Last news in Fakti

21 Януари, 2018 18:00 2 958 22

Ердоган: Няма да се бавим в Сирия (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • турция-
  • сирия-
  • африн-
  • операция-
  • маслинова клонка

Операция "Маслинова клонка" ще завърши в много кратък срок, обеща президентът

Ердоган: Няма да се бавим в Сирия (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Турската военна операция в контролирания от сирийските кюрди анклав Африн ще завърши в най-кратък срок, заяви турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от Reuters.

"С Божията помощ ние ще завършим тази операция в най-кратък срок", заяви Ердоган на конгрес на управляващата Партия на справедливостта и развитието в северозападния окръг Бурса.

Операцията "Маслинова клонка", целяща да прочисти района на Африн от бойци на Партията на демократичния съюз/Кюрдската работническа партия и Ислямска държава, беше стартирана в 17.00 часа вчера, напомня Анадолската агенция.

Ердоган заяви още, че турските сили ще разбият подкрепяната от САЩ сирийска кюрдска милиция Сили за защита на народа (СЗН), като изтъкна, че те не могат да разчитат на подкрепата на Вашингтон, за да победят Турция.

Ердоган: Няма да се бавим в Сирия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той обвини някои от съюзниците на Анкара, че са предоставили 2000 самолетни товара и 5000 камиона с оръжия на СЗН, визирайки Вашингтон.

Турция смята СЗН за клон на забранената Кюрдска работническа партия (ПКК), която води въоръжена борба от десетилетия в преобладаващо кюрдския югоизток на Турция. САЩ подкрепят СЗН в борбата им срещу "Ислямска държава" в Сирия.

Ердоган: Няма да се бавим в Сирия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ердоган: Няма да се бавим в Сирия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ердоган добави, че иска да върне 3,5 милиона сирийски бежанци, намиращи се в момента в Турция, обратно в родината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОБЕКТИВНО

    36 13 Отговор
    ЕРДО Е ПРАВ ТУК, от кадя на кадя 4 и половина милиона бежанци да му тежат . Други сервират войната там , но той понася негативите и товара. Помня че още в началото каза за тази буферна зона от 40 км . Защитена зона за цивилни или бежанци. Е сега се доказа че е бил прав. Нещата там са толкова объркани ,едвали скоро ще бъде решен казусът сирия.
  • 2 Гаргата

    26 14 Отговор
    Подкрепям напълно Ердоган че иска да върне бежанците "Арабите у дома" Долу асад.. а Иран да приеме бежанци и после да дава съвети. САЩ също.

    Коментиран от #7

  • 3 БЮР

    16 10 Отговор
    Който не е съгласен с номер 2 значи иска още атентати в Европа
  • 4 некойси

    11 21 Отговор
    Добре де ... чий го ... в чужда суверенна държава?
    Ами ако сирийците вземат да се разходят из Турция да свършат една работа за бързо?
  • 5 onq s konq

    8 7 Отговор
    В момента Ердоган БУКВАЛНО ПЛАШИ ГАРГИТЕ/че и другите птици също/ в Сирия със бомби,танкове и ...гръмогласни военни заповеди на турски,защото ОЩЕ С ОБЯВЯБАНЕ НА АКЦИЯТА ПРЕДИ ДНИ КЮРДСКИТЕ БОЙЦИ СЕ ЕЗНЕСОХА ОТ 30-километровата ивица.След някой и друг ден когато "вълшебната сила на маслиновото клонче" изтече и турците подкарат бойната си техника обратно,точно на 1 ръка разстояние след тях кюрдите отново ще се нанесат.Нещо повече -те видимо с просто око от турската армия ДОРИ ЩЕ ИМ МАХАТ С КЪРПИЧКИ ЗА "СБОГОМ"!Ако аз бях на негово място,задължително щях да оставя поне 2 ВОЕННИ БАЗИ КАТО РУСНАЦИТЕ,които да контролират движението и присъствието в региона и при нужда да се намесват активно и безапелационно.Още повече, че полит. момент е такъв че НЯМА КОЙ ДА СПРЕ ЕРДОГАН В ПОСТРОЯВАНЕТО НА ВЪПРОСНИТЕ БАЗИ-Русия му е в кърпа вързана поради Т.Поток и покупката на тяхно оръжие,САЩ така или иначе си го водят ЧЛЕН НА НАТО,Башар е безгласна буква -армията му е на ниво "варелни бомби" докато Турция е с С-400,...просто няма кой!

    Коментиран от #8, #14

  • 6 Жоро

    11 9 Отговор
    Сирия е на кома като Нас.. те един Идил неможаха да победят камоли Турция. Сирия суверенна ? Глупав си
  • 7 БЮР

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гаргата":

    Може би и Русия трябва да приеме бежанци?
  • 8 да се вземе предвид че

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    За Русия грешиш, той им е вързан в кърпа и няма де да мърда.......освен това Русия може да построи за Турция много неща, ама никъде не е казано че непременно трябва Ердоганя да е президентин.......ще е той докато слушка, иначе следващия път ще има истински преврат. Изобщо в тоя район вече не може да се случи нищо което не е одобрено от руснаците, по един или друг начин ще постигнат своето и в момента Турция работи за тях(в случая и за себе си)

    Коментиран от #9, #12

  • 9 onq s konq

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "да се вземе предвид че":

    Ти нали разбираш че Русия може да построи за Турция много неща,но ако "Ердоганя не е Президентин" ,НЯМА ДА ПОСТРОИ НИЩО ЗАЩОТО НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА ЩЕ БЪДЕ ГЮЛЕНИСТ И ЩЕ СТРОЯТ ЩАТИТЕ И ЕВРОПА?А думите ти че "в района не може да се случи нищо което не е одобрено от руснаците" значат ли че ПРИСЪСТВИЕТО НА САЩ И ГОЛЕМИТЕ ДЪРЖАВИ ОТ ЕВРОПА СЪС ПРИЛЕЖАЩОТО СИ ВЪОРЪЖЕНИЕ СТАВА СЪС ПОЗВОЛЕНИЕТО НА РУСИЯ?Не те питам,защото знам отговора и ТИ ГО ПОДСКАЗВАМ ПОД ФОРМАТА НА ВЪПРОС!

    Коментиран от #13

  • 10 наблюдател

    15 1 Отговор
    Уж всички се борят срещу "Ислямска държава", а излиза че всеки гледа личния си интерес! САЩ въоръжават кюрдите за да воюват срещу Асад. Турция е против и ги напада. Саудитска Арабия подкрепя радикалните групировки срещу Асад. Израел напада милициите на Хамас, които също воюваха с "Ислямска държава". Хамас и Иран помагат на Асад. Кашата е толкова голяма, че ако тази война приключи без да прерасне в нещо по-голямо ще е истинско чудо!
  • 11 Хасан

    8 8 Отговор
    Ще стане като Югославия..там не беше ли така...всяко село воюваше със съседното...
  • 12 Да имаш в предвид

    12 5 Отговор

    До коментар #8 от "да се вземе предвид че":

    На ЕРДО му предстои още два мандата като президент, бъди сигурен и го запомни.
  • 13 Бай хой

    4 6 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Кви гюленисти ква сащ беее. Ти понимаеш ли че у сащ деньги неть. Мис либерте капуть. Долато чакахте Русия да файлира, хамерика баталяса. Санкциите проработиха и у фащ неть ранотещо правителство. Ся нямат нужда и от миене на чинии. Няма с кво да ги изцапать.

    Коментиран от #15

  • 14 жожоба

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Нещо да си чул за предишния превзет район на Сирия от Ердо? Пред войската пълзят башибозук-туркомани, които ще останат в превзетите райони...Остава района на Манбидж-и там ще удари.Силен е, защото Путин му разрешава.

    Коментиран от #22

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 НАТО

    3 9 Отговор
    Разпадът на измислената от нас Турция е в ход и Путин няма думата както винаги!:):):)
  • 17 Гост

    7 2 Отговор
    Много неможещ и завистлив народ сме..
  • 18 стоян георгиев

    2 8 Отговор
    нещо обаче хич не спори настъплението на турците.кюрдите ги отблъснаха в трите опита за пробив и за сега се държат.почнаха да горят и първите турски танкове.

    Коментиран от #19, #21

  • 19 Емо

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    Незнам коя телевизия гледаш, но аз ги следя и резултатите са други.

    Коментиран от #20

  • 20 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Емо":

    гледам онлаин .може да видиш в новите статии на факти как гори първия турски танк.аз го гледах още снощи.към днешна дата турците са навлезли на около 10 км като на две от местата дето навлезнаха са отблъснати ,а са се задържали само на третото.
    liveuamap.com
  • 21 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    Много си завистлив ,Стояне....снощи танкове не са влизали ,как така са били улучени???само терористична пропаганда правиш..Турция ти прави църква,пази ти небето над България ..а ти с ехидна и злобна усмивка на лице злорадстваш ...турците ти спасяват тебе бе човек...ако сирийците продължават да идват ще ти сменят боята.......има една приказка ама нейсе ..!!..
  • 22 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "жожоба":

    Тия туркиени са коренното население на Сирия ,прогонени от родните си места....ще има северносирийска турска република и ще има мир
Новини по държави: