Last news in Fakti

24 Януари, 2018 15:45 3 828 10

Засякоха танкер, прехвърлящ петрол за Северна Корея

  • кораб-
  • петрол-
  • северна корея

Той е прехвърлял гориво на кораб от КНДР

Властите в Япония обявиха, че са засекли танкер, прехвърлящ гориво на севернокорейски кораб в открито море, съобщи „Ройтерс“.

Танкерът е бил под флага на Доминиканската република. Случаят е бил засечен от разузнавателен самолет над Източнокитайско море. Пояснява се, че тези действия са в нарушение със санкциите за ограничаване на доставките на гориво към Пхенян, наложени от ООН.

Японското външно министерство вече е информирало Съвета за сигурност на ООН. От там са изпратили и снимки на двата кораба. По-рано американски експерти са идентифицирали севернокорейския кораб като такъв, който и преди е участвал в незаконни трансфери по море.

ООН наложи санкции за вноса в Северна Корея, заради последните ракетни тестове на страната. От Южна Корея вече на няколко пъти информираха за нарушаване на ограниченията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион29

    28 16 Отговор
    Ха-ха хахаха САЩ зарежда С.К с петрол
  • 2 Бате Б

    17 14 Отговор
    Да се молят Путин да не им е прехвърлил няколко ядрени глави, щот е доста вероятно !!
  • 3 Миле

    16 4 Отговор
    Юридически, всеки кораб се идентифицира чрез флага на съответната държава. Тоест, в този случай санкциите се нарушават от Доминиканската Република.

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    9 8 Отговор

    До коментар #3 от "Миле":

    Нещо си се объркал,ама много дълбоко!Флагът на кораба показва КЪДЕ СИ ПЛАЩАШ ДАНЪЦИТЕ,а КАПИТАНЪТ НА КОРАБА си носи всички последствия при нарушение на законите.Значи ли че ако монтираш на риболовния си кораб с ДОМИНИКАНСКИ ФЛАГ едни яки оръдия и откриеш опустошителен огън срещу някоя държава с излаз на море,то това ще значи че Доминиканската република й е обявила война?

    Коментиран от #10

  • 5 Кики

    6 5 Отговор
    Разбира се, че С.Корея ще товари петрол, поне да знае за какво е санкционирана. В противен случай няма петрол, а санкциите остават!
  • 6 янки кравари

    7 7 Отговор
    За всичко са виновни ... руските хакери!
  • 7 Дони

    6 5 Отговор
    Един танкер, и 10 да са пак е нищо.Колкото за правителствените коли.Те обикновените хора и без това нямат коли.
  • 8 Барчо

    4 0 Отговор
    Преди време бяха гепили пак някакъв си танкер от пак такава държавица. И нищо. Някой нещо да е чул за последствия????? Джапанките са го засекли без да знаят, че танкера е с краварски петрол и го огласяват. И това ще отшуми.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Миле

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Не е точно така и въобще не говорим за самосиндикално слагане на флагове без регистрация. Самият флаг означава, че кораба се приема за част от територията на съответната държава. Стъпиш ли на този кораб, е все едно да стъпиш на територия на Доминиканската Република.
Новини по държави: