12 Февруари, 2018 12:54 3 764 44

Асад безмълвно помага на кюрдите срещу Турция

  • маслинова клонка-
  • сирия-
  • турция-
  • операция-
  • башар асад-
  • кюрди-
  • враг-
  • африн

Силите на Асад и кюрдите са обединени срещу общия враг

Асад безмълвно помага на кюрдите срещу Турция - 1
Снимка: БТА/ AP

Кюрдките бойни милиции тихомълком получават помощ от силите на Башар Асад в битката срещу турските въоръжени сили, съобщи „Ройтерс“. Турската армия предприе операция „Маслинова клонка“ и тръгна към град Африн.

Турция иска да прочисти Северна Сирия от присъствието на Отряда за народна самоотбрана, който разглежда като крило на Кюрдската работническа партия. Оказва се, че кюрдите получават подкрепа от неочакван съюзник – режима на Башар Асад, срещу когото водят сражения.

Сирийските кюрди получават „индиректна“ подкрепа от Башар Асад, защото в лицето на Турция имат общ враг. Пропровителствените сили и кюрдите се сражават един срещу друг в различни точки на Сирия, но в град Африн са съюзени срещу общия си враг.

А в какво се изразява подкрепата? Силите на Башар Асад позволяват на бойци на ПКК да достигнат Африн през зони, които са под техен (на Асад) контрол. Давайки им свободен коридор, Асад реално не воюва срещу турската армия, но помага на другите в това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Osman

    25 30 Отговор
    Да беше само Асад няма грижи , САЩ,Израел и западна Европа ги подкрепят също ,а уж са съюзници в НАТО.Но пак ядат сопата от аскера , скоро ще ги изнасят с вагони откъдето са дошли .

    Коментиран от #16

  • 2 Много ясно

    41 12 Отговор
    Това са сирииски територии и трябва да се защитят от агресора търкия.
  • 3 стоян георгиев

    23 24 Отговор
    сили на пкк?алооо саита кви сили на пкк?кюрдите и асад се договориха асад да пропуска сирииските кюрди както и хриистиянските им съюзници да стигат до африн,но тва не са сили на пкк,а на сирииския демократичен съюз.аман от руска ,а сега и турска пропаганда в тоя саит!

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Трол

    11 11 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Тихо, тихо! Твоето е опорната точка на Козяк.

    Коментиран от #5

  • 5 стоян георгиев

    11 8 Отговор

    До коментар #4 от "Трол":

    не съди за другите по себе си.можеш ли да наречеш путин боклук,както аз наричам тръмп,а човеко с много никове ?
  • 6 Osman

    9 23 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Стояне,иди се прегледай някъде между терористите от ПКК и тези дето ги браниш няма никаква разлика , ако искаш мога да ти осигуря транспорт да се увериш на място , тъкмо можеш и да се присъединиш към тях да опиташ и от маслиновата клонка на аскера

    Коментиран от #8

  • 7 ХИТЛЕР

    19 7 Отговор
    Агресора трябва да бъде унищожен един път за винаги
  • 8 стоян георгиев

    22 17 Отговор

    До коментар #6 от "Osman":

    османе ти няма кво да ми осигуряваш на мен,но ако ти си фен и голям турчин е добре ти да заминеш.транспорта ще ти е служебенстане .ердоган на драго сърце ще приеме още един убавец да го застрелят в името на каузата му да стане новия султан .терористи са както писах и то многократно съюзниците на ердоган във въпросната маслинова клонка.кюрдите заедно с християните асириици са единствените в региона дето имат някаква нормална визия за живота извън религиозния фанатизъм.затова и са единствените дето имат жени с открити лица и които са с права равни на мъжете.нито една страна в света не е приела че сирииския демократичен съюз с които в момента воюва ердоган е терористична или комунистическа организация .тва пак е конкретно османе.аз за разлика от теб и руския платен трол съм конкретен и ще ви набивам шушоните и на двамата при всяка възможност.така че свикваи като пишеш глупости тук ще те правя смешен всеки път.

    Коментиран от #18, #19, #27

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 аве фюрер

    14 2 Отговор
    Ами съвсем нормално да е така - врага на агресора е приятел за Асад.
  • 12 OMG WTF

    14 11 Отговор
    Браво на кюрдите. Да живее свободен Кюрдистан!
  • 13 Кксссз

    5 17 Отговор
    Сега е време и българия да унищожат
  • 14 СссереМ

    11 13 Отговор

    До коментар #9 от "Кюрд":

    Руснаците си тръгнаха сега чакаме и аскера да напълни шалварите.
  • 15 ПАтрииотт

    8 14 Отговор
    Браво на кюрдите, браво на башарчо, браво на всичките, ЕВАЛА НА ТУРЦИТЕ . Машала на ЕРДОГАНЯ СДОБИ СЕ С НОВИ ЗЕМИ, Изрита ги , изчисти района, завзе Африн, и продължава напред към Мембич . Браво на всички , който пичели , си пичели и кой е той ??? Бъдещият президент на една силна държава ( съседна) . А вие си разтягайте локуми тук . ЕВАЛА. ЕРДО , ЕВАЛА БРАТО .
  • 16 Голям прос

    13 7 Отговор

    До коментар #1 от "Osman":

    Турция е агресор в Сирия, която е суверенна държава, умнико!

    Коментиран от #17

  • 17 Osman

    8 6 Отговор

    До коментар #16 от "Голям прос":

    Да бе то само китайците и индийците не са там , такъв разграден двор няма никъде по света благодарение на САЩ и компания . Тези от ПКК от къде се пръкнаха до 2011г. ги нямаше никакви в района на Африн , а по принцип асад си ги подкрепя от крайно време и сега си върти задника където му падне и ще се съюзи и с дявола само и само да изкара възможно най-дълго време на чело територията Сирия.
  • 18 Osman

    9 8 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Ти повтаряш едно и също бе деденце , явно си програмиран да разтягаш едно и също по различен начин , нали ти казах иди в пенсионерския клуб или пред блока на бабичките ги обяснявай тези виж там може някой да се хване на глупостите които ръсиш

    Коментиран от #23, #31

  • 19 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    То тука има 2-3 Манерки много ама много Прости.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Крива Глава

    7 4 Отговор
    Велик Кюрдистан. Време е и кюрдите в Турция да се задействат и да ги подкарат- Манерките
  • 22 Бащицата Махно

    5 1 Отговор
    Не е само Асад ,а и Пунин
    Турците заловиха автоцистерни в които бяха скрити противотанкови системи Корнет ,а и други сравнително съвременни оръжия.Те не идват от Асад -той няма такива.

    Приятелството между Путин и Ердоган ще е от ден до пладне
  • 23 касапина

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Osman":

    Сеща й се и за другия ник от време на време че хасан ще го забравят

    Коментиран от #24

  • 24 Osman

    1 5 Отговор

    До коментар #23 от "касапина":

    :) А не , не ме бъркай с него , между другото днес го няма явно е на работа

    Коментиран от #25

  • 25 Някой

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "Osman":

    Днес има пазар за козички за това го няма :)).
  • 26 Наско

    5 1 Отговор
    Какво се чудят.Ердоган от самото начало помагаше на ИДИЛ за да свалят Асад и да заграби част от Сирия.Синът му въртеше търговия с петрол,а ислямски терористи свободно минаваха през Турция.
    Сега Асад си го връща.
    Ердоган си е голям мръсник.В момента за него се бият всякакви отрепки от ИДИЛ и други ислямистки групировки.Видя че сами не се оправят и вкара армията да им помага.Сега реве защото други помагат пък на кюрдите,които се оказват както каза Стоян доста по светски хора от главорезите на Ердоган.
    Ердоган е отявлен ислямист и приятел на терористите от “мюсюлмански братя". Време е да изяде шута защото както е тръгнало ще разбие Турция.
  • 27 Наско

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Стояне виждам,че пишеш аргументирано.Смяташ ли,че субекти като Осман и Хасан са платени турски тролове,които се опитват да легитимират политиката на Ердоган или просто са заблудени елементи четящи турската пропаганда?
    От доста време чета форума и забелязвам еволюцията им.В началото плюеха руснаците,после след като Ердоган се примоли на Путин започнаха да ги хвалят и да плюят американците.
    В общи линии всичко което пишат съвпада с официалната доктрина на Ердоган.

    Коментиран от #28, #32

  • 28 Osman

    1 4 Отговор

    До коментар #27 от "Наско":

    Наско Ментата нещо се бъркаш,аз пиша тук от месец , това че следиш форума и се кефиш на глупостите на дядо Стоян доказва какъв капацитет си .
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 стоян георгиев

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "Osman":

    а ти какво предлагаш да повтарям ?различни неща?османе ако имаш аргументи срещу повтаряното от мен заповядаи изложи ги ако не чети и си траи!не очакваи обаче да пиша сега едно после друго,а и въобще не ме впечатляваш със селските ти намеци или обиди.те показват кво ти е нивото демек много ниско!само не пиши по същество щото ще те правя смешен всеки път като го правиш,щото пишешеш откровенни лъжи глупости.та свикваи с положението!

    Коментиран от #34

  • 32 стоян георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Наско":

    немога да кажа.преди имаше един дето се пишеше ибрахим но не беше мюсулманин има един от руските тролове знае турски.абе кво да ти кажа путиноидите и ердоганистите са една и съща структура.тва са прости озлобени хора дето някои все име виновен,та е възможно както и да са организирани заедно така и да не са.тва няма никакво значение обаче ако нормалните хора дават мнение и не позволяват да бъде затъмнявано от лъжи на въпросните.така че пиши тва дето виждаш,те няма кво да направят.осман да речем не води дискусия ,а търси конфронтация ,възможно е тои дори да не е турчин ,а да е част от руските тролове щото много прилича по изказ и тактика на тях,но тва няма никакво значение!
  • 33 Osman

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "Кюрд":

    Кюрд,ДПС е проект на ДС , но ти от къде ще знаеш , при условие ,че до преди 5год.си бил пещерен човек
  • 34 Osman

    0 3 Отговор

    До коментар #31 от "стоян георгиев":

    Деденце,ти за нивото ми не бери грижи,пак ти казвам пред блока при бабичките и в пенсионерския клуб там ти е силата , при информираните хора пропагандата за миличките и невинни САЩ и компания не важи.А колкото до Ердоган и Турция, само да ти вметна минималната пенсия е 400€ и всяка година се вдига нека да е лош, а твоята пенсия сигурно вече е свършила и чакаш да ти пратят някой друг цент спонсорите :)

    Коментиран от #44

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Osman

    3 6 Отговор

    До коментар #35 от "Кюрд":

    Последно какъв си ? Арменец,грък,българин,сириец,кюрдин или се мениш според ситуацията :). Ние турците на такива като тебе им викаме гьотверени да знаеш
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Osman

    1 3 Отговор
    Последно какъв си :) ? Ясно и то не знаеш ...
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Не глеам таувизия

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "Кюрд":

    Амин!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания