Last news in Fakti

26 Декември, 2017 08:12 3 625 18

Берлин: Турция и Украйна в ЕС? Едва ли

  • турция-
  • украйна-
  • ес-
  • зигмар габриел

Германският външен министър не вижда Анкара и Киев в ЕС в близките години

Берлин: Турция и Украйна в ЕС? Едва ли - 1
Снимка: БТА/АР

Украйна и Турция няма да станат членове на Европейския съюз в обозримо бъдеще, прогнозира германският външен министър Зигмар Габриел в интервю за медийна група "Функе", цитиран от ТАСС.

Според Габриел трябва да се търсят "алтернативни форми за по-близко сътрудничество" с тези страни. Той смята, че пример за такива отношения може да стане споразумение, подобно на това, което

Брюксел се опитва да договори с Лондон. "Ако успеем да постигнем разумно споразумение, което да регулира отношенията с Европа след Брекзита, то може да стане образец за други страни - за Украйна или за Турция", отбеляза министърът.

По отношение на Турция той не изключи възможността в крайна сметка да се стигне до по-тясна форма на митнически съюз, но подчерта, че това не може да стане, докато ситуацията в Анкара не се промени.

Отношенията между Германия и Турция в последно време са накърнени от множество арести на германски граждани, заподозрени във връзки с терористични организации и в опит за подготвяне на държавен преврат. По данни на германското външно министерство в затвори в Турция се намират повече от 50 германски граждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    36 16 Отговор
    Германците верно са много тъпи, всички се чудят как да се махнат от тоя съюз, а те си мислят че ще влизат нови членове...:):)

    Коментиран от #14

  • 2 начо

    9 28 Отговор
    украинците са по европейци от германците

    Коментиран от #4

  • 3 Барчо

    31 6 Отговор
    За Турция е ясно, че няма да влезе в ЕС. Няма смисъл да се дъвче и предъвква тоя въпрос. А украинците пък за какво и е на ЕС. Това е абсолютно разграден двор и ограбена държава. Дължи над 3 милиарда долара на Газпром за консумиран газ и е осъдена да ги плати. Договора за газовата тръба изтича и през 2019 г няма да бъде подновен поради ред причини. Украйна има, но държава няма. На никой не му трябва такова нещо. Те са по-зле и от византийците.
  • 4 Барчо

    30 4 Отговор

    До коментар #2 от "начо":

    И кое и е по-европейското? Откак ги пуснаха да излизат по европата в Полша се напълни с украински проститутки и болногледачки. Поляците пък като чуят украинска мъжка реч и ги бият. Ма украинците се изгяволиха и говорят на руски. Не че поляците ги обичат, но поне не ги бият.

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    16 9 Отговор

    До коментар #4 от "Барчо":

    А ти това сънува ли го или ти го сведоха от Москва ???? А случайно да знаеш , че в Западна Украйна половината народ е с полски произход и няма семейство без роднини в Полша ??? А пък тая глупост , че биели украинците а руснаците не и в най-мокрия ти сън не може да се случи , кого си мислиш че лъжеш рускон.....пен фен ? Иди в Полша и се опитай да философстваш , че любимата ти Русия ги е освободила , да видиш кой ще бият , ама така , че и в болницата ще се озорят !!!!

    Коментиран от #12

  • 6 панов

    9 21 Отговор
    украйна е преден пост на европейката цивилизация срещу червените орки рашисти.бъдещето на украйна и полша е да бъдат водещи европейски държави.бъдещето на русия е разпад. за германия,ролята ще е втора цигулка ,нация от старци и брадати скакалци мюслита
  • 7 дарина

    14 3 Отговор
    който е бил в киев и лвов знае какви прекрасни градове са.архитектура,паркове,скулптури,музеи,чистота и прекрасни хора.това е 100% европа. най малкото на германците им приляга да определят кое е европа и кое не е,защото на два пъти опустошаваха същата тази европа.
  • 8 интереса клати феса

    12 2 Отговор
    Украйна е необходима на богатите европейски страни. За да бъде още един "заден двор" , заедно с България и Румъния за ЕС. И един разширен пазар, на който да се продават всички негодни за продажба в техните страни стоки. А и заради евтината работна ръка.
  • 9 панов

    11 7 Отговор
    лвов е бил в австрийската империя.там всичко е европейско.пътищата и селата нямат нищо общо с тези в русия,където са в 19-ти век
  • 10 момчилов

    10 3 Отговор
    габриел е един от многото германски пед---си.
  • 11 ха ха ха

    8 5 Отговор
    Поредният шамар за ислямистчето в Анкара мечтаещо за империи.
  • 12 Kcaniba

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    А бре мишок!!
    Беги в Западна Усраина тогъз!!
    Там живеят русини и унгарци междругото, ма ти нали си грамотен, колкото останалата соросня русофобна!

    Коментиран от #13

  • 13 начо

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "Kcaniba":

    маикя ти рускиня ли е

    Коментиран от #17

  • 14 жожо

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "666":

    А ти,си остър като бръснич!Преди да напишеш нещо,свали си феса и си почеши капацуната!
  • 15 Гого

    4 3 Отговор
    Каква Турция,каква Украйна в Европейския съюз,бе?
    Вие знаете ли какво ще стане тогава?
    40 милиона башибозук и 50 милиона пияни украинци!!!
    Правилно казва Габриел!Не ви ли стигат ордите от араби,които завладяха Европа!
  • 16 Русчуклия

    1 1 Отговор
    А, и каква стана тя сега? Ама нали по времето на преврата обещаха " светло бъдеще" в ЕС! Нали така заблудиха милиони доверчиви украинци които се биха по мегданите, като си мислеха, че Русия им пречи да са в Евросъюза! И каква стана тя сега? То май Европа даже няма да им плати откраднатото от руските газопроводи.. Айдаааа.. ама може ли такова нещо!?!...
  • 17 Kcaniba

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "начо":

    Начо бре майка ми е Маша а татко ми Мечо.
  • 18 Morgoth

    0 1 Отговор
    Турция може да бъде партньор на ЕС и да получи привилегии, но не и да бъде член.
Новини по държави: