1 Февруари, 2018 20:35 4 120 8

Скандал зад Океана. Руски топ шпиони посетили САЩ

  • сергей наришкин-
  • сащ-
  • русия-
  • чък шумър-
  • чък шумър-
  • цру

Конгресмен пита защо администрацията е допуснала в страната двамата видни руски разузнавачи, които са под санкции

Високопоставен демократ от Конгреса на САЩ отправи въпрос защо администрацията на президента е позволила на двама видни руски разузнавачи, които са под американски и европейски санкции, да пребивават във Вашингтон за среща с представители на разузнавателните агенции на САЩ, предаде АВС.

Преди това руският посланик във Вашингтон бе съобщил, че директорът на руската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин е посетил САЩ, за да обсъди с американски колеги борбата с тероризма.

Официални източници, пожелали анонимност, добавиха, че Наришкин е бил придружаван от директора на руската Федерална служба за сигурност Александър Бортников.

На двамата руснаци бяха наложени санкции през 2014 г. в отговор на руските действия в Източна Украйна - на Наришкин от САЩ, а на Бортников от ЕС.

От ЦРУ отказаха да потвърдят дали е имало такава среща, като заявиха само, че контактите с чужди разузнавателни централи се извършват в рамките на закона и след консултации със съответните министерства и агенции.

Лидерът на малцинството в Сената, демократът Чък Шумър, каза, че моментът на срещата с руснаците е подозрителен, защото тя се е състояла само дни преди администрацията на Доналд Тръмп да реши да не налага нови санкции на руски политици и олигарси заради намесата на Москва в изборния процес в САЩ. Шумър разпространи писмо, в което настоява директорът на Националното разузнаване Дан Коутс да огласи до 9 февруари подробности за срещата.

Шумър напомни, че санкциите срещу Наришкин включват и забрана да влиза в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цоле

    8 2 Отговор
    ЗА АМЕРИКАНСКИТЕ ПОСЕТИЛИ РБ....
  • 2 Барчо

    31 3 Отговор
    Американците станаха смешни с този тип санкции, особено сега с последната изцепка. Това не са санкции а на практика а някакъв ненормален акт на бездарие. И през времето на соца и след това винаги е имало диалог между тези служби, независимо кои са били на власт. Тези служби се борят срещу тероризма, който не се е появил последните двайсетина години, а го е имало винаги, откакто са сформирани някакви държавни граници. Това че някой тъп кравар е направил някоя тъпанарщина на държавно ниво, не значи че тези служби ще се съобразяват с това. На практика излиза приказката за това, че двама се карат, а тероризма печели!!! Кой има далавера от това се пета в задачата?????
  • 3 colosseo

    14 1 Отговор
    санциите против руските олигарси са чист опит за кражба на чужди пари но най-интересното е че олигарсите на елцин които разграбиха русия и съсипаха държата русия не са под санкции новите санции са начин да се сплашат и евопейските олигарси че ако не слушат сащ ще им бъдат взети парите
  • 4 Кcaniba

    10 1 Отговор
    империя на злото - фащ
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 НАДЕЖДА

    4 0 Отговор
    ако ги тресе параноята тези кравари
  • 7 Стефан

    5 0 Отговор
    Много добри коментари на колосео и барчо. Службите за сигурност в целия свят винаги си сътрудничат и под някаква форма участват в управлението на Света. Инякакав депутат от САЩ да се прави на велик е неуместно, вижте си вашата държава. Във Маями се срещат босове на наркокартели с другите мафиотски шефове от др. континенти за да договорят колко дрога да се продаде и закупи. Що на тях не им забраните да идват в Щатите?

    Коментиран от #8

  • 8 омни

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Стефан":

    Ей сега ще ти обясня.
    Внимавай защото е сложно.

    Цитат от бивш агент на терористичната групировка Мусад:
    "Мусад участва в почти всяка голяма нарко и оръжейна сделка в САЩ и извън САЩ"

    Край на цитата.

    ЦРУ не изостават, повявайте!