Last news in Fakti

29 Декември, 2017 19:07 2 612 35

Ердоган: Интернет е отрова и дрога

  • реджеп ердоган-
  • интернет-
  • турция

Той призова за нови вдъхновители за младите хора

Турският президент Реджеп Ердоган обяви интернет за отрова, съобщи "Дейли Сабах".

"Имаше интернет-кафенета, сега нетът се намести у дома. Значи, отровата навлезе вътре в къщите.
В тази ситуация учителите са длъжни да предупредят родителите. Трябва да бъдем спасени от тази опасност. Това е една много сериозна наркомания“, заяви Ердоган.

Той призова родителите да ограничават времето на децата си пред мобилните телефони.

Според Ердоган младите хора в Турция трябва да намерят свои нови вдъхновители и да извадят страната от списъка с държави, копиращи чужди технологии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    32 15 Отговор
    Ясно, султанът подготвя турците за цензуриране на интернет. Типични диктаторски действия.

    Коментиран от #14

  • 2 Диди

    29 13 Отговор
    Подготвя ги всичките за чалми и коран.

    Коментиран от #7

  • 3 Варна

    31 9 Отговор
    Много точно казано!
  • 4 Горд Българин

    22 16 Отговор
    Ето това се казва напредък и просперитет по турски. Първо ще им забрани интернет, после образование, кино, музика, култура, мода и накрая ще ги зачухли като пингвини и от сутрин до вечер само коран и молитви. Ето ти турски просперитет и развитие. Ха да им е честит "напредъкът". И тези тръгнали да се ръгат в ЕС. Че кой луд ще ги вземе тези "напредничави" екземпляри.
  • 5 Kcaniba

    21 4 Отговор
    Тръгнаха ли автобусите за протеста за лифта?Или изпуснах 20 лева,сандвич и вода.
  • 6 onq s konq

    10 4 Отговор
    Къде са биткойните?
  • 7 батко бугар

    10 12 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    И мисля, че ще успее. На тия са им промивали мозъците в продължение на няколко века, после и самите те са по примитивни от останалите народи - повярвай ми, от време на време ми се случва да контактувам с тях на работата. Всичко това води до резултата, че ще им нахлузят чалмите и чаршафите, като едното нищо. Прав е бил Ататюрк да раздели държавата от религията и самия той го е виждал, но тоя мустакат примат и началниците му са достатъчно семпли да обезличат десетилетното завещание на човека!!! То не бяха инсценировки за преврат, забрана на Дарвин WTF!!!, ограничение на интернет - нали трябва да им е трудно на готвещите преврат срещу него!!! и куп други глупости. Може и да не са тотална истина, нещата дето ги учим в училище, но това е състоянието на науката към днешния момент. НИКЪДЕ при субатомните частици, които се обследват в ЦЕРН, не успяха да намерят техния алах. За сметка на корана, там всичко е описано "точно и ясно" - можеш да си вземеш до 7 жени, ако отнемеш живота на неверник, тук влизаме всички християни, те очакват в рая 70 девици и т.н. - WTF

    Коментиран от #33

  • 8 ддт

    10 9 Отговор
    "Сит търбух-за наука глух!" То, потурланковците имат две мечти: кеф и мързел. Дембелхане. Щото нямат ресурс за повече. Не могат. Нямат мозъчен капацитет. Не могат да творят. И се развиват в уродлива посока-жестокост ( способни са да отнемат дете от майка и да го поробят), животинска хитрост, лукавство и измама ( първенци!) Те много добре съзнават това и се мятат като в зверове в клетката на собствената си некадърност!
    Реален факт: "...цял Константинопол вече 100 години говори български, защото българи го строят, тъй като турците не умеят..." Доклад на Венецианския консул... 1550г.
    "турците", които се изявяват като добри земеделци, строители и занаятчии, не произлизат от спахии и от номадите юруци, а това са потомците на турцизираните българи, запазили стопанските си умения и традиции,
    Друг е въпросът, че българите, самоуверени, благодарение на способностите си се отдадоха на лесен живот, купон, нехайство и безотговорност (досущ като траките!), често бъркана с овчедушие..Не, не ..не познавате българите. Те винаги възкръсват от пепелта като птицата Феникс...Предстои..Ролята на
    турците, циганите и "бежанците" е да ни поочистят малко от глупаците и да продължат напред само "българите"

    Коментиран от #20

  • 9 ердо

    7 10 Отговор
    прав е ердо. истинския мюсюлманин живее в пещера, увит в чаршаф, с брада до коленете и не се къпе никога. алах акбар. утре отивам на сюнет. дано ми отрежат само долната глава, защото някои режат и горната.
  • 10 Eee

    17 7 Отговор
    Браво,много е прав за интернета.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Кики

    18 5 Отговор
    Много поучително изказване на Ердоган. Интернетът определено вреди - загуба на време, пристрастяване, пречи в училище, на работата, склонява към агресия, извращава, отчуждава вкъщи и т.н.Не напразно Ким е ограничил Интернета до вътрешността на страната, за да предпази хората си.

    Коментиран от #13

  • 13 ердо

    7 12 Отговор

    До коментар #12 от "Кики":

    така ги е предпазил, че умират от глад и не знаят Земята кръгла ли е или плоска.

    Коментиран от #16, #18

  • 14 Венци

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гошо":

    То си има цензура на Интернет в Турция , и не е от вчера. Идеята е хората да получават информация която Ердоган и сие решат. Нормално е при диктатура да се действа по този начин.
  • 15 Султан Селим

    9 6 Отговор
    Подкрепям Ердоган!
  • 16 Осман

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "ердо":

    А ти случайно да не си бил там , че си запознат толкова добре , кой от какво умира ? За един приятел питам

    Коментиран от #17

  • 17 ердо

    2 7 Отговор

    До коментар #16 от "Осман":

    става въпрос за северна корея, не за турция. ердо не е управлявал чак толкова дълго, че да се стигне до глад, но има време.

    Коментиран от #19, #25

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Осман

    8 3 Отговор

    До коментар #17 от "ердо":

    Знам , че става въпрос за Сев.Корея , нали за това те питам дали си бил там , за да твърдиш че умират от глад и са неуки .
  • 20 ХАСАН

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "ддт":

    Пий си-редовно хапчетата! Иди в Турция да видиш как се работи! Много си назад с материала...обсебен си от злоба

    Коментиран от #27, #35

  • 21 гост

    5 2 Отговор
    Точно така , по добре да се клатите на килимчето по цял ден като шизофреници и да зубрите сури .
    И като ви кажат че еволюционния ви лимит сте го достигнали 13-ти век се обиждате . Варвари .
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Миралай

    4 3 Отговор
    Ми прав е Ердоган
  • 24 Aham

    9 3 Отговор
    Браво на Ердоган!!!!! За това му изказване шапка му свалям..тук не става въпрос за интернет цензура, а спасение от самият теб. Когато прекараш 12-14 часа пред компютъра, след това си дроб.... А за младите и подрастващи деца- тотално оглупяване и подмяна на приоритетите.
  • 25 Българин

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "ердо":

    Като вие бъргарите много знаете и много говорите и сте по умни от северна корея да не би да сте по умни нямате производство мощтна страна е корея
  • 26 От Далече..

    3 2 Отговор
    ....арестуваш журналисти, да отсвирват депутати, министри и т.н. да се дървиш на германци, холандци... Анадолски манталитет. Ердоганя е стара подметка.. и аньдолскь изтривалка..как нахъсано дрънкаше срещу руснаците когато гръмнаха самолета в гръб неговите мангусти от катакомбите и уби пилота а не (и двамата), после след година прилази тая Анадолска етиката повърна при Путин на килима в кабинета да се прави на Султан и да (плаща за гяволука) само ,че Не е Платил Нищо!!!Трасето на газовата тръба "Турски поток"-Това е сделката.След като, Вашия премиер Тиквата ,Боко,Рапона,Тъпото,или Пожарникаря ли се нарича там ,"Клекна" и продаде Българските геополетически дългосрочни интереси и Хариза проекта за пренос на газ "Южен поток",Префернциална цена за Бг енергиен пазар и милиони за такса пренос за България се подариха,Загубиха. Обрече Ви...Тегли Милиарди,заеми и то няколко пъти,Вие сте Данъкоплатците-Търпете си го,така желаете!Вашите Внуци ще изплатят Задълженията по тези тежести и задължения!Много държави от ЕU не слушат и не Изпълняват закони,нареждания,налагания,но Не са ги изхвърлили и членуват!Рапончето постоянно Ви Лъже,Продава и Обезличава. А Честито!
  • 27 Актьор МАНАФ

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "ХАСАН":

    Явно на османовците и на хасановците истините на ддт не са им угодни, но да не бягаме от темата, пишете по нея НЕВЕРНИЦИ.

    Коментиран от #29

  • 28 Актьор МАНАФ

    2 2 Отговор
    Напишете нещо и за цензурата в прехвалената ви турцийка ,и не си мислете че може да се скриете под глупавите си имена и да плюете България, има кои да следи за това ,и един ден ще си плащате!
  • 29 ХАСАН

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Актьор МАНАФ":

    Пак има грешка в превода! Ердоган казва пристрасияването към интернет убива човешките отношения,семейния диалог ,възпитанието на децата! Ама много от злоба към него погрешно го разбират!

    Коментиран от #30

  • 30 112

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "ХАСАН":

    Прав е човека.Интернет е болест.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Гого

    0 0 Отговор
    Мдаааа вече книгата нарече Коран не върши работа и не може да удържа хората да живеят като зомбите отчаяните опити на един диктатор.
  • 33 гяур

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "батко бугар":

    Поправка:
    * до 4 жени
    * християните не се водят точно "неверници"
    * 72 девици
    * богът в авраамическите религии е дух без размер и форма и се съмнявам, че задължително трябва да се прояви в ускорител за частици

    Коментар:
    * практиката на Мохамед не се брои
    * по-скоро сме "неверници", защото повечето изобщо не вярваме, т.е. не сме християни
    * някой да ме светне какво получават жените шахидки и какъв им е кярът
    * съмнявам се, че въобще е способен да се прояви някъде, освен в главите на заинтересувани индивиди
  • 34 Голям прос

    0 0 Отговор
    Чудех се нашего брата, пишещи тука, ми се струват малко натровени. Ето откъде било, бай Ердоган още не им е спрял мета.
  • 35 Див кашик

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "ХАСАН":

    И ти ходи в турция, ама се върна!Пак ли ти викаха гяур и те подгониха назад?
Новини по държави: