Last news in Fakti

30 Януари, 2018 12:51 2 310 14

Турската армия прочисти две кюрдски села

  • сирия-
  • села-
  • африн-
  • турция-
  • армия-
  • кюрди-
  • маслинова клонка

Над 650 терористи са неутрализирани от началото на операцията

Турската армия прочисти две кюрдски села - 1
Снимка: БТА/ AP

Турската армия и бойци на Свободната сирийска армия (FSA) прочистиха две села в северната част на Сирия от присъствието на кюрдските бойци в 11-ия ден от операция „Маслинова клонка“, предаде Анадолската агенция.

Двете села се намират на 18 километра северозападно от град Африн, който е главната цел на турските въоръжени сили. Няколко други села в района също бяха прочистени от кюрдите през последните дни на военната офанзива.

Турската армия влезе на сирийска земя, след като обяви, че има риск за националната сигурност на страната. Анкара вижда в лицето на Отряда за народна самоотбрана (YPG) заплаха за границите си. Турците разглеждат сирийските кюрди като бойно крило на Кюрдската работническа партия.

Генералният щаб на турските въоръжени сили обяви, че от началото на „Маслинова клонка“ са „неутрализирани“ най-малко 650 бойци на ПКК и джихадистката групировка „Ислямска държава“. Турция намекна, че след Африн може да се насочи на изток от река Ефрат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай. ПЕШО

    31 15 Отговор
    Е БРАВО ЕРДО. Но сега вече няма мъгла и дъжд, дай газ до ламарините. Давай с голямата метла няма терористи няма проблем .
    ЕВАЛА БАТЕ

    Коментиран от #2

  • 2 mediator37

    8 11 Отговор

    До коментар #1 от "бай. ПЕШО":

    Тролим ли, тролим ли?
    И арменско име да си сложиш, гаджалската ти миризма те издава.

    Коментиран от #10

  • 3 Хасан

    16 9 Отговор
    Силна Турция ще е гарант за мира в региона...

    Коментиран от #4

  • 4 мда

    9 18 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Точно обратното, Турция трябва да се раздели на Кюрдистан, Турция и Армения като върне и завзетите незаконно чати от Крит на Гърците. Само тогава може да има някаква файда от Турчолята. Аз лично нямам против Белите Турци но за останалите просто нямам думи а в момента точно те се разпореждат. Хасане ти от кой си от Белите или от Черните турци ? Знаеш за какво говоря. Такива като теб отиват най много до Цариград и по ЮГ не припарват освен до някой голям град.

    Коментиран от #7

  • 5 Гинеколог

    11 3 Отговор
    Представете си, че Македония иска Благоевградска област (което не далеч от истината). Представете си, че оригиналното ВМРО от Македония (ВМРО - Вътрешна македонска революционна организация, даже министър на отбраната на РБ е от тази националистическа партия) започва да прави, на базата на това,че в региона живеят македонци, политика на отцепване на Благоевградска област. Представете си нашата реакция срещу това! А сега си представете, че ВМРО създава партия и в България, което е факт.. А сега си представете, че заради негативната реакция на София, в продължение на 30 години да ни правят терористични акции по летища, молове, пред наши полицейски управления и други държавни институции и т.н. А сега си представете, че македонското ВМРО ги въоръжава пентаГона и българското ВМРО си получава оръжия отвъд пределите ни. Представете си, че когато ние, в случай на необходимост с жандармерията си ги погнем, техните "партизански" отряди през планините на границата бягат там и идват нови!.. и така 30 години.. Представете си, че централната власт в Скопие е албанска и реално македонци живеят до българските граници, в Благоевградска област и северна Гърция
    Сега си представете, че си вдигаме икономиката на крака и в България и произвеждаме ф16, наши собствени танкове, хеликоптери, БТРи, дронове, оптически и електронни прибори, имаме спътници в космоса и т.н. (е, и армия, разбира се).. и си представете, че решаваме да влезем в Крива паланка и изчистим оттам този цирей,

    Коментиран от #13

  • 6 Гинеколог

    7 2 Отговор
    Сега си представете, че си вдигаме икономиката на крака и в България и произвеждаме ф16, наши собствени танкове, хеликоптери, БТРи, дронове, оптически и електронни прибори, имаме спътници в космоса и т.н. (е, и армия, разбира се).. и си представете, че решаваме да влезем в Крива паланка и изчистим оттам този цирей, защото от Скопие централната власт няма реален контрол над нещата в този регион. . Ето накратко какво се случва при комшиите! Да не дава Господ да се случи нещо подобно при нас! Въпреки че.. албанците "работят" по въпросният план "Велика Албания"..

    Коментиран от #9

  • 7 Tr.tc

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "мда":

    Нее крит ....кипър е!!!!!!
  • 8 Алфата

    3 5 Отговор
    Хайде сега да си признаят и колко невинен аскер е отишъл курбан за възхвала на султана при "прочистването". Щото "Сталинград" без жертви и то много от двете страни, не се случва!
  • 9 истината

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Гинеколог":

    Не ти е добър примера.Македония се населява от българи и е била българска земя в българската държава.
    Кюрдите са народ различен от т.нар турци.Тях ги е имало по тези земи преди османската империя и по нейно време.Когато се разпада империята повечето народи макар и малки си получават собствени държави.
    Турция подтиска кюрдите от самото си създаване.Срещу това има съпротива защото това е доста голяма група хора достигаща според някои сведения 30 милиона в наше време.Турция е унищожила над 2000 кюрдски села изселила е милиони хора в стремежа си да прочисти етнически цели райони.
    Турция не за първи път прави това правела го е срещу арменци,българи,гърци и много други по малки или големи народи. Но след като използват такова насилие няма как да очакват мирен отговор.

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Лъжата

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "истината":

    Българска политическа партия в Македония има ли?
    Защото македонска политическа партия в България има и се нарича ВМРО. Някой да каже как се разшифрова абривиатурата ВМРО? Вътрешно Македонска Революционна Организация!
    ВМРО се самоопределя като националистическа партия!
    Министърът на отбраната на РБ е националист и то от Вътрешна Македонска Революционна Организация! На мен ми се струва, че това би трябвало да е абсурдно, защото си е..
    Я си представете да има Вътрешно Българска Революционна Организация като политическа партия в Македония и министъра на едно ключово министерство, като такова на Отбраната да е от тази партия!!! Ако дори кажеш на някой македонец такова нещо, ще те гони с една гьостерица в ръка по Деве баир, чак до граничният пункт Гюешево!
    А иначе много обичаме да казваме, че македонците са българи, както те обичат да казват, че бугарите са македонци! И какво от това? Нещо да се е променило?
  • 13 цоле

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гинеколог":

    ПО Е ЛЕСНО ДА И Я ДАДЕМЕ
  • 14 касапина

    1 0 Отговор
    Каква стана с фабриката за чували в туркия проработи ли?Или са наблегнали на вноса
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания