Last news in Fakti

16 Януари, 2018 07:11 9 164 62

Русия: САЩ вече не са единствената суперсила в света!

  • суперсила-
  • русия-
  • сащ-
  • сергей лавров-
  • северна корея

Остри критики на Москва към Вашингтон

Съединените американски щати трябва да се изправят пред тежката реалност, че вече не са единствената суперсила в света и трябва да се адаптират към многополюсния свят. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от „Лос Анджелис Таймс”.

Първият дипломат на Кремъл остро разкритикува Вашингтон заради дестабилизирането на света, посочвайки, че американците са провокирали Северна Корея към военна конфронтация и са поставили под съмнение иранската ядрена сделка.

Сергей Лавров посочи, че един от основните приоритети на руската външна политика през 2018 година ще бъде запазване на споразумението за иранската ядрена програма. Историческият договор премахва наложените санкции на Техеран, като в замяна иранците се отказват от желанието си да бъдат ядрена сила.

„За съжаление нашите американски колеги все още искат да водят политика, в която диктуват те, поставят ултиматуми и не искат да чуят перспективите на другите центрове в световната политика”, заяви руският външен министър.

По отношение на Северна Корея Лавров обвини САЩ, че провокират напрежението на Корейския полуостров. Русия е на мнение, че трябва да се намери политическо решение на кризата, която достигна заплашителни размери. „Американците ясно заявяват, че военната конфронтация е неизбежна, но всички разбират катастрофалните последици от подобно безразсъдство”, каза Лавров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 за СЪЖАЛЕНИЕ

    193 27 Отговор
    на 100 % прав. Как и да го увъртаме-тоя Лавров говори истината.

    Коментиран от #3

  • 2 Въпроса е

    17 53 Отговор
    Накъде поемаме през 2018

    И той няма ясен отговор
  • 3 Коня

    18 58 Отговор

    До коментар #1 от "за СЪЖАЛЕНИЕ":

    Ще изцвиля нещо -каквото ще да е
  • 4 colosseo

    132 27 Отговор
    много е прав лавров крайно време е на америка да и се сложи намордник от китай и русия а ако не им изнася да ги запознаят с ярс и булава и пак да почнат от каменната ера щото откакто са създадени като държава все някой им пречи и тормозят и ограбват цял свят
  • 5 mediator37

    28 63 Отговор
    Щеше да е вярно, ако превъоръжаването на сухопътната армия на Русия поне беше стартирало.
    В Завод №8 още не могат да постигнат исканите от военните балистични характеристики на 152 мм оръдие за танка Армата 14.
    Тежката пехотна машина Армата 15 още се чудят с остарялото 30 мм авт. оръдие 2А72 ли да я въоръжават или да слагат Бойния модул "Байкал" с 57мм. оръдие. Докато се чудят, излезе проект "Деривация" да го слагат на леката и остаряла БМП -3, което ме навежда на мисълта, че зациклят с Армата Т-15.
    В експлоатация имат над 15 различни вида пехотни бойни машини, като само две са тежки и то на ниво опитни образци (БМПТ "Терминатор" и Армата Т-15) , останалите са леки с противокуршумна защита, и в реален бой нямат живучест, не могат да вървят редом с танковете. Унификацията на сухопътната техника на Русия на базата на тежката гъсенична платформа Армата не само не е завършена, но не е започнала.
    Може би Русия ще стане водеща сила, когато видим масово Армата-14 със 152 мм оръдие с ядрени боеприпаси и Тежката БМП Армата Т -15 с бойния модул "Байкал" със 57 мм авт. оръдие. Тогава няма кой да спре тази армия.

    Коментиран от #6

  • 6 Коня

    15 42 Отговор

    До коментар #5 от "mediator37":

    Оръдието за което гонориш е 125 ,а не 152 .
    За сега се пръска като конфета ,но това е по малкия проблем на Армата.
    По големия е много скъпата му противоракетна защита. Тя не го предпазва отгоре изобщо ,да ама Джавелин пък и други удрят отгоре.Да де ама тая защита е 2/3 ти от цената на танка и е безсмислена.

    Коментиран от #9

  • 7 ссср

    55 23 Отговор
    Те никога не са били суперсила!
  • 8 tost

    92 23 Отговор
    Истината е едана:

    САШ - империята на злото.
  • 9 mediator37

    24 7 Отговор

    До коментар #6 от "Коня":

    С балистиката на 125мм нямат проблеми, там всичко е казано и постигнато. Танкът Армата Т-14 ще се произвежда с два вида оръдие: 125мм и перспективното 152 мм за тактически пробиви с ядрени боеприпаси. Всеки танк ще разполага със собствен разузнавателен дрон.
    Германците от "Райнметал АГ" отдавна разработват 140мм гладкостволно танково за новия Леопард и са на финала. Руснаците правилно отговориха с разработка на още по-мощното 152 мм гладкостволно танково за Армата Т-14 и го мъчат отдавна, но още не е добре.
    Не бъркай 152 мм нарезно за Коалиция СВ и МСТА-С със 152 мм гладкостволно танково.

    Коментиран от #25, #61

  • 10 абв

    66 17 Отговор
    Суперсила, катастрофала във Виетнам и от тогава само разбунва света.
  • 11 абв

    47 11 Отговор
    Суперсила, катастрофала във Виетнам и от тогава само разбунва света.
  • 12 гражданин

    31 68 Отговор
    И руснака искал да стане супер сила!Нека първо си нахрани народа и тогава да си фантазира!

    Коментиран от #17

  • 13 гражданин

    21 58 Отговор
    И руснака искал да стане супер сила!Нека първо си нахрани народа и тогава да си фантазира!
  • 14 ха ха

    26 19 Отговор
    Коня пръхти ама никой не му обръща внимание
  • 15 Тъп

    67 19 Отговор
    А бе, аз ли нещо не схващам или тук някои хора нямат представа какво четат? Смисъла на тази статийка е не кой какъв го вади, а изключително вредната и извратена политика на краварите. Анадънму?
  • 16 Хахаха

    27 63 Отговор
    Миризливите ушанки нацапаха гащите от кеф от прозренията на дебила Лавров. новината, обаче е фалшива, както всичко, което идва от Русия.
  • 17 Ross37

    29 44 Отговор

    До коментар #12 от "гражданин":

    Тук си много прав !!!!++++
    "На гол тумбак чифте пищови "!!!
    Само така могат да се охарактеризират путинските амбиции за суперсила .
    А лавров /с еврейско потекло/ като говори против сащ нека да каже защо дъщеря му и зет му живеят там в сащ а не в Русия . И вероятно и руски ако говорят то едва ли четат и пишат .
    Те там са израснали и учили . При враговете на Русия !!!
    Мижду впрочем и американците не са ми любимци !!!
    Това е за сведение на българските путинофили !!! Които в болшнството си не разбират руски език та и е нужно платените путинофили като доц. Дарина Григорова , Иво Христов и други да им обясняват какво е дереджето на путинска Русия .
    Горна Волта с ракетите . Но от съветско време ракети.
    А който чете и разбира руски и се интересува има си YouTube и интернет с независима информация . От руснаци не путинофили .

    Коментиран от #23

  • 18 Гост1212

    42 10 Отговор
    Моля всички горепишещи, които се отклоняват от темата както често става-да погледнат при съвременните спосоци за водене на война-каква е продължителността на живота на пехотата в бойни действия? И има ли смисъл изобщо да се правят инвестиции в тази посока! Вече Русия показа защо не вижда смисъл в самолетоносачите- показаха какво можепиперзвуковата ракета....
  • 19 Умен

    19 44 Отговор
    Тръмп ви разказва играта всеки ден и час, пък вие си лайте за вътрешна употреба. Корейското кюфте и то много знаеше, ама клекна и за преговори и за Олимпиадата. Ердоган и той се пъчи, но ще гледа посран кюрдски граничари все по-близо до Анкара.
  • 20 кирил

    17 43 Отговор
    последни издихания на умираща русия

    Коментиран от #62

  • 21 кпсс

    25 24 Отговор
    Свинарите ни управляваха дълго време и накрая кпсс се разпадна заедно с нея и "нашите" нрб.Така стана защото не схващаха, а и сега не схаващат, че света се развива постоянно, а само кпсс и нрб си развиваха джобовете да стават все по-големи, а народа постоянно обедняваше с всеки ден!
  • 22 фермер

    19 14 Отговор
    Много козяшки добитък, много метан в атмосферата!
  • 23 гражданин

    25 6 Отговор

    До коментар #17 от "Ross37":

    Ross37 много Ви благодаря за разбирането!Бил съм в различни морски градове в русия и съм ги виждал какво представляват обикновените хора там.
  • 24 Кcaniba

    35 14 Отговор
    ФАЩ е империята на злото.
    Колоса на еждународните отношение е прав- как всегда!!!
  • 25 за сведение

    14 22 Отговор

    До коментар #9 от "mediator37":

    Арматковците дебнат да отвлекат някой германец да им направи 152мм гладкоцевката, затова не е готова още.
  • 26 чалга

    17 23 Отговор
    Абе то Фащ може и да е империя на злото, но пък Проссия е мащехата на собствения си народ да работи безплатно на Дявола си!
  • 27 гост

    16 31 Отговор
    Абе на тия руснаци само оръжия , война и пиене им е в главата !?! Болен народ ...

    Коментиран от #33

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Китай

    8 5 Отговор
    Даже не са първа. Ние сме първа :)

    Коментиран от #31

  • 31 Е да де

    4 3 Отговор

    До коментар #30 от "Китай":

    Намекът е за вас китайците, ще е грехота някой да си е помислил нещо друго.
  • 32 Европеец

    16 2 Отговор
    Лавров има предвид че са ядрена супер сила и не само те.Визира Китай и други държави които могатда нанесат ядрен удар.Какво ще се конструира и въведе на въоръжение има по скоро отношение към инжинерното развитие на техниката о почти никакво практическо приложение.ТУ -95 например участват в бойни действия 60години след създаването си.лиеен кораб Мисури 45 .Б -52 е предвиден още да стои на въоръжение около 100годиниТака че това което сега се разработва и приема на въоръжение може никога да не влезе в употреба което е и най-доброто.

    Коментиран от #37

  • 33 Както обикновено се случва

    18 5 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Ако не трябваше през през 50-100 години да отблъскват агресията на самоповярвали си империи , и да ги пращат в историята , сигурно нямаше да мислят само за оръжие. Щяха да си лежат до красивите жени , по известните световни курорти , в собствените си закупени имоти.

    Коментиран от #39

  • 34 Варна

    25 11 Отговор
    Не разбирам част от пишещите!
    - Има нещо, което е абсолютно точно и то е че американците разгарят поредният конфликт. - Обикновено тези конфликти ги плащаме всички!
    И хайде не се правете на по американци от американците. Огледайте се в каква кочина живеете за да разберете, че сте с никакви възможности, бедни, повечето вероятно безработни в най- бедната и най- корумпираната страна в Европа. На това отгоре с дългове повече от годишният бюджет на страната, които ще връщаме в следващите 50 години поне.
    Какво се пените и пресмятате чия мощ била по- голяма? - Вземете да оправите си собственото си положение и държава! Когато избираш начело на държавата тъп, полуграмотен селянин- мутра, крадлив и нагъл, означава че не блестите с особен интелект.
    Нека да гледаме нашата страна вместо да оправяме политиката на големите. Същите сте като Борисов.- Оправи страната че тръгна да оправя и външната политика ... - Хайде да вземете да се стегнете!

    Коментиран от #41

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Диди

    16 19 Отговор
    Изказването на Лавров е гротеск.Нима Русия не налагаше/налага своята политика над други държави? Русия не се интересува от политическото мнение на някои държави.Тоя намеква с една дума,че гледай американците не са супер силата,това сме вече ние.Ха ха ха. А що се отнася до руският народ,доколко ще търпят психопата Путин и потерята му,ще покаже бъдещето.
  • 37 а бе

    5 11 Отговор

    До коментар #32 от "Европеец":

    Да, най доброто е, но не и за Лавровците, амриканците могат да си го позволят, могат да правят и и друго освен оръжия, но някои не и се перчат с голите си .ъзове да контролират света.
  • 38 Голем смях

    18 21 Отговор
    Миличкия той,барабар Петко с мъжете.И той иска да е супер сила.Супер силата поне още 100 години ще е САЩ.То всяка бананова республика с ядрено оръжие ако беше сила..Бангладеш с бомба-това е Русия.Стандартът на живот е еднакъв,само дето Бангладеш са по-голяма по население.
  • 39 гост

    12 16 Отговор

    До коментар #33 от "Както обикновено се случва":

    Те защото само лежат до красивите си жени,затова красивите им жени тупат мекицата по целия свят.Най- разгонените кучки .Световните бардаци са пълни с красиви женщини .То гладно не се стои.А и мъжете им от пукница само лежат до тях.Хайде върви лягай и ти.Или твоята е някоя грозотия.

    Коментиран от #44

  • 40 БРЕ

    12 14 Отговор
    Ако си мисли, че Русия е друга супер сила - едва ли - супер г.вно, със сигурност, поне ако се съди как мирише навсякъде, където се е лепнала

    Коментиран от #49

  • 41 Справедлив

    15 8 Отговор

    До коментар #34 от "Варна":

    Подкрепям коментара Ви! Даже и да се пише, нека да е по-смирено.Две книги са много подходящи:"Империята на злото"-Дейвид Ремник. Другата е "Премълчаваната история на САЩ"-Оливър Стоун
  • 42 до селото от Варна

    10 6 Отговор
    При соца ни учеха да сме интернационалисти за да не зяпаме голите си задници а сега да си гледаме в носовете за да не виждаме че ,,царя'' е гол гиди слуги азиатски варненски.
  • 43 Минувач

    10 6 Отговор
    Според руския изследователски център "Левада" все повече руснаци вярват в свръхестественото, а според кольо колев от медиана 90% от рубладжиите в България също споделят тези вярвания.
  • 44 Гост

    8 4 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    Според едно статистическо проучване една от всеки 10 жени от гр. Сливен е заработвала пари от най старата професия, една по голяма част от тях заработват в обединена Европа.Бъди горд с нашата евроинтеграция.

    Коментиран от #60

  • 45 ДоцентО

    12 6 Отговор
    Към подкрепящите САЩ.Аз също много харесевам тази нация,филмите и някои изобретения,но НЕ подкрепям техните "водачи"!Милиони американци споделят мнението ми...и така е редно.Отговора на въпроса"Защо така?"ще го откриете от военните им действия
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА

    11 2 Отговор
    Ами да, другата суперсила е Китай.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "БРЕ":

    Дано не се наложи да го доказват!
  • 50 щом ние сме в коалицията вече са обречен

    10 4 Отговор
    САЩ ще се приберат на американския континент,но само те още не го знаят.
    Тая работа да им плащаме да ни пазят незнайно от кого и отвсякъде да прибират комисионно от сделки с природни ресурси няма да я бъде.
  • 51 селянин

    6 5 Отговор
    На земята Руссия може да наваксват,но силата им е във въздуха и под водата,,Тайфун,,почнаха да ги правят с басейни,сауни,барчета..възродиха и атомните ледоразбивачи..всяка година првят по един нов..
  • 52 123

    6 4 Отговор
    Суперсилата не се яде - цитат на БСП/БКП/ДС.
  • 53 К К

    9 5 Отговор
    На повечето тука ни е през ония работи за Америка, но когато някой ти се натрапва казвайки ти ''щом не ме обичаш, значи си от Нея'' по добрее с Америка.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Stefko 88

    5 2 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=4SaLdfNGgZU путинофилия...... Как ли е реагирала на изказването на путин че сащ са единствената супердържава? пфффффф
  • 56 Stefko 88

    2 4 Отговор
    Аре бе тролете за какво ви плащат , зает съм не мога да ви чакам цял ден да няма какво да кажете... по-късно ще погледна и ще ви пратя страхотен линк с бащицата ви.🤣🤣🤣🤣😂🤣 К&р за русия ако съм пропуснал
  • 57 Kcaniba

    6 4 Отговор
    Русофилите в коневръза очакват новите опорни точки и намалени дози бояришинка,а и по между другото,опитват новите анални броеници!И те така .....
  • 58 БъХъ

    2 3 Отговор
    Расиюшка и тя вече е суперсила. БВП-то им почти настигна Канадското!
  • 59 Stefko 88

    2 0 Отговор
    Каква е причината да изтриете коментар54? В него няма нищо подвеждащо, обиждащо , дискриминирщо. Поне линка да бяхте оставили. Обещавам ви че ще го спамя постоянно под всяка новина ! Изпросихте си го
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Ярослав Станчев

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "mediator37":

    Ти си бил много навътре в нещата бе човек.Да не си случайно инженер от Уралвагонзавод?За това изделие никой нищо не знае,само слухове и догатки вървят в нета,само ти знаеш,че оръдието не стреляло.То стана като с "Циркон",нищо нема на яве ама рашките направиха 2 опита и те излязоха успешни.Ай сега отгатни кога Армата и Циркон ще влязат на въоръжение.То и Ф22 бяха невидими ама Су 35 ги откри и ги прихвана на радарите в Сирия.А де?
  • 62 Ффх

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "кирил":

    Американски подлога. Ти освен Русия, мразиш всеки който изпъква. Такива като теб, са готови да се жертват за всеобщото нещастие.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания