25 Декември, 2017 16:10 1 071 0

Няма пострадали българи от тайфуна

  • виетнам-
  • тайфун-
  • тембин-
  • пострадали-
  • буря

„Тембин“ ще засегне южната част на Виетнам

Няма пострадали българи от тайфуна - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

В посолството на България в Ханой няма постъпила информация за засегнати или пострадали от бурята български граждани на територията на Виетнам. Посолството е в контакт с Управление „Външни отношения“ – гр. Хошимин, обявиха от външно министерство.

Тайфунът „Тембин“, който в дните 20-22 декември удари територията на Филипините, причинявайки сериозни материални щети и според различни данни около двеста жертви, днес навлезе в територията на южен Виетнам. „Тембин“ е шестнадесетата тропическа буря за годината, образувала се в Южнокитайско море.

„Тембин“ ще засегне южната част на Виетнам – района на гр. Хошимин и делтата на р. Меконг, провинции Вунг Тао, Ка Мао, Бак Лиеу, Бен Че, Киен Зианф, Кън Тхъ. Тайфунът е със скорост на вятъра до 120 км/ч, като най-сериозен риск представляват последващите силни дъждове, наводнения и свлачища. Местните власти са издали забрана за ползване на плавателните съдове и малки рибарски лодки в зоните с очаквано най-голямо вълнение.

Предприети са мерки за евакуация на уязвими групи население в градовете Сок Чанг и Ча Винх - общо около един милион души. Училищата са затворени за дните 25 и 26 декември. Българските граждани, намиращи се в южен Виетнам, трябва да проявят нужната предпазливост, да се осведомят подробно за актуалната местната обстановка и рисковете, като спазват стриктно указанията за безопасност на ангажираните служби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА