Last news in Fakti

13 Декември, 2017 19:23 2 135 6

Израелски командоси разбиха клетка на "Хамас"

  • хамас-
  • западен бряг-
  • израел-
  • газа-
  • шин бет-
  • ханука

Службите за сигурност осуетиха опит за отвличане на израелец от членове на ислямисткото движение

Израелски командоси разбиха клетка на "Хамас" - 1
Снимки: БТА/АР

Израелските служби за сигурност съобщиха, че са задържали трима членове на палестинското ислямистко движение "Хамас", които планирали да отвлекат израелец на окупирания Западен бряг, предаде Reuters.

Тримата се готвели да осъществят плана си в близките дни, докато евреите празнуват Ханука, посочи в комюнике израелската служба за контраразузнаване "Шин Бет".

След като се снабдили с оръжие, тримата започнали да проучват места, където израелски войници и заселници се прекачват на автобус или спират за почивка. Планът им бил да се представят за еврейски заселници и да качат жертвата в автомобила си. Те смятали да използват пленника като разменна монета срещу някои от хилядите палестинци, намиращи се в израелски затвори, уточнява комюникето.

Според разузнаването мъжете - на 26 и 19 години - получавали указания и необходимите средства от "Хамас" в ивицата Газа. "Шин Бет" не съобщава кога са извършени арестите.

Израелски командоси разбиха клетка на "Хамас"

През изминалата нощ израелските сили са задържали няколко членове на "Хамас" на Западния бряг, но не уточняват дали тези арести са свързани с плана за похищение.

Около 400 000 израелски заселници съжителстват с 2,6 милиона палестинци на Западния бряг. Поради честата конфронтация между двете общности на окупираната територия са разположени значителен брой израелски войници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    11 5 Отговор
    Бой по чалмарите, израелските командоси нямат равни !
  • 2 згацкамгамгамгюмгацка

    3 9 Отговор
    БОЙЦИТЕ ОТ ХАМАС......СМЯТА ЛИ ....ДА СА НАПРАВЯТ НА .......ЕВРЕИ. .......СМЯТАЙТЕ. .....ИМА ЛИ РАЗЛИКА. ....ПОНЕ. ..ВЪНШНА. ...ОТ ЦИГАНИТЕ ..ЕВРЕИ...ОТ ЦИГАНИТЕ. ..ПАЛЕСТИНЦИ. ....ХА ХА ХА. ......И ТЕЯ МИРИЗЛИВИ ЧИФУТИ БИЛИ НАЙ УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ ......
    ........

    Коментиран от #6

  • 3 СиСИ

    8 2 Отговор
    Радват евреите поне тези в Израел а не такива като Сорос който е противоположното не е лесно народ колкото българите да усмири най-населената арабска държава да очовечава терористи на своя територия и в същото време да превърне пустинята без нефт в развита страна без подобен случай в региона
  • 4 Aham

    3 1 Отговор
    Там има нула толерантност за всяко посегателство...стреляш с ракети по Израел, получаваш няколко самолетни удъра. Нарушаваш наложена забрана(Турците с корабът) няколко си заминаха при десанта на израелската спец група. Така се въдворява ред, когато насреща не са хора, а главорези с палми.. човекът им го каза- защо не сте видели евреите да палят знамена, снимки на лидери и т.н?
  • 5 Огнян

    2 0 Отговор
    То това се очакваше. Няма смисъл!
  • 6 пир

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "згацкамгамгамгюмгацка":

    Евреите дори да са цигани все пак са уважавани навсякъде по света. А българите дето са циганите на Европа не са желани никъде, напротив навсякъде се гнусят от тях. Щото хем сте с големи претенции, хем нямате покритие.