28 Февруари, 2018 20:02 1 319 0

Студът взе първата си жертва в Сърбия

  • сърбия-
  • жертва-
  • сняг-
  • студ-
  • дядо

Починал е възрастен мъж, страдащ от деменция

Студът взе първата си жертва в Сърбия - 1
Снимка: БТА/ AP

Първа жертва на студената вълна в Сърбия. От измръзване е починал възрастен мъж с деменция. В понеделник изчезнал от дома си и е намерен днес на път близо до селото му. Извънредно положение е обявено в Зайчар и Бор, на юг в Ниш ситуацията също е тежка.

В Шотландия е обявена червена тревога заради снега. Тя означава възможен риск за живота. В цяла Великобритания са затворени стотици училища, отменят се полети, съобщи БНТ.

Дъблин и други райони в Ирландия също са с червена тревога. Заради снега хората се втурнаха панически да пазаруват. Властите днес успокояват, че няма да има дефицит на храна.

И плажовете на Сан Себастиан в Испания са снежни, в Барселона отложиха тестовете за Формула 1, защото условията са рискови и за медицинския хеликоптер. В Амстердам каналите започват да замръзват. От вчера движението на лодки е забранено, за да се образува лед, годен за пързаляне с кънки. Кънки по каналите в Амстердам за последен път са карали през 2012 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: