Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Декември, 2017 11:34 3 551 24

Грузински снайперисти окървавили Киев

  • киев-
  • снайперисти-
  • украйна

Те са били наемани, за да стрелят по хората по време на протестите на Майдана

Грузински наемници са разстреляли хора по време на протестите на Майдана, след като са им били обещани по $ 5000. Това обяви адвокат Александър Горошинския пред телевизия „112“.

Според него са били разпитани двама грузински граждани. Те са разказали, че са били част от група от 50 души, които е трябвало да открият огън по време на протестите през 2014 г.

Показанията са дадени от Александър Ревазвишили и Кобе Нергадзе. Те твърдят, че не са стреляли по хората.

Според Горошински е имало разделение на групи от по 10 човека. Всяка от тях е трябвало да открива огън по различно време и от различни локации.

Пред италиански журналисти, други участници в групите, разказаха че са били изпратени като снайперисти в Киев. Те споделят, че в момент на крайно напрежение, на тях им е било заповядано да открият огън срещу командосите от „Беркут“.

Бившият президент Виктор Янукович отрича да е заповядвал стрелба по време на протестите. Той напусна Украйна по време на демонстрациите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    36 5 Отговор
    Опаааа и какво излезе сега-че повода за кръвта която се ля на Майдана-снайперските жертви са били просто провокация на опозицията тогава.

    Коментиран от #3

  • 2 бббббб

    17 3 Отговор
    Това май беше публикувано преди няколко седмици.Но,беше описано по ясно за тази инсценировка.
  • 3 стоян георгиев

    9 27 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    на тия партенки никои не се връзва убавец!!!стрелбата на маидана бе от позициите на беркут.стрелците са снимани нееднократно по време на убииствата ,клиповете отдавна са в нета.сега някакъв адвокат рекъл-казал е поредната скалъпена милиционерска история подобна на оная с разпънатото на кръст дете или с рязаните глави на руснаци от украинските фашисти.ти обаче не се отказваи,масовката е много важна при налагането на такъв тип лъжа за истина!

    Коментиран от #5

  • 4 Онуфрий

    28 6 Отговор
    Още през 2014 г. беше кристално ясно, че фашингтонските кравари стоят в основата на събитията, а те са майстори на цветните революции. Целта беше да ударят Русия, а не да оправят Усрайна. Цената на операцията на ЦРУ е била към $ 4 млрд.

    Коментиран от #7

  • 5 Бай хой

    19 3 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Кви милиционери ма десоуу, италиански ли?
    Миналата седмица цял свят осъди убийците от мегдана наети от саакашвили и говедарите. Цял свят чу самопризнанията им само ти пак нищо не разбра.
    Отново се доказа фалша на коментарите ти.
    Отново излезе наяве истината за фалшивите новини пропагандирани от западната преса за кървавия преврат наречен цветна бременност.

    Коментиран от #9

  • 6 Бай хой

    23 5 Отговор
    И убийците терористи от майдана не са били само грузинци а и самопризнания са направили още поляци, литовци и други уроди от западна европа.
  • 7 Малко повече

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "Онуфрий":

    Пет милиарда .
  • 8 Бесен Язовец

    16 2 Отговор
    ЦРУ с помоща на Саакашвили организират стрелбата по чатите на Беркут и протестиращите сороси и обвиняват законната власт!
  • 9 стоян георгиев

    3 22 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    ето ти кадри от изтрел на снаипер секунда по-късно колегата му убива един от лошите укри терористи.терориста обаче е обикновен гражданин дошъл да си търси правата на маидана.само обаче виж че въпреки убииствата гражданите не отсъпиха назад ни крачка въпреки че не бяха въоръжени ,а срещу тях стреляха.затова и победиха и ще продължават да побеждават!
    https://www.youtube.com/watch?v=0Log_kSxZSs

    Коментиран от #11, #20

  • 10 ААА

    18 1 Отговор
    Когато се запита човек , кому е нужно? , кой ще има полза от това престъпление? - стигаш до поръчителя , и извършителя. И да го знаеш , престъпления финансирани с 5 милиарда , остават ненаказани, и битият бит, а другото не е чак толкова смешно.
  • 11 Бай хой

    17 1 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Десооуууу, виждаш ли как пАк се изложи?

    Я напиши сега от коя дата са записите.
    Пак фалшиви новини. Не беше ли кучма марионетка на фашингтон?
    Какво искаш да постигнеш с лъжи и манипулации? Цветната бременност на майдана бе от 2014 година а ти показваш записи от съвсем различни събития.

    Коментиран от #12

  • 12 стоян георгиев

    2 16 Отговор

    До коментар #11 от "Бай хой":

    а сега включи на нечленоразделен!!!!няма проблем ето ти цялата случка.гледаи за грузинци:https://www.youtube.com/watch?v=1pmhaxzIuT8
  • 13 стоян георгиев

    2 18 Отговор
    другари вече има интернет и свободно движение на информация.няма как да ни правите на луди с тъпите си селски лъжи дето минават само в русия и северна корея.стрелците на маидана са заснети многократно,нали прочете другарю матросов???многократно!!!!групата спецполицаи с жълти ленти на ръкавите си дето основно изби хората на маидана не се крие при въпросната стрелба.освен това въпросната стрелба подкрепяше омон и бе сюжет от цялата операция на полицията.след като бяха притиснати от протестиращите основните полицеиски сили се изтеглиха и разстрела започна.щитовете на хората бяха надупчени от куршуми и ясно се вижда от къде идват та няма смисъл даже да се дискутира,но за матросов е важно да брани загубената кауза с лъжи типично по комунистически!

    Коментиран от #14, #15, #16

  • 14 Козяк 16

    12 3 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Двойна коледна надбавка!
  • 15 Бай хой

    10 3 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Десооууу дори от този клип си личи че изстрелите идват от зад барикадите. Като изключим речитатива на оратора всичко е от ясно по ясно.

    Я кажи сега какво би сторила хамериканската полиция например ако на гейпарада в ню йорк някой започне да стреля по полицаите? Няма ли да отговорят на сткрелбата за да защитят протестиращите от платените убийци?

    И кой ти е твърдял че терористите убийци от майдана платени от цру са били само грузинци?

    Цял свят разбра само деса още не е ориентирана.
  • 16 До стоянчо

    13 1 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    А как ще коментираш думите на Виктория Нюланд по време на укрофашингтонския преврат - F.CK EU.
    Или и това е фейк.
  • 17 Kcaniba

    9 1 Отговор
    Истината изплува наяве.
    Големите и кървавите л.на на майдана и дългата ръка зад океана.
    Класически преврат, с отработаните в Южна Америка цру-шни методички.
  • 18 фашаги

    0 0 Отговор
    Естествено, че не Янукович ги е наел. За това, как се организират протести и как се нагнетява напрежение за да се свали една власт има много книги написани. Тези са били нети точно с тази цел.
  • 19 Барчо

    5 0 Отговор
    Това е разследване на италиански журналист, който се е добрал до снайперистите. От там вече нещата се разсмърдяха и всичко излезе наяве. Само че тук нищо не се публикува. Снайперистите са наети от чичо ви Сам и и е указано да стрелят и по "протестиращите" и по униформените. Не са били 50, а десетина като са разпределени по двама в стаи в хотел Киев.
    Самото разкритие идва по инициатива на журналиста. Изпратили са му много клипове от Майдана снимани с мобилни телефони, след което ги е сглобявал и е получил картинката. По един канал от италианската телевизия гледах интервюто му, както и малка част от клиповете. Там много ясно се виждаше как гръмват един от беркут в корема и е снимано в гръб. Същия този момент го показа и от друго място, където ясно се виждаше – естествено след като се обърне внимание - как един от прозорците на хотела се открехва, гръм и веднага се затваря. И това беше преди около месец. Сега вече има и показания на двама от тези снайперисти, които точно потвърждават. Да живеят краварите. В ада.

    Коментиран от #22

  • 20 Румяна Костова

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Скачащите на Майдана били победили?!То това им обясняват от телевизора,че живеят достойно и свободно.А истината е :няколко пъти завишени сметки за газ,намаляване на заплати и пенсии,поради обезценяване на гривните спрямо долара.Порошенко им обещаваше бъдеще с европейски заплати и влизане в европейски съюз до 2019.И балъците вярват.Ако се облечеш във тяхната въйшиванка(бродирани ризи) и 100 пъти извикаш ,,Слава на Украина,,няма магически да почнеш да живееш по-добре.

    Коментиран от #21

  • 21 стоян георгиев

    0 6 Отговор

    До коментар #20 от "Румяна Костова":

    победиха да.изгониха въпросния янукович за което бяха излязли.сега ако порошенко е същия го чака и него същото.и не са скачащи на маидана другарко костова ,а НАРОД.гледаи видеото дето съм пуснал ,така деиства народа на една страна когато пролива кръвта си!!!!невъоръжени ,убивани ,но нито крачка назад.те ще се оправят по-бързо от нас щото имат воля да го сторят,а тук при всяка смяна или опит за смяна на блатото се риве или нищо не се прави.и да не збаравяме сметкитееее а?качили им сметките и затова е трябвало да си мълчат ,а другарко?смяххх!
  • 22 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #19 от "Барчо":

    барчо вмясто да пишеш глупости гледаи видеата дето съм публикувал.там се вижда ясно кои стреля ,другото са приказки на кило от руските фабрики за фалшиви новини.гледаш видето с убииствата и коментираш.стрелят ли частите на милицията с жълти ленти по народа.падащите от стрелбата от коя посока получават куршумите ...после пак пиши .чакам.ако е имало наемници що те не стреляха по полицаите или що полицаите не стреляха по тях?при положение че стрелбата се чува ясно и се локализират лесно стрелците?
  • 23 Djerami

    1 0 Отговор
    Ха Ха Ха къ'в народ са Тая гнусна долна Сган -Западна украйна...Сволачьние Хохали -Продажна обосраная Усадка....Това са Най-Гнусните продажни ПОМИЯРИ.Заграбили са и от Унгария,Заграбилиса и от Полша!!!
    Хохолски гнильие Шлюхи.
    ...стоянчо а ти Вземи прочети някоя Книга..Хохолски Застъпнико!
  • 24 Djerami

    1 0 Отговор
    Ха Ха Ха къ'в народ са Тая гнусна долна Сган -Западна украйна...Сволачьние Хохали -Продажна обосраная Усадка....Това са Най-Гнусните продажни ПОМИЯРИ.Заграбили са и от Унгария,Заграбилиса и от Полша!!!
    Хохолски гнильие Шлюхи.
    ...стоянчо а ти Вземи прочети някоя Книга..Хохолски Застъпнико!
Новини по държави: