Last news in Fakti

24 Февруари, 2018 21:49 1 619 3

Холандия се отказва от референдумите

  • холандия-
  • закон-
  • референдум

Отменят закона за допитванията

Партиите от управляващата коалиция в Холандия са се споразумели да отменят закона за референдумите в страната, съобщи РИА Новости.

По-рано долната камара на холандския парламент реши да отмени закона за консултативни референдуми. Чрез него през 2016 г, допитване отхвърли споразумението за асоцииране на Украйна в ЕС.

„Вероятно не всеки ще е съгласен, но има споразумението между управляващите партии за отмяна на споразумението“, заяви холандският вицепремиер Хюго де Йонге.

Отмяната на закона беше подкрепена от 76 депутати, а срещу нея гласуваха 69. Окончателният вот ще се проведе през април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО ВЕЦ

    17 0 Отговор
    И тия ги налегна "демокрация".
  • 2 no name no face no number

    18 1 Отговор
    Капитализма бавно умира демокрацията е мираж както и комунизма. ЕС е пародия
  • 3 Ханко Брат

    11 0 Отговор
    Време беше. Точно така се прави в демократичните общества. Да ви е честито. Радвайте се на свободата си, само не я налагайте на нас - "будалите".
Новини по държави: