Last news in Fakti

3 Март, 2018 17:37 6 952 12

За един ден ликвидираха 36 терористи в Сирия

  • сирия-
  • африн-
  • терористи
За един ден ликвидираха 36 терористи в Сирия - 1
Снимки: XINHUA/БТА

Проправителствени сили на Сирия са убили минимум 36 терористи. Това е станало по време на турски въздушни удари по кюрдския анклав Африн в северозападната част на Сирия. Информацията идва от Сирийския център за наблюдение на правата на човека.

За последните 48 часа това са третите бомбардировки срещу позиции на проправителствените сили, които преди дни влязоха в Африн, за да подкрепят сирийските кюрдски милиции.

Турската армия и сирийски бунтовници, които са подкрепяни от южната ни съседка, започнаха на 20 януари операция „Маслинова клонка” в района на Африн срещу Силите за защита на народа и сирийската кюрдска Партия на демократичния съюз (ПДС), които за Анкара са терористични организации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Riki

    16 3 Отговор
    Грешно заглавие ,ликвидирани са 36 терориста а не бойци
  • 2 Да да

    31 1 Отговор
    Нищо не разбрах от статията. КОй кого е убил? Терористи ли са или бойци! Турция подкрепя сирийската армия или я е обстрелвала! Как по време на турски въздушни удари ,проправителствената армия ,която е обстрелвана е убила 36 терористи? Честит 8-и март г-жо Милена Богданова,нищо че днес е 3-и!
  • 3 ГОСТ

    10 4 Отговор
    Съвсем ни объркахте , нали кюрдите воюваха с Ислямска държава тоест джихадистите по това време турция търгуваше с петрол с джихадистите сега се оказа че кюрдските бойци са джихадисти и те са терористите ,ужасно недостойно е да се мери с двоен аршин когато ти е изгодно е едно кога не е друго
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хасан

    18 3 Отговор
    Преди 6 г сирийската армия се изтегли от Африн и там се настаниха ПКК/СДС и имаха въздушна подкрепа на Русия..направиха етническа чистка...и оттам стреляха с ракети по турски градове..после ПКК/СДС стана съюзник на Сащ срещу ДАИШ на Източния бряг на Ефрат....това разсърди Русия и тя даде зелена светлина на Турция да влезе и да прочисти тоя район..и Турция влезе..
  • 6 Гост

    14 2 Отговор
    До няколко седмици в Африн ще се вее турското знаме.Турция много внимателно настъпва към Африн защото терористите изполват местното население като калкан.Даже днес америка предложи на Турция да изтегли терористите и Африн са е 50 на 50 поделена.Турция категорично отказа на америка.
  • 7 стоян георгиев

    5 9 Отговор
    убити са 36 боици на асад.сега и те станаха терористи за турските стандарти.днес ги погребват с почести в сирия.убиха ги в руската военна база в африн,която никои не предполагаше че турците ще ударят.в гута сирииската армия днес проби защитата на бунтовниците и скоро ще разполови анклава.след падането на източна гута асад ще тръгне срещу турците.днес отново го заявиха негови представители.

    Коментиран от #12

  • 8 Феса

    6 2 Отговор
    От 40 дена чакате да чуете само за турски трупове и да коментирате само глупости и след 40 дена искате да разберете нещо от статията следете ги с разум а не с враждебност

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Трол

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Феса":

    Ще ти хареса ли коментара ми? Турците можеха да смажат кюрдите за няколко дена при една мащабна офанзива на армията им. Но...първо, Ердооан не искаше големи жертви от турска страна. Затова действа методично и постъпателно според военните учебници, използвайки сили от т.н. ССА съставена предимно от тюркски сирийски сили. Отделно действията му са 100% съгласувани с руснаците, естествено с договорени компромиси. Ако кюрдите се съгласят с условията на Асад и предадат Африн/Ефрин, турците ще спрат настъплението и ще останат на пограничните позици, където ще създадат лагери за бежанзи. Дали ще отстъпят от завладените позиции това е въпрос на политика. Най-вероятно не, ще създадат управление на тюркутските племена там.
  • 12 Месут

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Убити са 36 платени от Иран шиитски бандити на служба при Асад. Щом са отишли да помагат на другите терористи от ИПГ никаква милост.Асад няма нито потенциала нито кураж да се изправи срещу турската армия. Африн вече може да бъде отписан. Там ще се установи про турска власт по подобие на Кипър.