Last news in Fakti

27 Януари, 2018 16:11 2 541 7

Близо 100 са убитите в Кабул (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • кабул-
  • афганистан-
  • взрив
Близо 100 са убитите в Кабул (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: АР/БТА

Броят на загиналите в резултат на взрив на кола-бомба в Кабул е вече 95 души. Пострадалите са 158, съобщава афганистанското министерство на здравеопазването, цитирано от телевизионния канал 1TV. По-рано се съобщаваше за 63 жертви и 151 ранени.

Инцидентът стана в събота сутринта в квартал Вазир Акбар Хан, където са разположени посолствата на редица държави. Терористичният акт е извършен от камикадзе, който е бил минирал линейка. Министерство на вътрешните работи съобщава за четирима задържани свързани с атентата. Талибаните поеха отговорността за нападението.

От българското Министерство на външните работи заявиха, че няма пострадали българи при взрива в Кабул. Служителите в българската дипломатическа мисия в Афганистан са невредими.

На фона на поредния терористичен атентат Германия обеща подкрепа на афганистанките власти. „Категорично осъждаме предателската атака в Кабул... Афганистанският народ изтърпя достатъчно безсмислено насилие. Германия категорично поддържа афганистанският народ”, заявиха от Министерството на външните работи на ФРГ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 грозната истина

    10 1 Отговор
    Великата "демокрация" на САЩ до това доведе.......ама трябва да гърмят повече американци там, а не обикновените афганци да трепят.
  • 2 сибаракуро

    2 0 Отговор
    Не се притеснявайте,всичко е демократично,дори и смърта.
  • 3 нямам думи

    2 0 Отговор
    Това е мирът,техния
  • 4 Патето Яки

    0 0 Отговор
    Не се бойте нашата санитарна рота къпи, а другата рота пешаци ги пази американците.
    Германците казват -предателската атака ........
    В случая кои са предатели атакуваните или атакуващите ?

    Коментиран от #6

  • 5 Боримир

    1 0 Отговор
    Където мине американската демокрация последствията са такива.
  • 6 Диди

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Патето Яки":

    Точно така на наще военни тумбаци ние данъкоплатците им плащаме заплатите.
  • 7 Я изкарай Гано

    0 0 Отговор
    Прявят сечено на Тръмп гадовете. Тои им донесе мир и демокрация, бял гълъб с маслинова клонка... Продава им оръжие всякакво - самолети, Стингъри, пушки, инструктори, те недоволни - нищо не разбират. Грешни анализи на 11.11, толкова молиарди са наляха в анализи, разузнавания и подривни групи, а репите все избухват неправилно!