23 Януари, 2018 12:15 2 360 9

ООН пасува за турската офанзива в Сирия

  • оон-
  • турция-
  • африн-
  • съвет за сигурност-
  • сирия

Съветът за сигурност не осъди военната операция в Африн, не излезе и с декларация

ООН пасува за турската офанзива в Сирия - 1
Снимки: БТА/АР

В Съвета за сигурност на ООН при закрити врата се състояха консултации за положението в Сирия. Извънредното заседание бе поискано от Франция. На него не бе осъдена турската офанзива срещу кюрдските милиции, съюзени със САЩ, не бе приета и обща декларация, предаде CNN.

След заседанието френският посланик в световната организация Франсоа Дьолатр изрази безпокойство от ситуацията в Северна Сирия и ескалирането на напрежението там. Той говори за "трагичната хуманитарна ситуация, предизвикана от сирийския режим и неговите съюзници" в Идлиб и Източна Гута, където от седмици не може да влезе хуманитарен конвой. Дьолатр обаче бе доста предпазлив по въпроса за Африн.

Той повтори позицията на френския външен министър Жан-Ив Льо Дриан, че Франция призовава турските власти да проявят сдържаност, и каза, че този апел се споделя като цяло от участниците в заседанието.

ООН пасува за турската офанзива в Сирия

Нито един от представителите на влиятелните страни в Съвета за сигурност не направи изявления след заседанието, в което според информиран източник не е участвала посланичката на САЩ Ники Хейли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 georgi

    28 7 Отговор
    Тази измислена организация съществува ли още. Вземат си заплатите и симулират дейност, горките търтеи
  • 2 koпа

    30 5 Отговор
    Къде беше това ООН 6 години ,какво направи за одобряването на положенито в Сирия
    ,къде беше Франция когато краварите даваха оръжие на терористите РКК,с очите си видяхме по телевизията как краварите и техните съюзници терористите РКК евакурираха игил от Ракка къде беше тогава ОНН

    Коментиран от #3

  • 3 Стефан

    27 3 Отговор

    До коментар #2 от "koпа":

    Ами Франция и Италия нападнаха и унищожиха Либия също без санкция на ООН. Та... и тя е там, където са и САЩ.

    Поредно доказателство за двуличието на "световната прогресивна общественост", НАТО и т.н. Да се чете САЩ, защото всичко това е превзето от тях.

    Къде е ООН за зверствата, които стават в Африка от десетилетия? Сините каски НЯМАТ ПРАВО ДА СЕ НАМЕСВАТ! Те могат само да снимат и да пишат доклади!

    Къде е ООН за геноцида на САЩ и Саудитска Арабия в Йемен? А за това, че САЩ са незаконно на сирийска територия? Или че Израел бомбардира незаконно сирийски територии?

    Путин е виновен!

    Коментиран от #8

  • 4 Morgoth

    10 1 Отговор
    Намесата на Турция в Сирия изглежда изцяло в интересите на Русия, затова е странно мълчанието на САЩ.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 стоян георгиев

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "Morgoth":

    мълчанието на сащ е щото днес се водят преговори в анкара между американската и турската страна .преговорите ще определят и бъдещата американска позиция.за сега американците държат на изтеглянето на турците от зоната на кюрдите ,но последната дума ще има тръмп,а както знаем тръмп е пълен смешник!
  • 6 Стефан

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "Morgoth":

    Намесата на Турция в Сирия е изцяло в интересите на САЩ - продължаване на дестабилизацията в района и недопускане Русия да се превърне във фактор там. Не е тайна, че кюрдите са въоръжавани именно от САЩ и Саудитска Арабия. Включително с руско оръжие, препродадено чрез колониите им в Европа. Някой да си спомня Анево? А Петолъчката? А Челопеч? Всичко това замина за Сирия, Иран и Ирак...
  • 7 ХИД

    14 3 Отговор
    ООН е подметка на "великите сили" - "велики" по безчовечност, не по съхраняване на човешки животи! Пфууу
  • 8 Tr.tc

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Стефан":

    След като прочет на писаното от вас просто неможах да се въздъра и искам дави поздравя и благодаря за напълно точната и истинска статистистика......браво браво....
  • 9 аве фюрер

    6 0 Отговор
    ООН е създадена като параван за интересите на големите агресори в света и продължава да обслужва техните интереси . Всичката останала проза по статийките е просто излишна .