15 Декември, 2017 12:15 962 0

Дачич: Хърватия беше обявена за агресор

  • сръбия-
  • страна-
  • хърватия

Сръбският външен министър с атака срещу хърватските власти

Хърватия беше обявена като агресор. Това заяви сръбският външен министър Ивица Дачич, цитиран от B92.

Той цитира последното решение на Международния трибунал в Хага. В него Хърватия се определя като страна – агресор във връзка със заведеното дело в страната срещу петима бивши генерали от Югославската народна армия. Генералите бяха обвинени, че са обстрелвали сградата, където се е помещавал хърватския парламент през 1991 г.

„Такива дела се водят по вътрешни причини и пропагандни цели. Хърватия не отива на добре. Определиха я като страна – агресор. Това го решиха от съда в Хага. Сърбия никога не е била определяна по подобен начин“, заяви Дачич.

Според Дачич, хърватите са влезли в ситуация, от която вече искат да излязат. Изявлението му дойде, след като хърватската полиция обяви, че случаят от „Бански двори“ вече е решен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: