Last news in Fakti

28 Декември, 2017 09:31 17 981 66

Империята на САЩ се разпада

  • сащ-
  • империя-
  • рон пол

Рон Пол сравни процесите с тези в СССР от 1989 г.

Системата на САЩ е изправена пред заплахата да се разпадне по модела на СССР през 1989 г. Това заяви бившият конгресмен Рон Пол, цитиран от The Blaze.

Според Пол икономическият бум в президентския мандат на Доналд Тръмп е просто "илюзия". Той определи президента като "мажоретка на Уолстрийт". Бившият конгресмен смята, че "американците живеят добре, но с пари взети назаем".

"Нашата система се разпада по подобие на тази на СССР през 1989 г. Надявам се това да стане мирно, както тогава. Едва ли САЩ ще се раздробят на отделни държави, но ни чака икономическа промяна и край на задокеанската империя. Това е икономика на балоните.

Тръмп може и да намалява данъците, но проблемите са дълбоко структурни. Неговата външна политика е провал. Когато си в постоянна война с тероризма, поемаш по пътя към фашизма. Фашизъм в най-чист вид. Който не вярва, явно скоро не е пътувал в самолет", заяви Пол.

Той призова за обръщане към либертарианските идеи.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А дано

    43 48 Отговор
    Ама надали.

    Коментиран от #42

  • 2 Японеца

    78 15 Отговор
    Рон Пол е прав, но само до известна степен.
    Мерките за сигурност в самолетите не са фашизъм.
    Ако ги няма всяка седмица ще пада самолет.

    А дали ще се разпаднат, зависи от афроамериканците и латиносите.
    Те комнандват парада в ниските нива.
    Расизма в сащ никога не си е отивал и затова управниците да внимават много!

    Коментиран от #35

  • 3 Бесен Язовец

    130 33 Отговор
    Почват да съжаляват капиталистите че събориха соц. лагера ама вече е късно то беше ясно че до тоя момент ще се стигне. Опитват се изкуствено да си създават врагове самоче греда след греда!

    Коментиран от #17

  • 4 гост

    63 9 Отговор
    Е хайде де...
  • 5 Пешо

    81 35 Отговор
    Спокойно, докато в целия свят търговията на петрол става само с долари, в Сащ ще си ги печатат парите и ще си живеят добре, за сметка на другите.

    Коментиран от #6

  • 6 ха ха ха

    80 16 Отговор

    До коментар #5 от "Пешо":

    Уви, тази година ще гледаш как пероюана измества петродолара ;)

    Коментиран от #23

  • 7 Кики

    93 12 Отговор
    Компетентно изказване на Рон Пол! Това е възможно да стане. Във всяка страна през определено време стават значителни промени. Щом светът се променя, значи и държавите се променят - примери много. Не може САЩ да вървят вечно по ръба на бръснача.
  • 8 Читател

    16 58 Отговор
    Смешки!:)
  • 9 Някой

    39 120 Отговор
    Голяма радост за комунистите и руските лизачи вече Американците ще ходят да работят в Русия защото там заплата ще стане 2500долара даже всички Българи който работят в Америка и Европа да се ориентират към Русия ще има много пари Мерцедеси и БМВта само че в мечтите на малкоумниците.

    Коментиран от #11

  • 10 Kcaniba къде си сега?!?

    47 38 Отговор
    Ауууууу,твойта империя на злото се разпада!!А ушанките ,партенките,водкаджиите ще си останат ном 1.!!!ще ти спрът доларите зелените!!ама ти си оправен и ще си завъртиш зад....а веднага !

    Коментиран от #14

  • 11 Правилно

    65 6 Отговор

    До коментар #9 от "Някой":

    Разбирам мъката ви, но приемете действителноста... :D
  • 12 един

    17 56 Отговор
    Ще ви се!
  • 13 Голям прос

    62 9 Отговор
    Ако си съберат демокрацията, която пръскат по целия свят, може и да се запазят, но не като империя.
  • 14 Kcaniba

    24 74 Отговор

    До коментар #10 от "Kcaniba къде си сега?!?":

    Разпада се нещо което е направено насила,както СССР!Доста неадекватно сравнение между САЩ и Империята на злото!Но пък е мехлем за душата на обитателите на коневръза, рублерасти и разни други .....расти.....!!!!

    Коментиран от #45

  • 15 Ваш Инг Тон

    14 54 Отговор
    Няма страшно, еретиците рубладжии на клада и пълен напред.
  • 16 стоян георгиев

    27 45 Отговор
    ако се разпадне сащ ще се разпадне цялата световна икономическа система ,което ще удари всички.особено силен ще е удара по китаи,европа и русия.ще има и много кръв ,та не се радваите !!!!тва че тръмп е идиот е ядно на всички ,но ще бъде преодолян от американската политическа система.
  • 17 Кики

    49 8 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Вероятно си прав! По - добре беше за тях да не бутат соц.лагера, ама пуста империалистическа лакомия... А и щяха да имат дългогодишен враг! А сега... не може да си от толкова далече и да се чувстваш като удома в Европа - рано или късно гостите си тръгват.

    Коментиран от #60, #61

  • 18 Гладна кокошка

    11 44 Отговор
    просо сънува. Държавният дълг на САЩ е приблизително колкото годишният БВП, реснаци и китайци се избиват да го купуват

    Коментиран от #30

  • 19 onq s konq

    87 9 Отговор
    Ас па наскоро бех на екскурзя в щатите и се удивих на интелекта и колтурата им!Ми там даже мънечките деца знаят англииски а не като тука!Много умен нарот ми се виде тоя американскя!А това как са го измислили да се греят около запалени варели с весници и парцали направо ме накара да им се въсхищавам!

    Коментиран от #36, #37

  • 20 RIDIK

    12 30 Отговор
    Ключовите думи са: ... заяви бившият конгресмен Рон Пол... Ако от време на време не прави бомбастични изявления от рода на горното, ще го забравят. Всички бивши го правят за да не губят шанса отново да станат настоящи.
  • 21 ХАСАН

    15 22 Отговор
    Няма да се разпадне а ще намалее международното й влияние! Ще се създадат няколко велики сили- Сащ с Америките ,Германия с ЕС,Русия с ОНД, Китай с пасифика,Турция с мюсюлманите.. ще се създадат измислени конфл-кти,измислени войни и ...повече печалби!
  • 22 Бат Мишо

    42 12 Отговор
    мн ясно че русия ще си върне бутането на ссср чрез горби
    да са мислили кът са егават с баба меца
    ся тейк бак ин дъ дупарата чрез тръмп муахаха
    ма коочаквате от нация която 80 проц не знаят кой е спечелил 2 та световна
    и 60 проц от тинейджърите в сащ не знаят кой е президента на .....сащ
    а и зако им е като не са американци а сбиротак от секви обязани
  • 23 Бесен анти-язовец

    23 52 Отговор

    До коментар #6 от "ха ха ха":

    Откакто се помня все се разпадат САЩ, гилдията капитализъм, долара и така нататък! Разпадна се единствено соц. блока и СССР! И то не съвсем мирно! В бивша Югославия всички видяхме какво стана! С всичките им проблеми Америка има икономика, огромен пазар, бизнес и военен потенциал и ще се разпадне много трудно! Само икономиката на Калифорния е по-голяма от тази на Русия и не виждам по какъв начин някой би надделял над тях!Русофилската пасмина много си пада по такива заглавия обаче! :)

    Коментиран от #57

  • 24 Бесен Язовец

    37 9 Отговор
    ХАХА ХААА ШороШчета време ви е май да се преориентирате към третия ПОЛ щото спонсора скоро ще ви одреже дажбат хептем ХА-ХА ХАХАХА само У-УУ .........френите напускат последни кораба! Ако не знаете случайно

    Коментиран от #62

  • 25 гражданин

    9 36 Отговор
    На Бушмена много му се иска така!Горбачов смачка Ссср и сега реве, че направи перестройка в Ссср и бившия соц.лагер щото всички републики избягаха от оковите на Кгб!!!!Никога вече няма да има Ссср и скапания им Варшавски договор който беше тоалетна хартия за НАТО!!
  • 26 Kcaniba

    30 8 Отговор
    Америкосите сами създадоха понятието за конкуренцията, сами съпутстваха конкурентна социална среда в лицето на СССР и Соца.
    После се постараха да си я разрушим.
    Станаха монополист и износител на демокрацията, а сега се разпадат.
    Ми кой ви е крив бре мушмули , няма само да влачите и да печатате зелени хартийки я!!!
    Русия и Китай ке ви наместят!!

    Коментиран от #46, #47

  • 27 ВулканиЗатор

    38 10 Отговор
    Има много истина в статията, но има и погрешно типично краварско отношение в сравнението на несъпоставими неща! Например разпада на ссср и ситуацията в краволандия са абсолютно различни неща! В краволандия не става въпрос за териториално разпадане, а за това, че печатницата започва да губи влиянието си! Русия започна да търгува със суровини избягвайки долара с такива държави като Китай, Индия, Турция, Иран. Страните членки на ОНД не ги броя, въпреки че дори само Казахстан има повече природни ресурси от целият ЕС.
    Това е един сериозен удар по "потребността" на долара в световен мащаб, но е само видимата част на айсберга! Това е началото на една верижна реакция, която е в състояние да спука балона на долара и всичките му "деца", като държавните облигации например..
  • 28 Трапер

    5 22 Отговор
    Тоя понеже не можа да стане президент при две кандидатури , и сега не му остава нищо друго освен да злорадства.
  • 29 hard

    10 17 Отговор
    Свинарите се разпаднаха и денонощно бълват фалшиви новини е като тази статия да се радват облагодетелстваните от нашата партия майчица която през 90г си смени името на соц.ама нрава на лъжи и заграбване от народа не!
  • 30 ТВА ЗНАЙШ ЛИ КО ЗНАЧИ

    26 9 Отговор

    До коментар #18 от "Гладна кокошка":

    ЧЕ СЕКИ ПИРОН И СЯКА ТРОХА В ГОВЕДАРИЯ СА ИЛИ КИТАЙСКИ ИЛИ РУСКИ.
  • 31 Трапер

    7 17 Отговор
    Разбирача над мене я обясни кво ше правим с валутния резерв който е в USD на изброените от тебе държави ?
  • 32 Някой

    10 30 Отговор
    Вижте много сте долни всички лизачи на Руски газове на черното бяло викате и сте нагли та ДОЛАРА е валута която се котира в целия свят в Русия и Турция всичко се търгува в долари ако не ви е ясно а техните рубли не стават и за тоалетна хартия.
  • 33 ихуахо

    13 30 Отговор
    Русофилчетата пак ли фалирват САЩ ? Не ви ли стана ясно,че това е невъзможно да се случи ? САЩ са най-богатата,влиятелна и елитна страна в света и така ще си остане,колкото и да не им се иска на някои тролове.Защо не си гледате разпадащата дъпка ПРоссия ами се занимавате с развития и модерен свят ? Дори веригата хипермаркети Wallmart в САЩ имат по-силна икономика от руското джудже.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Фашина

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "Японеца":

    Фашизъм в най-чист вид ти каза човеко! Ти не четеш ли? Или не знаеш що е фашизъм? Кажи сега на баба - коя е първата партия от фашистки тип - а де?
  • 36 ГлЮпак

    9 25 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Никога няма да съжаляват - получиха на тепсия колониални "държави". Рашките нещо се опитват да се пънат сега, ама утре Путлер кат' пукне и турят некое пиянде на вр'ъот - мада раша е пай наша :)
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 2020 идва

    21 7 Отговор
    Това че американците ще се приберат в САЩ е ясно още от конфронтацията им с Русия.Руснаците са бавни,но не забравят.
    Да ги питам Меркел и Борисов какво ще правят когато това стане факт и когато германците си поискат парите,а на българите им спрат кранчето./2020 наближава/
  • 39 антикравар

    20 11 Отговор
    САЩ СЕ РАСПАДА!!!
    Колкото и да ви е мъчно,това е факт!
    Не трябваше да закачат Русия-можеха още малко да попечатат долари!
    Руснаците имат една поговорка-Жадность фраера погубит!
  • 40 Morgoth

    9 12 Отговор
    На САЩ им предстоят интересни времена, но чак толкова - надали. Дълговете им са на лице, но липсва огромният външен натиск на който беше подложен СССР. Освен това американската икономика макар и задлъжняла е много силна. Ако им спретнат една хиперинфлация и долара се срине обикновените американци ще платят масрафа, дълговете ще бъдат изплатени, а САЩ ще продължи да е от водещите сили. Е, няма вече да е номер 1 и ще трябва доста да свие бюджета за армията, но чак до разпад на държавата няма да се стигне.
    А и ние трябва да се молим това да не стане, защото удара върху световната икономика ще бъде ужасяващ. Видяхме какво стана само като се сринаха имотните им пазари и някоя друга банка. Ако цялата страна колабира ще последва световна депресия в нечувани мащаби.

    Коментиран от #50

  • 41 Вили

    12 15 Отговор
    ДО неотдавна ватенката в Русия се предаваше по наследство, от баща на син.
  • 42 359

    17 5 Отговор

    До коментар #1 от "А дано":

    Грешките допуснати първо от Буш и Главно от Негрото са Фаталани, Негрото и най-големият масов убиец след Хитлер
  • 43 волен сидеров

    15 4 Отговор
    сега и някоя украйна ще цъфне-е тогава ще ги видим как мислят хамериканците....цървули смотани,като нашите работодатели,айде повечето 97% -не дават на хората високи заплати за да се завърти туй колело-ами-по лесно се управлява сиромах и глупав народ без образование-децата избягаха по чужбина,за кво им е да учат...
  • 44 Иван

    24 12 Отговор
    Тръмп е последния президент на САЩ!Това Ванга го е казала.
    За жалост от разпадането им ще пострада целият свят.
    Но-по добре една катастрофа,отколкото постоянни кризи!
    А Русия води честна и човешка политика и затова ще се изправи и ще бъде водеща сила в света!

    Коментиран от #48

  • 45 Неадекватен си ти!!

    13 7 Отговор

    До коментар #14 от "Kcaniba":

    За да седиш и да хулиш по адрес на Русия!!за да си платиш мухлясалия хляб дето ядеш!!!Защото докато пристигне от Хамерика мухлясва и се вмирисва на джибре също ,като ТЕБЕ!
  • 46 Незабравяй!

    10 8 Отговор

    До коментар #26 от "Kcaniba":

    Че някой ден Руската справедливост ,ще те намери!
  • 47 Извинявам се!

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Kcaniba":

    Коментарът ми беше за истинския Kcaninn!!
  • 48 русия е джудже

    14 29 Отговор

    До коментар #44 от "Иван":

    Ти на какви препарати си бе рубладжийски трол ? Каква политика може да води окупаторска Русия ? Едно е сигурно ,САЩ никога няма да фалират и винаги ще са най-богатата,елитна и модерна държава в Света.От друга страна Русия винаги ще бъде икономическо джудже заседнало в 19 век,с мизерстващ народ,разпадащи се градове и което не е фактор извън границите си.

    Коментиран от #58

  • 49 Сащофил

    27 7 Отговор
    Всичко е вярно . С тази разлика ,че империята САЩ не се борят с тероризма. Те го създават .
  • 50 mf2

    12 4 Отговор

    До коментар #40 от "Morgoth":

    Напротив - трябва да се надяваме да стане колкото се може по-скоро.
    Защото ефектът ще е мъъъъничко по-малък.
    Колкото по-късно (а това е неизбежно) - толкова по-зле за невинния останал свят.
  • 51 Chobi

    5 6 Отговор
    Те и на коча се клатят ама не падат
  • 52 Гого

    9 3 Отговор
    Ама коча пада!
  • 53 До Всички Помияри

    4 17 Отговор
    Ако Америка Фалира то ние тогава ще ядем ЧЕРВЕИ а Руснаците няма да имат пари и за Червей

    Коментиран от #55

  • 54 НЯКОЙ

    13 5 Отговор
    дано се разпадне по бързо че да миряса светът
  • 55 людоед

    3 3 Отговор

    До коментар #53 от "До Всички Помияри":

    Страшна логика! Между другото колко килограма си, така де аз лично няма да ям червеи!
  • 56 Хохи

    8 5 Отговор
    Тази РЕПТИЛСКА ,АНГЛОГОВОРЯЩА ,ЦИВИЛИЗАЦИЯ и на децата им е ясно че не може да продължи да съществува, всичко е в погрешната посока!
    РАЗВИТИЯТ ЗАПАД УМИРА ПРЕД ОЧИТЕ НИ, И ТОВА Е МНОГО ДОБРЕ.
  • 57 Дивуй

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "Бесен анти-язовец":

    Пич,няма вечни държави и империи .Има си история и там пише.Човешкият живот е много кратък за да види всичко.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 gost

    5 3 Отговор
    Америка буквално ще фалира но ще завлече и цял свят,ще има голяма но кратка война,и тогава ще изтрият Израел от картата,защото те ще са воновните гнусните евреи ,,,теса виновни за всички убийства в цял свят,за тях да убиеш човек значи печелене на долари,а за другите е човешкият живот е най ценен,да знаете от мен
  • 60 океана

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Кики":

    Извинявай, но САЩ не са събаряли соца... Соца бе съборен, от алчните местни павиани на власт, които наричахме и БКП-другари, ДС-повечето алчни висши функционери, някои лумпени лакеи като Костов и хиляди подобни, но не и пряко от САЩ. Да, плана на Алън Дълес и кръг за сриване на лагера си е факт, но СИВ се срина, заради алчните гърла на местни човеци като Баце, Костов, Поптодоров, предателството на Добри Джуров и стотици хиляди подобни. Погледни грабежите в предприятия и селски землища- те не са дело на ЮЕСЕЙ формирования, а окрадени и крадени от местни сънародници! Затова, който плюе по Ран и Ът и по САЩ, просто не познава реалността и не разбира, че алчните павианчета от местен вид разсипаха и ограбиха активите, с изключение на подареното на Дънди злато и ТЕЦове и няколко други неща. А водата контрола, ел.енергията я подариха на чужди корпорейшън същите местни примати на постовете, пазени от военни и ченгета и досега..., за което няма причина да плюеш САЩ!

    Коментиран от #63

  • 61 океана

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Кики":

    Кики, я вми кажи, защо лъжедемократите като Костов и останалите измамници, не се заеха още като им гласувахме доверие да възстановят справедливостта? Тоест, да се възстановятг от саматга държава като институции земитге на хората в реални граници, окрадени от конфэискацията на комунистите след 1944 година? А оставиха държавата като свое донорче за пари и имоти, а хората да се карат и да тлъкгеяг асвокати от съдебни дела с години? А понастоящем, радетелят за "европейски права и демокрация" великият Винету, ГЕРБ, БСП и останалите повечето взеха, че искат тотална национализация на горите, за да ги секат обръчи от техни фирми, а не да си ги секат самите хорица, чожеэ и по няколко декара да са, но държавата чрез политиците ги ограби, за пореден път? Тези ли "градят" България? А предните бандити, защо не бяха арестувани от "Национална сигурност", не бяха обвинени от Прокуратура, осъдени от СЪД? Защото повечето хора в тази ненормална държава са бандити по душа и морал, само искат да сменят на власт предните и да лапат те...това е отговора. Ето кое срина и соца, не САЩ, нито Ран и Ът, нито Алън Дълес.... Самите местни бандити по морал...
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 хои

    0 2 Отговор

    До коментар #60 от "океана":

    Стига си плакал бе, този паднал , онзи крал, живота е супер, който му не харесва вече е в чужбина, имащите умения и образование и се е реализират тук.Некадърниците плачат наляво и дясно.

    Коментиран от #64

  • 64 океана

    4 0 Отговор

    До коментар #63 от "хои":

    Аз не плача вече затова. Душа не ми е останала, вече съм третина човек без душа. Но се питам - какво ви радва ако САЩ се разпадне? И там има свестни хорица и вандали също. Като у нас е. И ако се разпадне, ще стане хаос, ще започнат много нови проблеми и за там, а косвенно и за нас - защото световната борса е свързана и с долара и ще се усложни световния Економикс още. Аз пък ще се развам ако САЩ, РФСР, Китай и не се карат, защото такива световни конфликти ги патим всички тук. Аз мислех да емигрирам, но тръгна ли ще е завинаги. Останах, не защото харесвам мафиотите на държавните полит. постове - бих ги разстрелял заради престъпленията им през годините, ако зависеше от мен. Останах и не защото съм българин - това си е по рождение. Останах, защото се влюбих и сега сърцето и ума ми са тук. Но погледни реално - харесва ли ти да ти пречат на теб българина в родината ни България купчина мафиотчета, които си им дал власт, а използуват държавната машина да богатеят и да ни мачкат? Та това са престъпници.... А Омуртаг би ги избил...той беше българин, не служител за ен Мъней.
  • 65 Хохи

    3 1 Отговор
    Кажете само ЕДНО ДОБРО НЕЩО КОЕТО АНГЛОГОВОРЯЩИТЕ СА ДАЛИ НА СВЕТА?
    САМО ЕДНО?????
  • 66 Румяна Костова

    3 0 Отговор
    Някой си не е наясно със скоростите на процесите в геополитиката.Ако в една империя има тенденции и симптоми за разпадане и намаляване на влиянието и в световен аспект,това не значи,че от утре гражданите и ще почнат да гладуват и да бягат за Русия!