Тема: Украйна

26 Януари, 2018 20:17 2 335 3

Саакашвили става нощен затворник

  • михаил саакашвили-
  • арест-
  • украйна

Той ще е под домашен арест всяка нощ

Апелативният съд в Украйна удовлетвори молбата за промяна на мярката за домашен арест срещу бившия грузински президент Михаил Саакашвили, съобщи ТАСС.

Според новото решение той няма право да напусна дома си на улица Костелна в столицата между 22,00 ч. и 07,00 ч. на следващото утро.

Саакашвили определи решението като „опит за ограничаване на неговата политическа дейност“. На него му е наложена забрана да напуска Киев, като той трябва да се явява на всяка първо повикване на следователя в местното районно управление.

Самият политик заяви, че не смята да изпълнява решението и че е решен да пътува за град Лвов.

Саакашвили в момента оглавява опозиционна група в Украйна, като беше задържан след серия от протести в Киев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не глеам таувизия

    5 2 Отговор
    Тоя Щирлиц кога ще го самоубият?!
  • 2 Румяна Костова

    2 1 Отговор
    Това е само заради неговата безопасност!Нощем,при лоша видимост да се щурмуват покривите си е риск.Горкият,яде вратовръзката си,справи се чудесно с ролята на Карлсон в новото,украинско театро.Вкарваха го в разни джипки силово,изкарваха го.Обвиниха го,че е откраднал на децата,,Дядо Коледа,,когато се опитваше да превземе сградата,в която малките имаха новогодишни тържества.Няма ли кой да му изпее,,По-полека,,на Стефан Вълдобрев?
  • 3 не гласувам

    2 0 Отговор
    В България мисля че ще се впише доста добре..
Новини по държави: