Last news in Fakti

11 Декември, 2017 21:33 2 156 10

Путин и Ердоган обсъдиха Близкия изток

  • реджеп ердоган-
  • среща-
  • владимир путин

Руският президент на официална визита в Турция

Руският президент Владимир Путин е обсъдил с турския президент Реджеп Ердоган ситуацията в Близкия изток и Сирия, съобщи ТАСС.

Путин е на официална визита в Турция.

„Основната тема в разговорите беше ситуацията в Близкия изток и Сирия, където нашите страни усилено си сътрудничат. Решението на САЩ да признаят Ерусалим за столица на Израел беше обсъдено, Ние смятаме, че то не спомага за решаването на въпросите в Близкия изток. Така се дестабилизира и без това сложната ситуация в региона.

Мисля, че пред нас има сериозна перспектива в развитието в сферата на военно-техническото сътрудничество.

„Има перспектива в развитието на военната и техническите сфери. Постигнахме съгласие около кредитно споразумение. Надяваме се то да бъде подписано скоро“, заяви Ердоган.

Очаква се първите суми по кредита да бъдат предоставени веднага след подписването му. Двете страни уточняват последни подробности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колю

    10 18 Отговор
    И какво точно си разделихте за да обезпечите военния кредит ? Колко хора още смятате да затривате? Моя грешка-освобождавате. Кредит за култура,наука извън сферата на въоръжаване ,здравеопазване , опазване на природата да сте чували. Всичко за демокрацията с оръжие и енергозависимост свързвате. .ахти лидерите. И тея и онея .

    Коментиран от #2

  • 2 Барчо

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Колю":

    Написал си доста думи, които нямат нищо общо със случващото се. Тези народи за които става въпрос са все още съставени от родове и племена. Враждуващи без да знаят за какво и то не на махленско ниво, а смъртоносно. Силите независимо дали са руснаци, турци или американци са тези, които трябва да озъптят тези маймуни. Преди го правеха диктаторите и всичко беше как си требва. Краварите решиха да ги махнат и сгрешиха. Сега требе гьостерица и ще я получат, за да мирнат. Който шукне - по мутрата. Техните причини и поводи за дразги са такива че управия няма. И по тази причина - бой по мъдите.

    Коментиран от #3

  • 3 Хасан

    15 3 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    Много погрешно мнение имаш...не си прав...тия хора просто имат петрол,петродолари и трябва да купуват оръжие и да го използват...Запада има колониално съзнание..преди 200 години негрите бяха низши,индианците бяха животни,аборигените полухора...и всичко това за да покажат колко е висша бялата раса и има правото да решава съдбите на хоратата
  • 4 Шалом

    6 2 Отговор
    Eдин eвpeн – президент, cpeщa cвoй пoзнaт,също президент и гo питa:
    – Aбe, вяpнo ли e чe cи ce пoĸpъcтил?
    – Bяpнo e, вeчe cъм xpиcтиянин/мюсулманин.
    – Aмa ĸaĸ мoжa тaĸa, дa пpeдaдeш вяpaтa нa дeдитe ни?
    – Bмecтo дa ти oбяcнявaм – eтo ти я цъpĸвaтa, влeз дa cи пoгoвopиш c пoпa. Cтpaшнo e yбeдитeлeн, вcичĸo щe ти oбяcни.
    Bлизa oня, излизa чaĸ cлeд няĸoлĸo чaca. Πoзнaтият мy гo питa:
    – Kaĸвo cтaнa?
    – Зacтpaxoвax пoпa!
  • 5 Гилдирим

    8 13 Отговор
    първите жители на йерусалим били древни турци а не евреи
    въпреки мълчат всички энаят че йерусалим е турски град
  • 6 Мераци

    1 0 Отговор
    До гилдирим. Ерасолим Винаги е бил на картину
  • 7 mediator37

    4 1 Отговор
    Договорили са се да се ебават с долара и да се разплащат в рубли и лири.
    Сега НАТО-апологетите да обяснят, как така крайъгълният камък, основната тухла, темелът, стълбът на НАТО в Югоизточна Европа - Турция купува оръжие от Русия, а ние нямаме право.
  • 8 Гого

    2 0 Отговор
    Трябваше и нашият диктатор от Банкя да е на тази среща как без него!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Резултати

    2 0 Отговор
    Краварите видяха дебелия и обявиха (не така тържествено), че преместването на посолството в Ерусалим може да отнеме 2 години.
    Даже екстренно изпращат делегация в Анкара. Анкара изяви, че ще ги приеме след срещата на Организацията на сътрудничеството на ислямските държави, която беше свикана след тържественото изявление за преместването на посолството в Ерусалим.
    Русия договори увеличаване на износа на газ за Турция през двете тръби на турски поток. Освен това, постигнаха споразумение за увеличаване на броя на турските спътници на околоземната орбита. Кредитирането на атомната станция в рубли също е факт, както и обучението на турски инженери в научноизследователският център по ядрени технологии в Дубна (московска област).
    Това са някои от резултатите, останали извън медиите, останалото е за матряла..
Новини по държави: