Last news in Fakti

24 Декември, 2017 15:12 901 2

Драконовски мерки за сигурност във Франция

  • сигурност-
  • франция-
  • мерки-
  • тероризъм-
  • полиция-
  • военни

Близо 100 000 униформени са мобилизирани

Драконовски мерки за сигурност във Франция - 1
Снимка: Shutterstock

Франция ще разположи близо 100 000 полицаи и военни през празничния период поради сериозни опасения от екстремистки нападения, предаде „Асошиейтед прес“. Засилените мерки за сигурност ще са насочени най-вече към коледни базари, търговски центрове, религиозни сгради, обществения транспорт и туристически обекти.

Мерките са взети заради повишения риск от тероризъм, посочиха от министерството на вътрешните работи. За охрана през днешния и утрешния ден са мобилизирани 97 000 души от силите за сигурност.

Ведомството е разпоредило да бъдат засилени и мерките за сигурност около религиозни обекти по време на празника Ханука, както и през януари, когато някои от православните християни празнуват Рождество Христово.

В резултат на многобройните атаки на ислямски екстремисти през 2015 и 2016 г., при които загинаха над 200 души, във Франция по предложение на правителството на президента Еманюел Макрон беше приет нов закон за борба с тероризма, предоставящ допълнителни правомощия на полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    5 0 Отговор
    Пазете се франсета от меркелистите. Тия 100 000 допълнителни ченгета да и пишете заплатите за празниците на сметката на немската баба. Щото ако не беше тя, нямаше да има нужда от такива мерки.

    Коментиран от #2

  • 2 Барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Барчо":

    Улиците с тия бетонни заграждения и униформено присъствие заприличаха все едно са във война. Като в един наш култов филм подребдата на площадите ще е гражданин-полицай. Гражданин-полицай. С едното око ще гледат зарята, а с другото, те да не станат заря. Да ти имам празника.
Новини по държави: