Last news in Fakti

18 Януари, 2018 14:25 2 122 1

Тръмп насърчава диктаторите по света

  • сащ-
  • диктатори-
  • доналд тръмп

Неговата нетолерантност прави трудно да се осъждат диктаторски режими

Тръмп насърчава диктаторите по света - 1
Снимка: БТА/AP

Избуяването на нетолерантност в страни като САЩ вдъхва увереност на диктатори в други страни.

Това показва анализ на Human Rights Watch. В него се изтъква, че политиките срещу имигрантите и расизма представляват „огромна заплаха“. Те застрашават правата на малцинствата в западните демокрации.

Директорът на организацията Кенет Рот посочи като такъв пример президента на САЩ Доанлд Тръмп. Според него той е „нарушил всички табута срещу расизма, женомразството и ксенофобията.

Рот подчерта, че реториката на Тръмп има отражение в международен план. Той смята, че така „става все по-трудно да се симпатизират авторитарните лидери.

В доклада се призовава за съпротива срещу нарастващото влияние на популизма. Подчертава се недоволството от неравенството в доходите и страха от тероризма. Безпокойство буди и симпатиите на някои прослойки към подобна реторика.
Западните демокрации още се призовават да намерят начин за противодействие на това явление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    1 3 Отговор
    Идиотите знаят ли кои са Диктаторите,защото съм срещу тях:Путин,Ердоган,Аятолаха и Ким!Фейк нюз от идиоти за дебили!:):):)