Last news in Fakti

12 Януари, 2018 14:14 1 147 0

Транспортен хаос в Атина

  • атина-
  • транспорт-
  • гърция

Масови протести в Гърция

Транспортен хаос в Атина - 1
Снимка: БТА/AP

Масови индустриални протести предизвикаха транспортен хаос в Атина, съобщи „Екатимерини“.

Метрото в гръцката столица е затворило врати за днес. Ежедневно то се използва от около 938 000 пътници. Това предизвика големи задръствания по пътищата на града.

Голям брой кораби не плават, заради стачка на моряците. Лекари са напуснали постовете си, което принуди държавните болници да използват резервен персонал.

Причината за протестите са новите финансови ограничения, които гръцкото правителство ще приеме. Те са нужни, за да може ЕС да преведе третия финансов транш за страната.

Новият закон предвижда ограничаване на семейните обезщетения, нов процес на възбрани при просрочени кредити. Той прави и провеждането на протести много по-трудно.

Гърция е една от най-силно засегнатите страни от финансовата криза през 2008 г. Страната трябваше да приеме големи финансови ограничения, за да получи спасителни траншове от Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: