променят по свой образ и подобие и не осъзнават, че след тяхната промяна, тя - демокрацията, няма да бъде същата, а друга променена реалност. Приличат на скакалците, унищожаващи зелените поля, към които са привлечени, точно от зеленината им. Докато изядат всичко и отлетят към друга зеленина. Простите мюсюлмани без значение от мнението им за самите тях, са толкова семпли, че даже и една бомба не могат да направят, като хората. Тоя последния се самовзриви в Ню Йорк. Узбек, мюсюлманин, семпло момче!!! И тоя, за който е статията не е по - добър!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Наско

    6 6 Отговор
    Тъп фес.Много ще се кефя когато евреите го махнат от витрината.
  • 16 Севар

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    А там има ли помаци ?
  • 17 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Нено":

    Не че нещо но защо мюсюлманите са - фанатици, терористи и т.н. когато става въпрос за Корана (не че ги защитавам), а евреите могат да се водят от писанията в тяхната свещена книга (това не е ли фанатизъм и примитивност). А ако гледаме библейските времена ние българите сме били някъде си в Азия, какво правим тук тогава? Ако ще се водим от религиозни писания и история да важи за всички или за никой. Настаняването на евреите там дали е законно или не вече е факт, затова да се вземе решение, което справедливо и за двете страни, и да се приключва. Но тези, които могат и трябва да решат този въпрос няма да го направят.
Новини по държави: