Last news in Fakti

10 Януари, 2018 09:09 1 534 22

Русия се вълнува преди битката за Кремъл

  • владимир путин-
  • русия-
  • избори-
  • кремъл

Активността на президентските избори през март може да е най-ниска в историята, смятат експерти

Русия се вълнува преди битката за Кремъл - 1
Снимки: БТА/АР

Експерти на "Комерсант" коментират кой би могъл да оглави предизборния щаб на Владимир Путин за президентския вот в Русия на 18 март. Вестникът споменава например Олга Амелченкова, водач на патриотичното движение "Доброволци на Победата", и шефа на център за талантливи деца Елена Шмельова.

В подобни щабове обикновено се включват и държавни служители, излизащи в отпуск за кампанията, и политтехнолози, и обществено значими личности. Името на официално назначения не променя нещата, коментира политологът Андрей Колядин, представен като близък до Кремъл. "Дали начело ще стои апаратчик, главен режисьор в някой театър или велик хирург, щабът все едно ще се управлява от хората, на които е възложено поначало", казва той.

"Един ключов апаратчик на поста началник-щаб може да формира в общественото съзнание усещане, че и кампанията е апаратна, тоест нечестна, защото чиновниците използват своите възможности, вместо да водят истинска изборна кампания. Ако началник-щабът е обществено значима персона, това премахва проблема", пояснява експертът.

Задачата да доведат руските избиратели пред урните ще бъде възложена на главите на отделните федерални региони, пише "Ведомости".

Русия се вълнува преди битката за Кремъл

Изданието се позовава на публикуван от изследователския фонд "Петербургска политика" анализ на социално-политическата стабилност в регионите на Русия. Авторите изтъкват, че задачата на регионалните власти няма да е банална - ще им се наложи да вдигат активността, обаче привидно спазвайки разпоредбите на Москва да се ограничат изборните фалшификации.

Активността на президентските избори през март може да е най-ниска в историята на Русия, смята политологът Александър Кинев. Според него властите ще полагат усилия за вдигането й, действайки най-вече "в големите градове - Москва, Санкт Петербург и индустриалните центрове в Сибир, което автоматично ще влоши резултата на основния кандидат".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    10 6 Отговор
    Изненади няма да има.Самодержеца всерусийски ще царува до като иска , или докато Господ го прибере.Русите са търпелив народ , минали от крепостничество в комунизъм , те са много лесни за манипулация.Еврейте и грузинеца са го правили успешно.Ако е истина , че майката на президента е еврейка , претендентите , ще има да чакат.
  • 2 Бесен Язовец

    8 13 Отговор
    Най- доброто за една държава е да има президент като Владимир ПУТИН той е истински патриот не като продажниците тук!

    Коментиран от #5, #11

  • 3 гост

    14 6 Отговор
    Неща, в които руснаците няма да участват през 2018-та година:
    1. Олимпийските игри в Корея.
    2. Президентските избори в Русия.
  • 4 Наблюдател

    14 4 Отговор
    Защо си играят изобщо на избори? Да назначат джуджето за цар и да се приключва с този цирк!
  • 5 Наблюдател

    11 6 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    ..." ПУТИН той е истински патриот не като продажниците тук!"
    Тук е България бе, борсук, и само русофилите са руски патриоти!
  • 6 справедлив

    4 10 Отговор
    Русия не се вълнува-вълнуват се соросоидите-руските и както виждам от ком. преди мен и нашите подлоги на сороснята--това е вълнението...--доста ги е страх,че Путин пак ще спечели и тяхната нео-либерална политика хептен ще изчезне.Нека се страхуват-края на либералните изчадия се вижда-те унищожиха истинската демокрация,прикривайки се зад НПО-лозунги..Началото на края ви се видя вече-соросоидни гнойници...

    Коментиран от #7

  • 7 Наблюдател

    11 4 Отговор

    До коментар #6 от "справедлив":

    Кога в Русия е имало демокрация, приятелю, май руската пропаганда те е зомбирала напълно? 100 години болшевико-чекистки експерименти са превърнали руската нация в тълпа мразеща свободата и демокрацията и боготворяща всеки негодник добрал се до властта в Кремъл. В момента този негодник е Путин, руснаците обичат да ги лъже, че са народ с историческа мисия, че са велики и как са обкръжени от врагове, които не искат те да им позволят да спасяват света за пореден път

    Коментиран от #9

  • 8 Д-р Дулитъл

    12 3 Отговор
    Ха вълнувала се Русия ,
    все едно не е ясен резултата
  • 9 справедлив

    5 9 Отговор

    До коментар #7 от "Наблюдател":

    А къде има демокрация??? В коя държава има демокрация-явно или си голям наивник-или просто НПО-подлога..

    Коментиран от #10

  • 10 Наблюдател

    10 4 Отговор

    До коментар #9 от "справедлив":

    Ако ще си говорим за подлоги, всеизвестно е, че тези на руснаците са най-мръсните и гнусни. И не ми развивай абстрактни теории за демокрацията, в Русия няма и частици от това, което в Европа или Америка наричат демокрация.

    Коментиран от #12

  • 11 Дони

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    "Бесен " от достс време се питам (вероятно и други хора) българин ли си или русин, белорусин или от некоя република от ОНД. Неразбираемо е за мен защо се вълнуваш от чуждата държава толкоз много.И кой е продажника тук президента Радев ли? Нали такива като теб се радваха, че Решетников го е одобрил.Каквото и да е трябва да уважаваш българските институции.

    Коментиран от #20

  • 12 справедлив

    5 7 Отговор

    До коментар #10 от "Наблюдател":

    Дефиниция и критерии за демокрация казваш че са Европа и САЩ-??--наивник си значи.Кое е демократичното на Европа? Мога да ти дам хиляди примери които ще ти покажат че бъркаш..Също мога да ти дам примери и за САЩ-при тях въобще е много далече демокрацията--много -много далече.Та се оказва че пишеш тук само клишета и лозунги.

    Коментиран от #13

  • 13 Наблюдател

    7 4 Отговор

    До коментар #12 от "справедлив":

    Единствено руските слуги ги пишете клишетата. И демокрацията не е да изпитваш удоволствие, че някой кремълски мерзавец те плющи с нагайката, а да имаш човешки права и свободи и да имаш възможност да ги отстояваш.

    Коментиран от #16

  • 14 ХЕИ

    9 4 Отговор
    Руските гниди също се вълнуват, дали джуджето ще бъде избрано с 86 или с 90%!
  • 15 предрешено и невълнуващо

    9 3 Отговор
    И кое е вълнуващото от нещо, което още не е започнало, а вече е свършило?
  • 16 справедлив

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "Наблюдател":

    Ти нещо съвсем отлепи бе пич-какви свободи и права в САЩ бе--там не ги ли бият с нагайката? Да ти дам ли видео? Или в Европа-в която въпреки нежеланието на европейските граждани се приемат закони и доктрини които напълно не се покриват с общественото мнение-това ли е демокрацията? И защо пак отговаряш със заучени клишета-явно си НПО-подлога-а не наивник.
  • 17 Ким Първи

    4 3 Отговор
    Никой не се вълнува, всички знаят кой е новият/стар президент на Русия... вълнуват се САЩ, че не могат да пробият там :D
  • 18 colosseo

    2 3 Отговор
    няма да има изненади а познайте защо ами щото обикновения руснак вече се нагледа на либерално управления-празини рафтове в магазина празни банкови сметки страшна престъпност разорена и ограбена русия съсипана армия и флот с президент патриот като ВВ Путин това няма да се случи отново и трябва да се отбележи че това и най-демократичната държава щото ако не беше такива предатели като Горбачов и Навални нямаше да ги оставят живи само за информация миналата 2017 г в САЩ 2000души са разтреляни от полицаи кво по демократично от това да решеш да се загащиш и някой полицай негър да се уплаши от сянката си и да те застреля
  • 19 стоян

    2 0 Отговор
    Снимката е цар Путин и генерали
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Голем смях

    0 1 Отговор
    Сякаш гледам дебелия Ким .И той милия все с генерали обграден .И на ръст с руския диктатор си приличат.По 158 см. са ,но на Ким обувките са с по-висок ток.
  • 22 ХАГА

    0 0 Отговор
    Караджич се кри от трибунала в Хага около 10 години. Беше си пуснал брада и се представяше за лечител. Путин може да се крие и повече. Достатъчно е да си махне ботокса и ще стане направо неузнаваем. Е, ще прилича малко на стар, сбръчкан китаец но може с добър късмет да избегне правосъдието дълги години. Докато приятелите му не го притиснат за парите......
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания