2 Февруари, 2018 15:00 2 083 3

Френската полиция изпрати допълнителни сили в Кале

  • кале-
  • бой-
  • сблъсъци-
  • франция-
  • полиция-
  • напрежение-
  • жерар колон

Засилени мерки за сигурност

Френската полиция изпрати допълнителни сили в Кале - 1
Снимка: Shutterstock

Допълнителни полицейски сили ще бъдат разположени във френския пристанищен град Кале след сблъсъците между мигранти. Френският министър на вътрешните работи Жерар Колон предупреди за тревожно увеличаване на насилието, предаде „Асошиейтед прес”.

Пред репортери в Кале Колон заяви, че петима от пострадалите са били ранени при стрелба с огнестрелно оръжие в снощните сблъсъци. Той заяви, че зад това стоят организирани банди. Полицията издирва заподозрян афганистанец за стрелбата, но до момента не са извършени арести.

Колон каза, че към Кале пътуват две допълнителни полицейски подразделения и предупреди, че напрежението расте в този град с голямо струпване на мигранти, които се надяват да преминат Ламанша и да достигнат Великобритания.

Властите обявиха, че след раздаване на хранителни дажби е имало бой между афганистански и еритрейски мигранти с тояги и камъни, след което избухнала стрелбата. Огнестрелните оръжия са рядкост сред мигрантите. През 2016 година френските власти затвориха огромен мигрантски лагер в района на Кале.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дикембе Мутомбо

    15 0 Отговор
    Арабите във Франция започнаха свещен Джихад срещу останалата част от местното население - негрите...

    Коментиран от #2

  • 2 Османчо

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дикембе Мутомбо":

    Хахахаха коментара ти кърти , а нещо за националния им отбор по футбол да допълниш

    Коментиран от #3

  • 3 Дикембе Мутомбо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Османчо":

    Честно казано това са думи на един човек, който много уважавах, преди да ни разтурят бандата в тъпспорт.бг. Беше го написал след размириците в Марсилия преди години.

    Богатис-Куарешма, къде си веееее?!
Новини по държави: